Денес напрајв нешто, што никогаш немав напраено. Имено, јас избегнувам да коментирам на објави во јавни групи, но денеска си скролам на фб и гледам една типка искоментирала нешто во смисла дека немало потреба од село да оделе децава во Скопје ако им биле скапи становите. Зошто ме допре изјавава? Прво, самиот контекст на зборот село е употребен да навреди. Второ, не сите што одат Скопје под кирија се од село. Знам дека не е зрело од мене да се нервирам за вакви банални глупости, ама не можам да си помогнам.
vo Sk doagaat najgolem procent od lugeto bidejki imaat zort, poshto taka ni e koncepirana drzavava nasha mila tolku imam da kazam tipkata ima izgleda previsoko mislenje za Sk kako grad ,shto e ushte pozalosno p.s. mestoto na ziveenje i nacin na ziveenje se dva razlicni poimi
Толку не можам да функционирам без кафе од сабајле, што кога бев во карго, кога ме прашаа за телефонски број наместо 078 323. ... јас си измислив нов број, им кажав 078 680.. и дм ме гледа ваков: . А никој што го познавам нема таков број..
Моите се на гости,и мајка ми ме прашува каде сме сега. Јас и велам сега сме во Свиѓи. Таа ни две ни три ми вели “ Свињи кај што се чуваат”.
Знам дека во Малта си. Кажи ми дали треба негативен тест за со Мк пасош, или евентуално карантин таму? Брат ми е таму, не можам веќе. Мора да одам да го видам Ама surprise да му направам. Точно пред една година бев последно и беше ств топло, се капев памтам
Видов згазено маче. Ми личи на моето но не можев баш да препознаам. Телото е пред распаѓање. Чувствувам бес и тага.
Ко рече Ѓорѓи Колозов: "Пиј си каве, јади си локум, азното само ќе си дојт", јас стварно му поверував.
Верувај уште. Немој неверници да ти ја раздрмаат верата, после ако не се деси, ради разнишана верба ќе биде, не дека не е вистина. Кај ти текна бе, мислев само јас и уште двајца си ја кажуваме поговоркава
Колку и да е човек трпелив, понекогаш животот ни ја дава страшната лекција дека чекањето може да биде и само залудно губење на време.