Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Сдк ако не седнам уште вечер да учам ќе се заколам.
    Сеа гледам ја зашто сите студенти учеле ко дупнати и биле и под стрес и у несвест паѓале..
    30 страни во саат време предаваат :o
    Мора да се загрее столон

На Rakometar и Idedemja им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.895
    Допаѓања:
    171.486
    Од сега ќе почнам да се снимам дур готвам зошто заборавам шо клавам и колку.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  3. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Човек е богат ако има многу спомени што секогаш можат да му измамат насмевка на лицето :sun:

На minne992, poppie, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    3.619
    20201020_135311.jpg
    Дали да се смеам или да плачам? За приватните да не ни збориме...

На sweet-cherry, Принцезичка1, Waverly Raven и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.508
    Допаѓања:
    7.383
    Зошто помислив дека можам да изедам цел бургер од седмица? И зошто го изедов? Ќе си пукнам сега :|

6. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    32.788
    Не ја разбирам споредбава искрено. :| Цената на знаењето и искуството кои се стекнуваат на факултет се споредува со цените на Netfilx и Disney....ајде Youtube е подруго. Ко така, ајде сите да се претплатиме и да добиеме дипломи без факултет :^)

На marija305, candy.cane, Blue.Sky и 8 други им се допаѓа ова.
  7. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    3.619
    Поентата е дека повеќето факултети ја следат наставата онлајн и плаќаме по 200-400 евра за да седиме пред монитор, да не ги користиме просторите. Проблемот е што не може да се намали школарината (привремено) или па дополнителните давачки што не тераат да ги плаќаме, а да не зборам за приватните факултети.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  8. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Highlight на денов - сакала есеј да и се напише за џабе......но комент

На tinka-mace, GirlLove, злоба и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    Не знам дали е до мене али невоспитана продавачка или аптекарка или шоидае може скроз да ме извади од такт. Значи скроз.
    Ништо, ама ништо нема да ги кошта некои само да се понашаат нормално, зборам за the bare fucking minimum на работа. Не барам ни комплименти, ни дополнителни услуги, не барам ни здраво/пријатно дури (шо според мене треба да биде задолжително али ај) барам само одредени да не ми шират негатива и плус да се фаќаат за рандом небитни глупости со кои само додаваат на гужвата која најчесто ја има како и да е.
    Као у реду е сестро у Македонија живееме и ние, сите имаме причина да се понашаме ко несоцијализирани гуски али guess what, бираме да не го праиме тоа и исто така бираме да сме коректни со луѓе шо се коректни со нас и не ни згрешиле ништо.
    И тоа све едни исти се шо се понашаат ко неебени цееел живот како што ги знам. Фацата им е таква никаква станата од што се негативни.

Толку сум petty што чекав ред десет минути и на крај кога требаше да бидам услужена ќе си отидев ради една ваква.

А си има фини жени кои ги обожавам иако не ги знам, значи кралици си се и зрачат. Минатиот понеделник ме услужи една таква во радом збутана и стара маалска продавничка, и еве уште се сеќавам на колку беше фина со мене. И од таму ќе си купувам кашкавал и леб од сеа.
    А некои места ги избегавам скроз ради одредени госпожи што кога ќе ме погледнат ко отров да ми фрлаат се осеќам, а не па кога ќе ми прозборат со тоа арогантниот тон.

Сеа приметувам колкав пост сум напишала само за фрустрации предизвикани од учеснички во трговската и услужна дејност али God damn ептен мразам кога вака нешто ќе ми го скрши вајбот.

На candy.cane, pikabu5, marlonbrando69 и 19 други им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.895
    Допаѓања:
    171.486
    Сакам да кажам дека денес, 20/10/2020, јас - theowndemon конечно научив како ефективно да откачам досаден маж кој не сфаќа дека е досаден. Beat them at their own game that is. Pro tip: враќајте му на сите пораки со ''lmao'' и по потреба копирајте неговите реченици каде што има простор и само менвајте пол. Ефективност: 87%. Во живот се немам смеено како разговоров кој го водеше дотичниот од вчера вечер до сега. Сам го водеше пошто јас или враќав ''lmao'' или копирав негова реченица. Се откажа. Победив.

И следно. Во голема дилема сум. Имам текст за довршвање за до утре, а во исто време мојата омилена јутуберка има ново видео:
    upload_2020-10-20_21-10-42.png
    Цел ден прокастинирам ама шо е уште пол сат ... така? Така? :sweat:

На marlonbrando69, Purplelilac, Blue.Sky и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    2.911
    Сакам само да споделам една фотка и ништо нема да кажам зошто прикажува многу јасна порака.:l:
    09E7E00F-7651-41CA-B9AC-A46C1A549842.jpeg

На marija305, pikabu5, edna_malecka и 12 други им се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.021
    Допаѓања:
    16.140
    Сакам повторно сите да бидеме насмеани.
    Сакам татко ми да се врати што побрзо од болница,а не да не можам да го видам со месеци ради Коронава
    Сакам сите да се собереме заедно на ручек.
    Сакам да ме гушни некој и да ми кажи дека се ќе биде во најдобар ред.
    Сакам некој да ми ги избрише солзите што моментално ми се лизгаат неконтролирано.

На LejlaD, piksooki, Miss666 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.725
    Допаѓања:
    43.803
    Деновиве случајно заприметувам некои ликови по социјалниве мрежи ко сите по еден ист калап да се праени. Шовинисти, жено-мразачи, против абортус, хомофоби, расисти, подражувачи на Трамп, со изјави од типот жена е за во кујна или жени со изјави од типот сама си го барала, ширачи на теории на заговор и последно додадено на листата не веруваат во корона. Луѓе, тоа се е соберено у една особа и се чудам и чудам како може да живеат така, мислам...како? Како им работи тој мозок, ако го имаат, па и не се еден и двајца, не се само кај нас, цел свет е полн вакви амеби. Што не не фати некој вирус стварно што напаѓа глупав народ барем да ги истребеше.
    И тоа најчесто дотичната особа ги поседува сите овие умствени карактеристики, како да одат у пакет, се си мислам тоа е така програмирано, пр ако си расист ќе бидеш и се друго од наведеното.

Сретнав прееска еден на инста билдер, целиот со тетоважи, постира мемиња навредливи за жените, навредливи за геј луѓе, во опис му стои против абортус, мажите биле господари на жените, се смее на луѓето што носат маски и нај трагично, има 10 милиони следачи, факинг 10 милиони кои се како него, што му се диват.
    Жими се не можам, некој ден ќе лежам затвор за некој ваков/а, осеќам.

На Kom.pot, LejlaD, lovemme и 30 други им се допаѓа ова.
  14. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.478
    Мојот хајлајт на денот беше кога една нова колешка, која не знае ни македонски ни англиски, кога ја прашав колку години има, мртва ладна ми рече - "280" ..

На Abracadaver, marija305, Bratot и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    19.638
    Можи сакала да ти каже дека е бесмртна :lol:

На piksooki, marlonbrando69, edna_malecka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    19.638
    Значиии.... сакам да одам на забава ,на журка кај што целосно ќе откачам , дури и ќе денцам и на турбо фолк ако треба ,ќе тресам ци**и ако треба и на кад би бијо рањен , ќе пиам и пиво ,вино,виски ,морее коктел од сево ова ќе пијам , само аман ова лудило да заврши :@
    Ми се журка ми се плаче ,ми се прави забава како во проџект икс ,сакам да гледам насмеани лица околу мене што зрачат со позитивна енергија ...и итн
    Бар да знам до кој датум ќе трае лудилово за да се спремам психички да издржам :sweat:;(

На Askopje, Cherry333, minne992 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Некогаш одам на работа со последни сили, не ми се работи,ми се спие... Самото место прави чуда,веднаш се преобразувам, исполнета сум со енергија, позитива ми се работи.
    Едноставно е.

На Idedemja, edna_malecka, злоба и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.115
    Допаѓања:
    56.129
    До сите кои се осеќаат изгубено и осамено, тажно и разочарано, како ништо да не им оди во животот:

I want you to know, we're in this together. We can do this. :l:

На T.e.d.d.y, MynameisHelen, Idedemja и 11 други им се допаѓа ова.
  19. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Ако научиме да кажуваме не без додатни објаснувања, животот станува многу полесен :)

На tina2018, Cutiepie1 и poppie им се допаѓа ова.
  20. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Членови на тимот на форум фемина ме исклучија од темата 'Животот и здравјето по прележување на вирусот'.
    Секоја чест. Јованке дај по една медаља за вија децата тука.
    Многу деца се родени по грешка затоа што на некој му се дупнал кондомот. Пазете некоја маска што ја носите по 2 месеци да не има дупка, штетно е по здравјето :)

На marija305 и buba4e89 им се допаѓа ова.