^ Абе по исклучок зошто да не... ама секое лето... што правиш? Еве си ја зацврствувам врската со другарките, затоа што со другарка ми ќе имаме семејство и деца еден ден. А јас? Па ти... ок си бе, ама... не те бива, досаден си и мислам дека заслужувам подобар. Тие муабети... факт е дека партнерите нешто не се погодени штом се години во врска, а избегнуваат заеднички одмори, одат на некои си викенди само. Толку е лицемерно...што таквите луѓе не знам ни дали се ни добри пријатели за имање. И до Шери, тие другарки кои доаѓаат со вас, ако имаат долги врски, се чувствуваат должни према вас, но никогаш нема да ви го кажат тоа за да не ви ги повредат чувствата. И да, сакаат да бидат во тек со работите. Па сега ти види кој е добар пријател, а кој не е. Се надевам дека сте ги прашале дали се сосема ок со одлуката.
Пишала статус не е се во љубовта.ЛАЈК АКО МЕ САКАШ или пак не се во лајковите СТАЈ ЛАЈК АКО СЕ СЛОЖУВАШ. .Боже сачувај па до толку.Важно светот нема да се спасе од вакви антипатични будали
Јас убаво си почнав ЗА КОГО КАКО. Фала богу дека сите врски не се исти. За тоа да ги прашам другарките дали доаѓаат на одмор само да не ми повредат чувства е глупост спрема мене. Се дружиме предолго време за да се лаже на тој начин. Едноставно постојат врски кои се базирани на цврста доверба, (иако денес се многу ретки, јас ги почитувам) и одењето на одмор разделен со партнерот за некој не претставува закана. Љубовта преовладува и во долга монотона врска потребно е нешто да размрда, нешто што ќе се случи за кое одвај чекаш да му кажеш на партнерот. И Лилит од цело друштво верувај ми дека тие што се врска се највозбудени за одењето и иницијатори за истото да се оствари * Ова што ти го пишуваш е ок во глобала, но секој човек си е приказна за себе, врските исто така, посебно цврстите врски кои се градени на меѓусебна доверба и неизмерна љубов. Неможе никој да ми каже каков е планот за поминување, дали ќе остануваме на журки до 5 сабајле, дали ќе седиме по цел ден во стан, дали ќе бараме мувачи и потенцијални замени на партнерите. Туку едноставно создавање на спомени со личностите кои ми значат најмногу на свет Сега па којзнае кога нареден пат!
Пресреќна сум и презадволна... Не сакам да се правам паметна или да се фалам но сакам со вас да го споделам ова чувство Конечно првото нешто купено од моја плата , од мој труд... И мислам дека тоа е најубавото нешто купено до сега , можеби дека сама го заработив и затоа го ценам најмногу од све. Ви посакувам на сите да го осети ова... Чувството на задоволство е најпрекрасно нешто...
Значи не, она не знае да каже: - Елена, стани од спиење, ќе имам друштво. Не! Она директива со тоа правосмукалката врз глава, запалила светло, се растропала... за момент помислив дека сум на сред војна упм. Лумперај. Не знам кај сум, оваа БАМ, БАМ, ТРАС! БАААМ! Среќа што не почнав да викам: - Цвете, зар ќе одиш со Осман Бег? Цветееееее, идат Турцииии во планините! Не можам да се вратам у нормала, ми иде у глава филмот за Мис Стон. А пред некој ден, кога виде како сум ја исчистила собата ми рече дека ќе ми купела сладолед. И денес ја потсетувам и знаете што ми рече? - Е па кај ти стојат парите, ја неам? Спупоооо, на велико. Пф, гајле ми е. Прееска си симнав серија. Евентуално ако има пиво или нешто слично, може така да ги ѕирнам. Ај, чао.
Kup izmesani cuvstva..edna vecer,tokmu ovaa,tolku mnogu kafici a jas zapnav da odam tokmu tamu... Go sretnav devojki,posle tolku dolg period,izustivme edvaj po edno Zdravo,kako si? -a odgovor nitu dadov nitu dobiv.. Drugarkitevmi kazaa,se ozenil!! Zarem bez da mi kaze?? Zs ne vidov srekja vo tvoite oci?? Zs ne vidov nasmevka na negovite usni?? Toj toa go zasluzvit!! Se plasam deka ne e sreken,deka so postapkava samo uste ednas ja usrekil majka mu. Pak li zeno???? Zs ne go ostavas na mira?? Devojkata..negovata sopruga hmmm taa ni najmalku ne mu prilega. Ne ne vikam ne e ubava,ama ne mu prilega bee!! Zs nikade ne gi gledam zaedno?? Ova e mal grad,sekogas naletuvas na toj sto nekjis da go vidis,ama jas sakav da go vidam sakam srekjen da go vidam!!! Toj go zasluzvit toa!
Дека се е лага, една голема лагаааа. Таман ке поверувам на некој дека е поразличен од другите, таман ке поверувам дека сум нашла некој со искрена душа, тој тогаш ке ме повреди. Доста ми е. Од денеска па натака не верувам на никојј, ама баш на никојј
Ги молам сеЉанките што се шлакаат со 14 кила пудра пред да идат у шопинг, у блиска иднина или да си купат пудра што не остава флеки на се живо или да припазат малце. Една асална бела маица/кошула нема, а да не е исфлекана. Фала многу.
СДК...ме потсетивте со муабетов одмор со другарки и зошто не го сакам. Оти одиме 5-6. Додека се погодиме со менструации, виша математика. Оти сите различни работи сакаме - некоја сака на јадење па диско, некоја директ у диско, некоја пиење по дома па диско. Некоја сака и јадење па да спие. СИ идеш у 4 назад, зошто тропаш. Одиш да се бањаш, чекаш ред 2 саати. Одиш у маркет, и сите различна тоалетна хартија сакаат и плус различна газирана вода. Стануеш наутро, сите мочаат по еден саат. Одите на плажа откако 25 пати ке се премислите кој кај сакал и дали сакал лежалка или чадор или песок или камен. Почнува едната да шмека некој и за да го плесне, ти 2 саати зборуеш со другар му, да го анимираш, нели. Редовно една заборава пегла за коса а другата накит. Ти ги земаат без прашање. И да прашаат не викаш не, и одиш ко чума во главата, оти касниш. По десет дена, се враќаш преморен, и уште дома не си стасал, сите се јавуат да се изназоборуваат. Ало. Одиш со дечко, кога сакаш. Пиеш кафе наутро, па решавате да тргнете. Не касниш за да вреска некој дека чекал. Јадеш, пиеш спиеш кога сакаш. Онака, пензионерски. Стануваш првото утро во 5 и пиеш кафе. Дремеш на плажа. Не мораш на никој друштво да му правиш во вода. Имаш секс 6 саати и спиеш до 3 поручек. Пиеш ко блесав, оти знаеш со кој ке завршиш у кревет. Си идеш дома кога сакаш. А со другарки се одржува врска. Ама со нив не се мажиш и не живееш 24/7. Одиш на одмор со потенцијалниот татко на твоето дете, а после им раскажуваш на кафе, на шопинг, на базен, на гости на другарките за секс рекордите за одморот. Мојот последен одмор - јас, тој, боси во тревата, појадок послужен и пиење кафе 2 саати, зјапајќи во морето. Рај.
СДК.. сфатив дека сите те ценат по излгедот.. ако немаш огромен гз, цицки, стомачни/рамен стомак, три тони шминка, најскапа облека и по 5-6 дечковци -не чиниш сестрооо... жално, стварно жално.. ај порано мислев само машките тоа гледаат ама сега приметувам дека и со "другаркиве" исто било .. шта речи
Искрено најтешко ми паѓа за жени кои се убедуваат дека нивната љубов е совршена. Пасионирано се посветени на релацијата, ревносно градат врска, брак, гаат детенце и постојано, постојано се убедени од нивните вешти мажи дека се единствени. Вешти се романтичните потези, превешти за да маскираат и заведат...десетици... и тогаш настапува реалноста. Сама тажна жена... посветена на туѓ живот... изневерена и парчосана. Некој ќе рече сама е крива. Па и е, ама мене ми е жал. Кој знае што ја терало толку да си замислува дека таа љубов е совршена... Ми ѕвонат како скап кристал нивните зборови низ уши... совршени зборови и совршени приказни... чувството во стомакот ти вели, не е така. И тажно излегуваш во право. И не само чувството, кој ми е крив што научив друга морфологија на зборовите... навидум лесна,а ич не е. Не можам да го гледам светов со исти очи... Нејсе...мојава љубов не е совршена. Мојата дели бакнежи помеѓу бали слама, помеѓу нива со лубеници и нива со сончогледи. Ми ги стиска рацете и ме бакнува за довидување. Ми вика дека ќе имаме син што ќе го викаме ѕвездичка и за смешна среќа, се случи метеор. Ако бевте од тие среќници да го видите претходната недела, синиот, со огромна опашка ја проби хемисферата и направи силен син блесок, епа тој...Сигурна сум дека многумина го видоа. И кажете дека нема да имаме син со сини очи што ќе го викаме ѕвездичка? И сега ми пишува пораки со стихови од книгата на Голејшка. Последниот беше благоертоски. *мрда со ушите од среќа и задоволство* хих!!! Лека.
Сакам да кажам дека животот е многу убав. Колку и да е тежок или краток, колку и да има препреки и замки, пак е убав! Пак имаме причина и пак вреди да живееме. Колку и да е тешко и неиздржливо, секогаш ќе има по некоја светла искра која ќе ни буди желба за живот и секогаш ќе има нешто за кое треба да се бориме и да не се предаваме! Токму тоа е она што не одржува, тоа се нашите цели и соништа. Кога човекот ќе престане да се надева, да сонува и да мечтае, тогаш неговиот дух е мртов. Живејте го животот и искористете го максимално, затоа што е единствен! И што е најважно, сакајте го, бидејќи тој што не го сака животот, не го ни заслужува!
Пријателство, колку лесен збор, а колку значи. Луѓето велат најголемото богатство се пријателите. Некој ги има, а некој не. Пријателството постои да насмее нечие лице, да прошири познанство, да размени насмевки. Пријателството не учи на многу работи, ни го покажува вистинскиот пат во животот. Пријателството е една душа во две тела. Многу луѓе влегуваат во нашите животи на кратко време, додека пак вистинските пријатели влегуваат и остануваат засекогаш. Вистинските пријатели се како ѕвездите, не ги гледаме секогаш, но знаеме дека секогаш се тука. Тие исто така се луѓе на кои нашите проблеми се и нивни проблеми, луѓе кои веруваат во нас, а не во озборувањата, луѓе за кои сме нешто повеќе од сестра или брат, луѓе кои можат да не расположат и насмеат додека сме тажни, луѓе кои секогаш се покрај нас и во добро и во лошo и луѓе кои можат да ја видат и почувствуваат тагата во нас, додека другите веруваат во нашата лажна насмевка. Тешко е да ги пронајдеме бидејќи се како дијамантите,ретки, но скапоцени. Чувајте ги ваквите пријатели, затоа што кога ќе ги изгубите, никогаш не ќе можете да ги вратите.
Да предупредам дека ова ќе биде исклучително глупаво мислење. Кое и не ми било, до душа. Неисе! После 3 години, конечно ме уапа комарец! Дечки... повторно се осеќам... нормално. Знаете шо значи 3 години да бегаат комарци од тебе? Седиш у двор, сите се жалат дека ги чеша, само мене не ме чеша. Сите ги каса, само мене ме каса. Се осеќав посебно... у негативна смисла. Озбилно, мислев дека нешто не е у ред со мене. Сите ги касаат преку чорапи, преку панталони, преку блузи, само мене нејќеаааа. Сакав да барам некои симптоми по интернетов, дали крвта не ми ја сакаа ли... не знам. И тоа ме уапа дома! Преку комарник некако поминал! Еххх, шо ти се вика љубов, све ќе стори за мене. Само некако малку ме чеша. А бе ќе го расчешам сеа ја, шо има веза.
Во животот секогаш е сè нешто од почеток. Вчера и завчера не ни вредат зa утре. На светот нема два исти денови, две исти недели, две исти среди. Уживајте во денот, среќна нова среда!
Сакам да кажам преку глава ми е од „лепотици„ кои глумат природна лепота Значи ако стаиш малку пудра, сјај, креон и римел не значи дека си ропак невиден и немаш никаква лепота, сфатиго малку како дотерувањее бе девојко!! Најстрашното е кога излегуваме и несакајќи се мава темата ШМИНКАЊЕ и одлепува цурава како тоа таа мрази шминка, убава е без тоа, шминката е давај пари а ако таа има акни, црнки, несредени веѓи битно нема пудра природно и е лицето свашта
Утрово ми започна со тахикардија. Знаев дека е нашиот датум, уште еден заеднички месец заедно. И како вообичаено, знаев дека не е заборавил. Го земам телефонот, и ја читам пораката. Умешно си поиграл со зборовите. Желбите беа тие-заедно да сме засекогаш, да ни се множат заедничките денови и да ја чувствуваме љубовта. Се насмеав слатко. Си помислив колку е прекрсен. Колку му значат моментите наши. Го земам и другиот телефон, и гледам и таму порака, од непознат број. Во неа, со оскудни зборови пишуваше дека му значам некому, ме мисли... А тој некому, беше тој. Тој, кој ме понижи, ме отфрли мене и мојата љубов. И по толку време ги разбра тие емоции? На жалост (или среќа), не ги делеме веќе. ** Ви посакувам пријатен ден на сите! Бидете среќни и исполнети со сегашните моменти. Ослободете се од стегите од минатото. Ако требало да уживате во него, ќе било присутно и во сегашноста!
Dobar den devojki! Sakav da vi kazam deka oficijalno si ja dogovorivme veridbata za 5 avgust Mnogu sum sekjna..mnogu go sakam!