Почнав да си враќам на вакви мизерии од коментари. @theowndemon да, одат. Немаат осет. А не се ништо посебно. Да се нешто посебно, ок. Зборам од мое искуство.
Зошто возрасни настинати луѓе се бетер од деца? Пробвам да ти поможам, оти не ме оставаш да ти поможам?
Одат,сис. Ќе ослабам и одма некој со оноа ауу,дете што ти е,се сушиш,или ќе покачам некое кило и добивам заличуеш на овој,оној... Или за бледиот тен дека ко дух сум станала...
Јас, доколку немаше измислено пегла за коса. Морам да се надоврзам на претходниот муабет. Кога ќе ти речат: "Чупе, што си се испила толку во фацата, штуба беше порано."
Озбилно, луѓе кои даваат такви коментари, ми се олицетворение на простотија и сељацизам. Од каде си земаат за право, на некого да му кажат (без притоа да бидат прашани) дека треба да ослабне, да се здебели, да се исфарба, да стави протези на забите. Уште поглупи ми се оние од типот: “ОМГГГ колку си нискааа”. Like wtf? Мене лично не, ама еден таков “коментар”, некому може да му направи комплекси за цел живот.
Не знам за љубов многу ама некако не ми изгледа дека ќе трае врска каде таа/тој е далеку до повеќе евра од него/неа. Не знам ама, мислам дека класниот јаз игра улога дали таква врска ќе успее или не. Имам познаник, кој зема 17.000 денари плата, неодамна се сплетка со девојка чии родители се милионери, бизниси во многу области. Сакам да кажам дека тој се заљуби во неа, таа во него не знам, сакам само да се среќни но каде што има пари нема среќа, мое мислење.
Заспивам со плејлиста приспивна музика секоја вечер инаку сум само уништувачки настроена и мислам и се нервирам и ме фаќа паника. Денес една песна ми е в гла и дур ја слушав пред да пуштам листата за спиење, почнав да мислам и ме донесе до плачење. Ако заплачам во процес на заспивање нема да си легнам. Oh well, долга вечер ќе биди. Ама вредеше така да слушнете ја:
Совети можам да примам и кога не ги барам,ама паметувања не ми требаат.Никој не ме познава подобро од самата себеси.
Имаме три вида на луѓе кога доаѓаат на каса. *Оние кои кога ќе ги прашаш:„Дали да им дадеш ќесе" Ќе ти речат е не бе на рака ќе ги носиме работите и ќе ти се исмеваат. *Оние кои немаат да ги прашаш туку веднаш ќе им дадеш и ќе почнат да се дерат дека тие имаат ќесе и да не сум го наплатила. *И оние културни што знаат да одговорат со почит.
И два типа касиерки. Едните им кажуваш дај ми кеса, ти ги реди продуктите, уште не ти дава, кажуваш пак, ти дава на крај. И после како формула 1 пикаш внатре, да не кочиш сообраќај. Другиот тип, прашуваат веднаш и ти даваат.
Со средство за дезинфекција, ќе капнеш на прсти и шлакаш по кеси Практична работа, да си носиш во џеб