Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.891
    Допаѓања:
    171.378
    Сакам да кажам се сеќавам порано на еден вегански мајтап као, то шо јадам веганска брза храна значи дека се неќам себеси, али и натаму ги сакам животните. Така и јас со времето. То шо од кога почнаа дождовите и променливото време глава не можам да кренам не менва ништо, јас не се сакам себеси, ама есента е перфектно балансирана и јас сум слабак шо не можам да ја издржам in all her glory и секогаш ќе велам дека е една од најдобрите сезони. :D :l: Неќам екстреми и зато есента и пролетта некако ми имаат специјално место во срцето. Порано мислев дека пролет ми е омилена сезона али како ... стареам ... сфаќам дека најмногу уживам во есента иако таа ко да земала стап и удира по мене. Али пак ќе речам, имаме заеднично многу. Та ме неќи и ми прај проблеми, јас се неќам и прифаќам да ми прај проблеми. :wasntme:

Ко веќе зборам за сезони, спремајте си пенкала, мастила и моливчиња, Inktober е речиси тука и не ѕирка од некој ќош. :inlove:

Последна измена: 28 септември 2020
    На Fluffy^-^, hermosa, Purplelilac и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.314
    Допаѓања:
    182.067
    Само јас гледам овде иронија:?: :D

Инаку се согласувам за првата мисла, ама тоа се тие уредувачка политики:|

На candy.cane и marlonbrando69 им се допаѓа ова.
  3. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Хахаха јако е ова, јас само памтам колку ме болеше пред да го родам, мислев ќе умрам

4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Нели би било супер со закон да се забрани употребата на Ѓ и Ќ кај што не треба? На пример, во зборовите суЌна, интелиЃенција, состојЌи, ЕЃипет и сл. И да се казнува.
    Истиот може да ги опфаќа и “незнам, неможам”... Можда тогаш ќе се описмениме.

На pdb123, edna_malecka, raww и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Луѓенца убави и паметни ве читам сите дека таму е права есен, а и моиве исто кажуваат и сега ме фаќаат паники како ќе се адаптирам таму. Кога заминав беше последниот ден од летото жешко, тука исто така и туку наеднаш есенско, врнежливо сивило:^) Инаку не ми пречи мене есента, ми пречат тие сезонско- променливи периоди, буквално ми пречат до степен да ми се одразуваат по здравјето, несоница, нервоза, безволност. Ама решив овој период колку и да ми е исто како отсекогаш кога ќе ме фати таа безволност да ставам патиките и во движење. Дури и набавив специјални водоотпорни патики да немам повеќе ''добар'' изговор врне, ќе накиснам. Ако, нека врне, нема да накиснам, можам и сакам да си помогнам, а со физичка активност мислам најмногу и најдобро можам да си помогнам самата. Ајде што не минало и ова ќе помине, само пак така млаку ме јадат тоа овертинкинг мислите, ај нека се изишнат да запијам на раат(lalala)

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Она повторувачко чувство дека не правиме нешто како што треба, моли за промена. А промената, неизбежна. Или нас не деградира ентропија или се ександираме преку лична еволуција. Не ќе беше вака сега, ако се посветев летово.Можеби ќе беше дамбетер,:| Првото е лесно, сам од себе си се тркалаш кон доле, а второто, е за тоа треба силна воља. Reinvent yourself! Ох, даааа. Знае да биде незгодно и да ти ја растура личноста, но со племенита цел?! Да! Тоа што го чувствувам внатре, како повик од длабочина, повторно се активирало затоа што претходниот пат не до дослушав до крај. Сега повторно отворање на очи, срце, душа.Ако пробуваш со напор да го искорнеш, само ќе те обземе што побрзо.Подобро да го сфатам како небо, сеприсутно, полно облаци радост, облак тага, облак незадоволство. Небо отворено, секогаш чисто, несовршено, природно.Природа, неосвршено совршена Постојано се усовршува, но никогаш не е довршена.Тоа е само моја неуроза,човекова, да се биде совршено, совршен.Тоа е она што доведува до расцеп, нерзбирањето на природните процеси од кои се имаме одвоено. Да се немаш одвоено, ќе знаеш самиот како да се негуваш и постепено да се усовршуваш, израснеш и изртиш на светлина. :sun:

На 1209, edna_malecka, poenta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.258
    Допаѓања:
    40.187
    Го пуштил татко ми ретардионион Миленко на тв и сакал нејќел, морав да го слушам.
    И ај сеа знам каква персона нон грата е, ама темата беше за автомобили и си викам може ќе каже нешто паметно...
    Кога, ликот зема да зборува како тоа каишите убивале луѓе, како намерно ги ставиле во колите за да има повеќе жртви во сообраќајки, па како не требало да се става каиш во град на 40 брзина... Порано во 60те и 70те немало каиши и немало оволку жртви во дообраќајки... Потоа зема дури и да го чепне случајот на Тоше, каде рече дека починал поради тоа што бил врзан со каиш. :o
    Are you fucking kidding me? |(

Како вакви ретардоси сеуште добиваат медиумска пажња?
    Не, не, не... Како овакви луѓе воопшто уште постојат, смеат да искакаат секакви глупости и да останат неприметени од критичката маса, а со своите ставови да прават brainwashing на одредена популација во земјава? |(

Еееј, ќе правел кампања против носење маски и против врзување со каиши...
    Или го има изгорено вчера некој полицаец на Партизанска или ептен му се исушил мозокот (ако некогаш го имал)

Хрррк пу!!!

На Love 83, Nausicaa, noteforself и 16 други им се допаѓа ова.
  8. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    11.477
    Додека работам имам пуштено Накси Кафе радио од лаптоп и кога и да наиде песна што ми се свиѓа ја барам со шазам од телефон.
    Денес приметив дека на самата веб-страна од радиото го пишува името на песната што ја даваат во моментот. (facepalm)

На Nausicaa, WarriorAngel, flawless. и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Regina.Phalange

Regina.Phalange Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.429
    2 недели одложувам да ми прават крвна слика и мора неделава сакала нејќела.

Ама па страв ми е од игли :(:worried:

На christinnn, edna_malecka, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  10. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Пробај да те касни докторот :D

11. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Денеска случајно слушнав песна на радио и мислев дека ќе го запамтам текстот, па не уклучив Shazam.
    Еве ме сега, се нервирам и ја барам низ цел Youtube. Ќе биде, да :@

На edna_malecka, Hellobeautiful, Idedemja и 4 други им се допаѓа ова.
  12. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Отворав снапови и (мислев) дека една другарка ми пратила слика од овие смокиве на Стоби Флипс што се лути, екстра хот. Е арно ама тоа да бил снап од едно машко, а јас тоа го дознав дури кога ја испратив поракава: ohohooo hooottt:P
    :clap::clap::clap:
    :x:x:x пропаѓање во земја....јебига.....(wtf)

На buba4e89, marija305, edna_malecka и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Значи не сум била единствена што се мачи така:D Ама кажи, нели чувството кога ќе ја пронајдеш е прајслес?

На Regina.Phalange и prominent им се допаѓа ова.
  14. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.377
    Допаѓања:
    20.966
    1. Лошо
    2. Полошо
    3. Најлошо
    4. Професор на факултет

На T.e.d.d.y, piksooki, noteforself и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Тие што ставаа слики од гужви пред маркети, во автобуси и во молови, една слика бе и од полицајциве да видевме.
    По не знам кој пат сега гледам двајца полицајци во возило без маски или со маските на брада.
    А ти тука треба да му дадеш лична карта, извод од матичен, венчаница, пасош, возачка, здравствена книшка, имотен лист, можда и сведоци ќе ти требаат за да го увериш дека тој до тебе во кола ти е фамилија или живеете заедно.

На Purplelilac, GrimTheReaper и edna_malecka им се допаѓа ова.
  16. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Така е, мислам дека ќе биде на repeat 3-4 дена, само да ја најдам. :lol:

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.183
    Од ситуации што те вадат од такт и ти предизвикуваат чувство на анксиозност ќе издвојам:
    1. Одврзување врвки на патиките додека носиш околу 30 јајца в раце.
    2. Сите денови горе-долу косата ти изгледа добро, а денот кога има важен настан си или како на трофазна пуштен или па како кравче да те лижнало.

Аман.

На noteforself, Blue.Sky, eliesaab и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
  19. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.519
    Допаѓања:
    17.551
    Многу погрешно е тврдењето дека нема "глупави прашања", а "непоставени" само. Многу, многу погрешно.

Јер да, нема глупаво прашање, туку прашање поставено од, кхм, приглупава особа. Уич мејкс д куешчн стјупед џаст ес уел.
    Штета за прашањето, можеби имало потенцијал за нешто повеќе...

20. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    СДК човек не е да искоментира во темине за модни комбинации или шминка.
    Разбирам за нешто невкусно да се појават реакции, ама овде сите свилени бе.
    Ќе напише некој сосема фина критика, добро срочена и соодветно кажана за да не биде сфатена како навреда и пак ќе се почне со „ама немав такви салонки/сенки“, „не си ми го видела аутфитов/мејкапов во живо, одма подруг впечаток ќе имаше да ме видеше“.
    Ок е, најдобри сте, најсрцки сте и најубави.
    Една гушка од баба. :*

А сега на реалната страна, ако ги ставате фотографиите само за собирање лајкови, може и да си кажете.
    Не дека ќе се лутиме, а и појасно ќе ни биде што ни е работа. :D

Последна измена: 30 септември 2020
    На BabyT*, 1209, Nausicaa и 22 други им се допаѓа ова.