Мене си ми друштво ма, не јади леблебии. Имаш 100 банови оти не знаеш да броиш до 10. Број до 10 следниот пат, молим те
Откако си дел од мојот живот толку ми е мило на душичкава, некоја топлина и пријатност ме обвива секој пат кога ќе ме погледнеш, те погледнам, те земам и гушнам. Ти може не знаеш, може не сум ти кажала, а може и не си ме разбрал, ама помеѓу моите раце е твоето ветено парче земја на мир и спокој и многу, многу љубов
@lovestoneddd Особено кога ќе се налутам, вилицата ми станува ептен проминентна Инаку, муабетов ме потсети на еден коментар што го добивам скоро секогаш, зошто никогаш не се смеам? Не, не сум толку ладнокрвна, едноставно не си ги сакам забите Единствен комплекс ми останаа, и покрај целиот труд и маки за да ги исправам
Aма јас нигде не реков дека оправдувам. Зборот ми беше за тоа што дур едни ги казнуваат за неносење маска на отворено, се дешава ова. И за тие што демнат све живо кој носи, кој не дали тоа би го пријавиле.
Многу ми е глуп муабетон за вагините дека не треба да се синоним за слабост кога доаѓаат од личности кои секој втор збор им е "глуп си ко к*р" и останати слични реплики каде го користат машкиот полов орган како синоним за глупост, грдост и што уште не... Мислам, зошто воопшто да се прави оваква асоцијација? Зошто истиот не се користи во конотација "Силен како к*р" (јер, мускул, нели?) или кога е некој убав, висок, да му се рече "леле колку си убав, висок, прав, како к*р" (океј, ова е подискутабилно)... Ама поентата ми е зошто воопшто било кој сексуален орган, од било кој пол се користи во негативна конотација, и зошто за едниот некому пречи, а за другиот не? Нели е логично да пречи за двата или да не пречи за никој? Каква е оваа средина? Ако некој сака подобар свет каде што нема овакви навреди и асоцијации, тогаш не треба да се буни за вагината, додека пенисот не го вади од уста? Нели?
Ку*от нема мускули Може малку да се придвижува со карличните мускули само. Може да речеш цврст како к*р Најдов нов комплимент за дм Срце, убав си ко к*р
Другарка моја студираше медицина, спремаше некој испит и доаѓа ми вика: 'Не знам зашто викаат прост си ко кур. Мене ептен ми е сложен'.
Кој сеуште не знае дека животните осеќаат и знаат буквално се иако не можат да зборуваат (а зборуваат на свој начин, ама не секој може и умее или па има желба да ги разбере), го жалам. Денес недела, ден кога моето куче е најсреќно. Си има нејзин кревет и со тек на годините прекина да ми скока во кревет да ме буди освен кога е недела. Станав да одам во вц накај 8, а тоа е време кога станувам секој работен ден и сабота за на работа, и потоа повторно пак си легнав. Нормално ја заденав кога станав бидејќи е мало превртено ѕверче, кое спие на грб со четири ноџиња во вис и секако дека не, не можам да ја одминам без да и го исчешкам мешко дебел. Накај 9, ете ја, насмеана буквално, со шепата ме задева по раката, пошто спијам со перници меѓу, позади, околу мене, не може баш убаво да допре до мене. А зошто? Зошто знае дека е недела. Дома сум цел ден. Наш ден, ден посветен на неа, на подолги прошетки од другите денови, играње во дворот преку ден и вечер и играње низ дома. Постара е, ја чувам од 2 месеци, навикната е многу да е само со мене, не се опушта со други. Кога сум на работа по 8 часа, 6 дена во неделата, не станува ни вода да се напие, само леже и спие, освен ако нема гужва во дворот па маж ми да и отворе да оде да си се олесне и да виде што е работата и одма пак во кревет. Не јаде додека не си дојдам, не си игра и не станува од нејзиниот кревет. Да не должам, поубава неделата не може да ми биде. И јас дома, време за мене, време за неа, ќе се најде и нешто за маж ми. Убав ден на сите и одморете си ја душата.
Фак ит бе, нема да сум тажна. Го положив најтешкиот испит (за мене) до сега. Заслужувам да си се израдувам на раат.
Мора да ја надминеме страста. Тоа бара доста напор затоа што претставува ремек дело на нашите емоции. Прекрасна хармонија на чувства. Треба да научиме да се сакаме без врзувања... и без временско ограничување.
Правење зимница место психотерапија. Па мајка ти у детаљи ти објаснува... мислиш дека е најубавата ствар што некад ќе ти се деси. Како објаснува дека се вадат миљарда семчиња, дури спуки е колку спокојно... И завршува со, и све тоа средив, па теглите како сум си ги измила, па си ги наполнив, па згреав лук и масло, па во секоја - шшш-шшшш за мерак, па татко ти ги стегна теглите. Е после како сум ск легнала да си одморам, мачорот ми скокнал, си легнал и тој врз мене, јас крчам, он преде, сме се наспале. А на све ова дооолг увод, дооолг заплет... Женава.... е фантастична.
Многу е фрустрирачки кога ќе видиш дека кола без возач се движи риквец надолу и удира друга кола. А уште пофрустрирачки е кога возачот мува не го лази. Си дојде,си ја врати на место и си замина. А можеби другата оштетена кола е штотуку купена или полошо изнајмена и сега штета сноси возачот ни крив ни должен ниту пак бил на местото на настанот.
Мора некако да си го организирам животов така што ќе живеам во вечно лето, односно веќе од задутре да летнам на јужна хемисфера да дочекам пролет. Ова стемнувањево во 19ч стварно не ми се уклапа у концептот на постоење. Тек па у 16ч...