Понеκогаш κога тагата те обзема и κога пеρницата ја натопуваш со своите солзи, за миг се случува нешто што ќе те ρасположи и нешто што ќе и исуши солзите κаκо ниκогаш да не пρотеκле.
HAARP растура и истура. Е не, ќе се заебава, нема море и сончање немааа Лудо време, толку многу вода за толку кратко време, се споија небо и земја, ко што викаат. Среќа па утрово земав чадор, видов облачно, никакво па и зароси. Ама до кога да си појдам може и сонце да опече. Се е бело надвор Шо месец сме бре? И мувава се збуни, не знае кај да лета, да и отворам прозор да се избања Грм грм, ветер, дожд, значи оваа Сара откако ја испеа врне врнеее мака си мачиме со дождови и поплави. Таа некој илуминат да не е. Мисљим дека е доста
Има и песна од МакФест- Денот да е убав. Ова нешто како да и опростиме што ја испеа Врне, врне. Како и да е, аир не видовме од Врне, врне. Што викаат, да смислеше некоја Пари, пари, да не` просветли колку-толку. http://www.youtube.com/watch?v=2jrpEwH_1uI
Како само одговара песната со врнежливото време....Го сакам ова време Дали некогаш ти ке дознаеш колку болка јас кријам во себе... Кога наутро ке се разбудам , а неможам да те прегнам... Се прашувам често каде си , те чува ли сонце или облаци... Ако е сонце насмевни се , ако се облаци ти врати се... Кога е најтешко те чувам во себе...Слушни јас пеам за тебе со стихови постари од мене.....КОГА ПЕАМ ТЕ ЉУБАМ НАЈМИЛА.. Тежок е овој живот...Заедно сме а сепак не сме... Живееме заедно за подобро утре, а не се будиме заедно пак тоа утре... Незнам веке кого да обвинувам...Тежок е животот , тежок е одвоениот живот, јас тука тој таму , двајцата се тудиме да створиме нешто , за денот кога заедно ке се разбудиме . Кога конечно ке бидеме на едно место , за нашите деца еден ден.... Знам дека се ке дојде на свое место , ке се среди се , но оваа болка и овој копнеж никогаш нема да се заборави....Мил мој те сакам и копнеам по тебе... https://www.youtube.com/watch?v=SNjfns_KDWE https://www.youtube.com/watch?v=1M1MeBaOnHk
Јас денес сфатив дека не е добра одлуката да одам со точак било каде на врнежливо време, и секако, да не кочам со предна кога сакам да се префрлам на тротоар. Вие што направивте денес?
Отупеа Сител со репризиве од прва епизода. Сфаќаме, заврши сезоната, ама не значи дека мора да не терате да преживуваме се од почеток. До толку меморија имаме, да памтиме што сме гледале до вчера. Дајте нешто асално.
Да се надоврзам на ова јас мислам дека друг е виновникот за ова време а не Сара. Крива е Гулабица. Таја побара да грмат громови. Итоа одамна пред Сара. Освен тоа тогаш се појави дотичнава и како да не врне и грме? Па и на Господ му се плачеше.
Уште ми се урбан мит овие девојки со врски од неколку години, а одат на одмор само и само со другарки. Од дома не ве пуштаат? Ги лажете дека се уште сте невини? Се плашите да не создадете спомени со типот и да раскинете? Па што онда се лажете да сте у врска? Кога ќе ги живеете тие романтични моменти ако не сега? Сериозно... чудо ми се, неразбирливо чудо. Ако не заминам на одмор со некој кој го сакам и делам се, зошто би со другарка која исто така ја сакам, ама билив ми не е ни малку исто убаво. А можда и сте геј, не знам...или фригидни...или уште сте у ЈОЛО филм журкање братќе и слично. Свашта. Наречете ме олдфешнд ама поим си немате колку е убаво. Со другарка е ок, ама со вери сигнифисант адр е многу подобро. Башка ако не сте досаден пензионерски пар, туку ако барате авантури и нови луѓе за дружење. Вие сте боринг ако само смислата за забава ви е во пријателите, а не во обете. Пих. А јас морам со другарки да одам на одмор од што така треба...брееееј, глупи жени.
Да пререцитирам јас, времево многу влијае на мене, си барам причина за кавга. Mи се кара, ми се тепа некој а додуша и ми се плаче. Не се чувствувам убаво. Немам плачено долго време. Додуша ај нека помине.
И конечно, куферите преполнети и, како и секогаш, едвај закопчани од разни дребулии , телефони, компјутер на sleep. Купчето книги за релаксирано читање во еден здив - на посебно место, а фотоапаратот спремен за овековечување моменти. Време е за брцкање во песок и полнење батерии, време е за уживанции. Ве гушкам луѓенца и се читкаме за една недела. Ариведерчи!
Да? На скелето фаќа Фемина? Готoванската бе. Како бе вака од ракав си носите заклучоци? Не за џабе се вели „Ситиот на гладниот не му верува.“ Дај сеа ние да анализираме колку си вредна на работното место ти кога во работно време имаш х постови дневно на Фемина. Нема да донесеме веродостоен заклучок, како и ти што не би донела за таквите луѓе. Ова ми доаѓа слично на она кога тазе откажан од цигари им продава демагогии на пушачиве бетер од непушач. Причините за немање работа не се делат едноставно во две групи „не може“ и „не сака“. Имаш работа една година, четири години немаш пример. Не се знае што носи животот, така што не вели двапати.
Абе остај тоа, туку сите први што се подадоа и генерациски сите што ги знаеме какви беа, сега најпоштени се прават, можда и на господа се молат кога легнуваат во кревет со тој што НЕ го сакаат, а го лажат дур да најдат подобро. Јер они се супериорна раса. Чунки темава е подолга и философски морално растргната.
СДК... Зборот е моќно јазично средство кое може да изгради и кула од карти. Но, може да ги поткопа темелите и на најцврстата градба што со години сме ја создавале,па да ни го урне сонот што силно посакуваме да го живееме.
За кого како. Во друштво сме 6 девојки кои се дружиме многу и сме претерано блиски. 3 другарки имаат долги врски и годинава одиме женско друштво на одмор Зошто? Затоа што така сметаме дека ќе си поминеме убаво. Пробуваме да го побиеме фактот дека кога имаш дечко забораваш на другарки. Ниедна нема да раскине со дечкото заради 10 дена, а врската помеѓу нас ќе се засили. Спомени може да се создаваат со било кој, индивидуално е да се одлучи кој со кого ќе ги создаде. Како кажуваат, дечкото може да дојде и да си отиде, ама вистинските пријатели се вечно покрај тебе
Еден човек и неговиот син шетаа по шумата. Наеднаш детето се сопна и бидејќи почувствува болка, извика: „Оф!“ Ненадејно, тоа слушна глас што доаѓаше од планината: „Оф!“ Детето го обзеде љубопитство па викна „Кој си ти?“ Но одговорот што го доби беше: „Кој си ти?“ Ова го налути, па тоа силно извика: „Кукавицо!“ А гласот му одврати: „Кукавицо!“ Детето го погледна татка си и го праша: „Тато, па што е ова?“ „Синко“, рече таткото, „внимавај сега“. Тогаш таткото викна: „Ти се восхитувам!“ Гласот одговори: „Ти се восхитувам!“ Таткото повторно извика: „Прекрасен си!“ Гласот одврати: „Прекрасен си!“ Детето стоеше изненадено, сè уште не сфаќајќи што се случува. Таткото му објасни: „Ова го викаат ‘ехо‘, но тоа е всушност - животот. Животот секогаш ти го враќа она што ти го даваш. Животот е огледало на твоите дела. Сакаш ли повеќе љубов, давај повеќе љубов. Сакаш ли повеќе добра, подари повеќе добра. Сакаш ли разбирање и почитување, тогаш разбирај и сам почитувај. Ако сакаш луѓето да бидат трпеливи со тебе и да се однесуваат со почит, тогаш и ти биди трпелив со луѓето и укажи им почит. Ова правило важи за секој аспект на нашиот живот. Животот секогаш ти го враќа она што го даваш. Текот на твојот живот не е случајност, тоа е огледало на твоите дела“.
А зошто да не и обата? И од каде заклучи дека тој одмор ќе ја загрози врската? Не е до загрозување на врската, туку на идејата дека ќе прикријат нешто и која е позадината на мотивот на таквиот одмор. Извини, ама не сум у романса со моите другарки, особено па две другарки да заминеме сами на одмор. Сум имала и вакви и такви одмори, еднакво ми биле забавни, НО чувствата се други. Со другарките се гледам секој друг ден, се познавам во секаква ситуација, поверојатно е дека ако се вистински пријателки/другарки дека еден дечко нема да расипе однос ако со него се замине на одмор. Најклимавите пријателства патат од врските на вклучените. Вистинските пријателства ти ја посакуваат сета среќа. Ако твоите пријателства се условени од вакви моменти, моите не се. Не се мерило за добро пријателство. Не сум тој тип што заборава на другарки кога е во врска, како што не ни имам такви другарки, освен една која повеќе и не контактираме. А бога ми и не се замарам многу многу со тој момент. Мислам никогаш не сум се плашела дека ќе си ја изгубам другарката ако влезе у врска па да захтевам третмани, ни па сум се осетила дека го бараат тоа од мене. Секој си ужива свое, а на куп пак си имаме наше, за се сме тука. Вистински пријатели ти се оние со кои нема можеби да се видиш и со недели, но секоја средба е како да не сте се виделе од вчера. Добра и квалитетна! И не се согласувам со последната реченица, освен ако не градите врски во кои не гледате иднина. Прости, ама незрела е и ми е еднаква на ЈОЛО. Не ја разбирам. Ја разбирам едино ако дечкото кој го имаш ти е од недела дена и не се гледаш во иднина во него и планираш да имаш едно 100 дечковци додека го сретнеш вистинскиот. Да гледаме сега реално на работите. Ако имам долга и убава врска, освен романса истата е и вистинско пријателство што се коси со погорната пословица. Малку покомплексно ги градиме односите со луѓето отколку на вакви реченици. Можда и на тоа се должат несреќните љубови, негледањето на пријателството во врската, што знам, па може и грешам. Ама за мене партнерот освен љубовник и освен романса, мора да знае како да ми биде добар пријател, затоа што кога ќе дојдат сериозните моменти од животот романсата малку ќе затаи. Може е до разбирањето на погледот во врските. Јас не би влегла во врска со човек со кој сметам дека немам иднина и да е чисто од забава. Исто така не би задржувала некој со години, а да очекувам нешто подобро да ми наиде и да го откачам, како што прават многу девојки. Значи ти очекуваш дека ќе раскинеш кога-тогаш со дечкото? Зошто тогаш градиш врска? Јас не зборувам за врски од месец-два, шест месеци, година. Зборувам за врски со стаж. Одморите се доживувања кои ја зацврствуваат врската со партнерот ако гледаш сериозни намери во него. Ама утре ако завршиш со истиот тој човек, замоли ги пријателките да ви го планираат месечниот приход и да се грижат за детето кога ќе ви крене температура јер дечковците си одат, пријателките остануваат вечно и ќе се грижат за тоа што тебе најмногу те боли, а ќе ги запоставуваат своите деца. Гив ми а брејк... Веројатно различен поглед имаме на работите. Мојата аналогија е добро и квалитетно, кое не захтева правење никому метании, а сепак да постои љубов и разбирање. Ми е гајле дали ќе отидеме 4-6 другарки на одмор со цел оти нели другарки (сум организирала одмор со жени на кои им бев старател и беше едини повод тоа што едната раскина долга врска, па сега ти види), се пијанчиме по клубови и си правиме селфија, кога кога ќе се вратам натеговните моменти од животот не добијам потпора од нив. Не го врзувам добриот одмор со добри пријатели, туку обратно. Мене лично, а и нив како што гледам, тие одмори ни се надраснати. До душа и од цел одмор тогаш ем помали од 10 дена, 3 се начукавме, другите се убивме од шетање и си легнувавме у 11, а станувавме во 6. Врската со нив треба да ти е цврста, а не да ти треба одмор за да ја зацвртиш. Пријателствата се зацврстуваат низ секојдневни искуства, додека врската со некого со кого сакаш да го градиш животот и можеби семејство, одморот и те како е едно одлично искуство на вежбање на заедничкиот живот, секако и слободата за физичка блискост од друг тип де, во опуштена и лежерна атмосфера. Искрено не го разбрав моментот - ни се зацврстува врската со другарките... Или па не ви се погодиле партнерите, па не сте ги осетиле благодетите на супер непензионерски одмори. Многу повеќе нови пријателства имам стекнато од одмори со дечко, него ли сама со другарки. Ги сакам и поштувам, ама забавата се случува тука, сто карактери се, а вака, двајца укомпонирани, со мапа во рака и еден куп нови луѓе кои рака на срце...денес ми спаѓаат во едни од подобрите и поблиските пријатели. И пак ќе речам, од 5 години врска, 1 одмор со другарки ќе разберам, ама секој?! Тука смрди перфидната игра на покривање на гзот.
Неможе да се гарантира за ништо во животот . Затоа постојат летните авантури .И да ! НЕ ПОСТОИ дечко што сака девојка му да оди со другарките на одмор (а водат и градат стабилна и сериозна врска ) .Се друго е изговор зошто они не одат заедно........ Нај интересни се девојки кога одат чопоративно некаде ,една или две од нив се апла срамажливи (од тој тип ) а другиве сакаат провод .Една фаќа (дечко -мувач -е**ч ) и го крши сестринскиот збор