Јас го знам во ваков облик, и двете видеа се прекрасни и многу поучни. A simple act of caring creates an endless ripple...
Никако не можам да сфатам што е тоа што ги тера луѓето да бидат злобни, себични и да се ситат на туѓа несреќа. Нешто сум пропуштила или што? Кај отиде човечноста, добрината, емпатијата? Треба ли да бидеш злобен за да се истакнеш или излечеш набиените комплекси?
Ќе има публика најверојатно од месец Октомври со намален капацитет од 25-30% се шпекулира. Најверојатно е така затоа што најголемата зараза во Европа се рашири баш на фудбалски натпревар во Италија и тешко е да се држи дистанца на стадион каде седиштата се во ептен збиен редослед. А веројатно и толкава толпа на навивачи е невозможно да се контролира.
страв ми е, немој и она да ме(не) заебе. @злоба зошто дарлинг? @Billy Idol нели беше во Шпанија? Со Атлетико Мадрид нешто поврзано мислам?
А во кафич демек не се пее, не се вреска и не се плука? Или пак ко че ти дојди некое баце на увце, на сета гласна музика ти пишти на уво ти се лигуши... Како и да е, мислам дека че има на стадион навивачи, еве мислам баш во Италија со 5-10% од капацитето прават тест сега.. па че видиме понатаму.
Тоа поише на кафана асоцира, у мој кафич никој не плука и не вреска Сзо ги нема земено предвид балканските кафани и турбо фолк моментот во своите препораки и анализи Може не ќе е лошо да бидат земени предвид и забранети
Ја отсекош викам најголемите фрки се тие турбо фолк кафичи и најголеми тепачки се случуваат таму, а секогаш ни викаат дека сме биле многу мрсни во косите и само џурултии сме праеле, рокерите, металците и не знам шо уше иди овде.. а сепак баш сме мирни и културни во кафич. Барем во мојот град, г'з место е кафичот.
Атлетико Мадрид против Ливерпул кога играа? Имаше и таму некое ширење, ама мислам дека се почна од утакмицата во Европа Лигата, во Бергамо, Аталанта против Валенсија. 40к луѓе отприлика беа на истата и од тука се заразија неколку илјади. Тогаш цел тој крај на северот на Италија се испозарази.
Кога најмногу ти требаат нигде ги нема. Уште да им кажам дека сум издепресирана и нема да ме дружат пак. Зошто вака???
Можеби не сум во право. Според мене спонтан не се станува туку таков се раѓаш. Немора да се менуваш за никој. Ти не си спонтана личност и тоа е тоа. Ако им одговара да се договорат нека се договорат ако не ќе се договориш со некој друг.
Колку повеќе би размислувале за последиците на нашите постапки ако и ние го чувствуваме тоа што им го предизвикуваме на другите...
Кај нас многу малце е посетено, плус има место да се седи на растојание од по 50 столчиња според тоа колку има на трибини. Може нешто подолго отворени врати, подолго излез, обележани седишта и сл.