До самопрогласените научници - ако патлиџанот или јаболкото изгледаат совршено, тоа не значи дека под дифолт се ГМО.
Като мори, што ти требаше ова. Му го отворив профилот и го прочитав и ова: Значиии... И гној е комплимент за овој
Мене една тетка во ЈСП ми вели: Седи дека си трудна. Ја гледам и мртва сериозна и велам: Не, само сум дебела... Сега ми е смешно ама тогаш ептен ми се споија жичкиве. Па и ми враќа: Е како не си?! СДК 2 Па дали има нешто поодвратно од искомплексирано мало к*ренце кое кога ќе му раскини женската, ги објавува јавно сите експлицитни слики/видеа што било кога му ги пратила?
Не било во ред да се пушта на дете мало тв. Нека дојди ко така да го чува дома син ми малку! Има деца кои се мали личности, си играат два саати со една иста играчка.....и има деца како мојов, на кој секој ден морам да му објаснувам зошто не оди на голеееемиитеее лизгалки, кој скока троскок по дома, не зборува туку урла во секоја можна прилика, кој не знам како воопшто ќе седи на час на столчето а за некој ден ќе биди прваче! Приказните на таквите душебрижници ич не проаѓаат, молим лепо, ќе си посветам и на самата време, чао пријатно!
Жално е што овакви напатени ликови добиваат интернетско внимание и каква таква слава од слични такви никакви ликови како нив. Треба ова да се сече во корен и никој да не слушне никад за нив. Кога сме кај женскиот фудбал, од кај нас имаме една многу тажна приказна која ја доловува ситуацијата во каков ужас е женскиот фудбал кај нас, а и општо насекаде не е многу сјаен. Додека во машкиот се вртат милионски суми на пари, женскиот не добива скоро па никаква популарност ниту медиумска покриеност. БЕШЕ КАПИТЕН НА МАКЕДОНИЈА, А СЕГА И ДАВААТ ПО 50 ЕВРА НА ТРИ МЕСЕЦИ
Јас можам романи да напишам на таа тема нели си трудна Ама еднаш не ми беше денот и ме тупи една теткица така или чичко беше не памтам ич и само пререков не сум трудна, дебела сум, јадам без прекин од нервози од вакви што ги занима се и сешто освен тоа за кое тргнале и треба да ги занима. Ми се извини културно, прифатив извинување и потоа па и се шалев кога некој/а непознат/а така ќе ми се уфрлеа во муабет на таа тема, да бе трудна сум, па ме распрашуваа уште колку имаш, бош некои муабети
Некоја открила во 2020та, дека не морало зимница да се прави, ами имало продавници, кои работеле и во зима. Во на баба ми времето немало продавница на село, уште помалку производи што можат да ги купат за да се прехранат, па правеле зимници, за да имаат зеленчук и овошје во зимно време. *Од ова ги исклучувам оние кои ради финансии прават зимници, а не ради 'домаќинлук'
Зимница не се прави само ради финансии или домаќинлук. Ја прават и луѓе кои сакаат да знаат што навистина јадат. Незнам како можете да споредите индустриска храна со домашно произведена.
Кај има поздраво од свежо овошје и свеж зеленчук? Не знам дали си заприметил, и во зима има овошје и зеленчук.
Секако дека нема ништо поздраво. Но немој да кажеш дека лубеница или домати во јануари се ок. Се си има свое време. Круши и јаболки има начин како да се зачуваат и за зима. Знам дедоми во песок во подрум ги чуваше. Земи домати од овој период и зимно време. Ќе видиш дека вкусовите се сосема различни што значи дека не е добро и не е здраво. Поради бизнис постои такво нешто највеќе. На никој не му е гајле народот да има пристап до здрава храна.
Кај живејш море? Така ако гледаш ништо не е здраво. После Чернобил, знаеш дека нивото на 'нормална' радијација го редефинираа, за со зголемувањето да биде во границите на нормалата? Знаеш дека има до сега испукано илијадници нуклеарни бомби на планетава? Знаеш дека озонот е уништен и космички зраци пенетрираат се живо и диво на планетава? Знаеш дека има загадување со ЦО2 и разни хемикалии? Знаеш дека има кисели дождови? Знаеш ли нешто воопшто?
Ајјј што се трескаш од земја побогу? И тоа е причина да се храниме уште понездраво и да не бираме што е подобро а што не? Тоа не би требало да е пречка луѓето да се хранат поздраво. Она што е произведено на село е поздраво од она што е во маркет и е увезено. Не реков дека 100% е здраво но претставува подобар избор.