Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Темата за корона aka теории на заговор од 2020 година ме инспирира да барам тема за рамна земја на форумов, да се насмеам малце. Една од омилените теории на заговор ми е за тепање време и смеење. Ај што ја најдов таа тема, најдов и тема за телегонија кај луѓе.
    Сакам да кажам, многу слободно време има човештвово :D Барем си најдов хумористични теми :D

На dayla, Idedemja, edna_malecka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.315
    Допаѓања:
    158.331
    Поздрав до комшиите шо слават детски роденден со сто гости со желби за добро здравје и повеќе памет во глава.

На Cherry blossom89, Alisa22, Принцезичка1 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.677
    Допаѓања:
    16.126
    Halloween ќе го славеле... :D
    Дај бе не се губете и бегајте таму манете се.

На oblace1, MeowMeow, Ahoy и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Зошто, што има лошо во тоа?
    Баш во ова време е супер занимација да си бараш рецепти за Халовин кукис и декорации на храна.
    Ако ништо друго ќе си направиш услуга на себеси со тоа што ем ќе си имаш превкусна храна, ем една вечер ќе ти мине во еден убав mood наместо во тажење над што не' снашло во месециве. :)

На sweet-cherry, CameliaMiller, Nausicaa и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
    Ima vrska zosto ne e nas praznik. Akumulira negativna energija. Jas neznam kako moze da vi predizvikuva pozitivni vibracii ili mora da glumime deka se sto ne e nase e cool i zabavno?!

Ubav mood?! :lol: Daj malce naucete se makedonski da zborite. Go izvitoperivte jazikot i posle majka Jana vi e kriva.

Zemi resavaj krstozbor,citaj kniga odkolku da sledis bezvezni trendovi i pravenje kukis :x kako pravenje kolaci za satanisticki praznik!

На Cherry blossom89, Regina.Phalange, Bratot и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.784
    Што е толку негативно жити се?

На CameliaMiller, WildMk и bicycle им се допаѓа ова.
  7. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    А и за Василица маскирањето е сатанистичко?
    Значи сите овие страшни маскирања и карневали имаат пагански корени и врска немаат со акумулирање негативна енергија, баш напротив луѓето сакале да ги исплашат лошите нешта со маските, зошто поинаку и не знаеле да се справат со нив.

Оставете кој што сака да прави побогу, не ти влезе дома да те тера ти да печеш колачи. Решавај си ти судоку, другите ќе си гледаме хорори денес :D

На Miss666, sweet-cherry, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Purplelilac

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    VaZiT, MaKeDoNiJa CeLa DaJe I sEkOj dA jA zNaJe!!!!1111 :l:

.
    .
    .

Пред да ми држиш лекции по македонски правопис и литература, земи прво симни си македонска поддршка и научи дека после интерпункциски знак се остава празно место, нова мисла се почнува со голема буква, а незнам се пишува не знам.
    Повели и другпат.
    Кис. :*

Последна измена: 31 октомври 2020
    На sweet-cherry, CameliaMiller, Nausicaa и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    17.693
    За разлика од твојот пост полн со разбирање, поддршка и ентузијазам.

Шири ја позитивноста наоколу.

На CameliaMiller, WildMk, M.B. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
    Se raboti za Keltski praznik narecen Samhain koj poveke katolicki zemji go prevzemale i narekle Halloween. Taa proslava ginima site obelezja na negativnite energii. Zad maskiranjeto vo "zabavnite i smesni kostimi" deluvaat mracni nevidlivi sili. Kako sto mestata za bogosluzbi se ispolneti so pozitvni nebeski sili, isto taka elemetite na ovaa tradicija aktivno pridonesuvaat za zgolemuvanjeto na aktivnostite na negativnite energii,najpoveke duhovite.
    Vo nokta koga se proalavuva ovoj satanisticki praznik Nok na vesterkite, vozrasnite i decata se oblekuvaat vo kostimi kako sustestva od podzemniot svet (duhovi,demoni,vesterki,zombi,goblini) palat svetilki i ognometi i uzivaat vo niv. Formite i boite na kostimite se slicni kako kaj duhovite (se odnesuvaat kako anteni,kanal so slicni frekfencii ) i gi privlekuvaat negativnite energii kako sto se obicnite duhovi.

Istrazuvanjeto zasnovano na duhovnta nauka, potvrdi deka negativnite energii ja smislile Nokta na vesterkite so cel i akumulacija na sirenje na crnata negtivnata energija vo opsestvoto. Mnogi cesto,negativnite energii kako sto se duhovite,demonite itn. stavaat misli vo coveckite umovi da zapocnat tradicii koi se polni so losa akcija i strast,za da po pat na niv vlijaat vrz lugjeto. Ima negativnaa energija i vrz lugjeto i vo okolinata kade sto se odrzuva praznikot.

So prisustvuvanjeto na proslavata znacitelno ja zgolemuvame moznosta, da bideme voznemireni ili zaposednati od losiot duh. Proslavata na Nok na vesterkite predizvikuva demonska opsednatost i zatoa treba da bideme vnimatelni.

Za zal ova za ateisti i novotari ne vazi.Ama ete mozebi na nekoj ke mu e od korist. Patem denes e pravoslavno se praznuva Sveti apostol i evangelist Luka pa podobro da zapalis sveka i da se pomolis odkolku da mesis kukis za vestici.

@Celltica duso jas ne teram nikoj so sila da uvidin i spoznae dusata e taa koja eden den ke reflektira toa sto i go prinesuvame. Poleka smireno:) So gledanjeto horori samo si gubis vreme ama ti si znaes ;)

Vasilca isto e pagansko satanisticka. Procitaj ke vidis sto znaci.
    Lugjeto sakale da gi isplasat losite nestata so maskite:o Sto zboris? Kaj go procita ova? Loso so loso ne se plasi :D Mozda nekade vo nekoja bajka sto ti ja citale dur si bila mala.

На edna_malecka и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Ај потпрочитај историја и митологија.

На CameliaMiller, Nausicaa, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  12. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    60.953
    Ај оставете ги луѓето да си најдат зрнце дистракција и среќа во ек на пандемија и не го потете. Ширел негативна енергија, вие со постовиве што ги ругате луѓево ептен сте позитивни. Смалете доживљај малце и оставете луѓето што сакаат да си прават се дури не загрозуваат ничие здравје.

На crimson, sweet-cherry, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
    Podrska za sto? Za vesticarenje i pravenje kukis vo forma na tikva i zombi sto se smee so krvava usta? Za da postiram na insta i site da mi stiskaag Like?

@Purplelilac Makedonija vecna za vek i vekov!

Latinica ke simnam koga ke imam poveke memorija. Pri kucanje od telefon se slucuva da se utne bukva,interpunkciski znak,prazno mesto. Ne se vozbuduvaj ! Gledaj koga upotrebuvas pismen govor da bides ispravna a ne tuka na forum mene da me opismenuvas.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Азбуките не ги знаеш, латиница пишуваш, кирилица симни.

На CameliaMiller, Nausicaa, marija305 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    27.001
    Ne pametuvaj !

На CameliaMiller, bicycle, Ahoy и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Purplelilac

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Велиш ќе симнеш латиница а?
    И после јас да бидам исправна? :D

А за ова фала ти, скроз ме насмеа. :rofl::rofl::rofl:

На CameliaMiller, *Amethyst*, bicycle и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    17.693
    Ти се молам. Јас сум напредна во...вештичарење? :D Не се бавам со колачи и инста.

Се навредија и вознемирија демоните до мене. Таман се дружевме со хорор серии. :(

Сега треба пак да ги повторам ритуалите на повикување. Работа ми отвори. :sweat:

На CameliaMiller, *Amethyst*, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.739
    https://twitter.com/DoturLui/status/1322300962241945601
    Еве ги твоите препозитивни, нормални, невознемирувачки православни соверници у Црна Гора, како бацуваат тело на мртов старец митрополит (познат по клетви и говор на омраза иначе) тазе починат од корона, без маски и дистанца сосе деца доведени тука некаде. Јас од вакви би била внимателна и ми се згади животот коа ги видов, за тебе не знам.
    Ај опрајте се.

На CameliaMiller, *Amethyst*, Asparagus и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.519
    Допаѓања:
    17.552
    ^ Да, еве сега оти некој тука кажа дека Хелоуин е изамериказиран празник кој сите го слават за лајк на инста и шири негативна енергија, одма сега и овде престанувам да го "славам".
    Сирота јас, поима немав што и зошто правам. :worried:

хаштагЉељештосториФме

На CameliaMiller, Regina.Phalange, Blue.Sky и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    А не е ни на одмет малце домашна култура да покажеме некогаш што подразбира ич да не ти е гајле дома кој што ќе си прави пошо никој не те тера сосила да печеш колачиња за халовин :)

На CameliaMiller, Nausicaa, LivingGlam и 8 други им се допаѓа ова.