Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    На piksooki и Angie1432 им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Па пред некој ден кажаа дека уште се бил позитивен на корона
    А се на сѐ 18 се има тестирано до сега (не знам дали од кога заболел или од кога почнала пандемијата)
    А која е соодветната тема??
    Мене оваа ми беше искрено.Пошто ова сакам да го кажам со денови и само собирав во чашката и ми се прели веќе.

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Ништо не му е бе, и се вратил и си игра. Еве за 10 дена на гости у Кроејша ќе ни иде.
    Е сега, позитивен бил. Знаеш PCR може позитивен со месеци после да покажува. Голема работа шо бил позитивен.

На Biljarkata и honey.11 им се допаѓа ова.
  4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.784
    Важи бе душо, тој што има пари нека си плаќа, тој што нема нека умре, кој му е крив што не работел. |(

Иии не, не знам како сфати дека некој ги обвинува "богатите" за сиромаштијата на другиве...

На LovelyGirl3 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    182.241
    Од пред 6 дена не е позитивен. Ништо не му е, ич не го мисли. И остров има од март, ако е за утеха, еве, скроз неповрзано со темата.:D
    И ич не го можам, исто неповрзано со темата.|(

На 1209, DAngel, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Не е работата дека сиромашните фаќаат ковид, богатите не.
    Туку богатиот има услови да се тестира и да се лечи во приватна клиника, сиромашниот не, зашто на државно нема термини. И овој после што не е тестиран ако се влоши, може да не го примат.
    И не велиме дека богатите се криви за тоа туку тие што треба да го сменат тоа, ама не го менуваат зашто им одговара да го цедат народот. Систина, Жан Митрев, властите...Е за нив се упатени тие зборови.

На 1209, candy.cane, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Да, ти така мислиш.Ама секој муабет е ,,аа они може да си платат" аааа вака така
    Никој не вика, шо не дае државата бесплатни тестови за тие што не можат да одвојат ни 100 евра.
    Као мене сите мислења ми се жалопојки искрено.Значи место сожалување треба акција малце.А не, ќе дробиме овде као Станко, Петко и Митра на 150 страни како не можеле да си дозволат тест.Ок, не можат и сеа?
    Шо има да се спомнува дека некој можел?Па ете му се може де, дај да видиме како да им помогнеме на тие шо не можат.
    Мислам само Валјд дека ја прочитав со иницијација да се направи нешто, ама и тогаш имаше коментари као у смисла демек ..дада лесно е да се збори".
    Епа добро ај, нека ги оплакуваат овде, дур куцкаат мислења како сиромашните ова она ќе смислеа до сеа нешто.
    @Angie1432 тотално нема потреба да ми го извртуваш муабетот.Поентата ми беше дека некој што може да си дозволи не е крив што некој не може, океј? Ме мрзи да идам сеа во темана да копам мислења, т.е извадоци да ви укажам кај ми е поентата.
    Бај д веј. од друга страна па и на другиве никој не им е крив што решиле да праат пари, така?
    Јас лично се споредувам еве со некои што завршија со мене у средно.Се исповработија по кафани, по кладилници, по кафичи.Океј супер, мене приоритет ми е минимум 1000 евра плата здравје Боже, бар за 7 год од сега.
    После 7 години од сеа, ако ми успее тоа, може некој да ми се љути зашто ја ќе можам да си платам пример да лежам у Систина место на Клинички со пола чаршав да се покривам?Не може.Пошто моите амбиции и воља биле далеку поголеми од неговите 400 евра.
    Но хејт, ја ги сакам сите луѓе.Сум сакала сум се дружела и сум помагала на луѓе (мои години) што биле со по едвај 100ка во џебот.Ја не ги делам луѓето по класи и финансии.Ама исто така нема ни да дозволам утре да пљукаат по мене зашто ја вака така, коа патиштата ни` отишле у друг смер.
    Исто као ја да му се ,,љутам" на Трамп, зашто ,,тежи" 2,3 билиони долари и успеал да се излечи за 3 дена од корона.Па битна фаца е ,плус има пари за извоз.Јас не сум битна фаца и неам толку пари.Тоа е тоа.
    Ако пак ме сфатите грешно стварно ми е гајле.Ме мрзи да се објаснувам, цел ден буљам во книгиве мозок ме боли.
    @Biljarkata Роналдо беше во сосем друг контекст спомнат.Као славна личност заболена од корона.
    Иначе ич не го мислам. Меси ми е идол веќе 10 години.
    Читај доле во потпис :!:

На *Amethyst*, edna_malecka, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.740
    Допаѓања:
    80.095
    Колку подруго изгледа еден писмен разговор без користење еmojis во него.
    :smirk:

На hermosa, edna_malecka, злоба и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628

Си беше еднаш Европа..

На *Amethyst* и злоба им се допаѓа ова.
  10. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    3.308
    СДК дека ми е преку глава од шалтерскиве работници во јавна администрација (чест за ретките исклучоци). Значи, плата за да земете кратат од моја плата. Имам најмалку 10 луѓе во моја близина што молат за работа, и ќе работаат како мравки, кога веќе не ти се работи не го држи местото на некој што моли за работичка. Стварно ми е преку глава....
    Не дај боже да ти треба сега нешто, пред некој ден во ФЗО имаше преку 30 луѓе што чекаа на куп, ниту дистанца, ништо (сите дојдени за мака, не што им е кејф). А, таа теткицата внатре си разменува рецепти со колешката дури мене ме услужува, за работа што можеше да ми ја заврши за 3 минути, јас чекав најмалку 15-и после гужва, па ќе има де гужва. На телефон да ги добиеш, е исто како 7-ца на лото да си добил...

На M&M, Idedemja и LivingGlam им се допаѓа ова.
  11. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    3.619
    Не ги сваќам родителиве што за секој прв чекор, прво запче итн., го гледат како повод за славење. Ќе купат торта, колачи, балони, ќе спамаат по Фејсбук со триста слики.

Порано се знаеше, се слави роденден и именден, сега само се гледа колку пари можеш да поебаш на најубавите и најмилите моменти со вашето дете!

На christinnn, *Amethyst*, MeowMeow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.027
    ^
    И после зошто се децана размазени... па ќе се, кога родителине прославуваат свашта ко нивното дете да е единственото што успеало тоа да го направи, а не ко да е најнормалното најприродното нешто у животот.

Туку... сè е мајндсет во прашање. Среќата не значи отсуство на тага. Можеш да бидеш тажен, но истовремено и среќен. Може нешто да те боли, да ти го крши срцето, но можеш да најдеш причини да бидеш среќен, нешта кои ќе те радуваат. Баланс, ништо не е совршено и тоа е океј.

На sweet-cherry, Nane2356, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.100
    Не с
    Абе сите вака викаат....додека не добијат свое дете.
    После меракот си го прави своето :)

На Frosty!, M&M и Angie1432 им се допаѓа ова.
  14. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    11.055

И тука ли ја начнавте темата за деца ?

Јас и маж ми се одлучивме да немаме деца, а што се однедува до мене, таа одлука да немам деца ми е донесена уште пред 15 години :)

На почетокот од нас се очекуваше да работиме на бебе оти сакале внуци, ама отсечно им е кажано. НЕ и завршен е филмот.

Ај музика малку , со една македонска песна која ја сакам и покрај стиховите кои удараат во срце

" Мајка жали , дур е жива , ајде

мајка жали , мајка жали , дур довека ..."

На M&M, *Amethyst*, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.100
    Има некоја забрана да не се зборува за деца на одредени теми? |(

На Frosty!, M&M, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    11.055
    Нема забрана , само ти не си у тек со муабетите и затоа вртиш очи, не ти е јасно зошто ти реагирав на коментарот 8-|

Ела да те гушнам да не ми се нервираш :hug: , некогаш сте многу нежни и одма вртите очи :f:

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Ова всушност е проблем.
    Реален.
    Се учат само на 'победи', и после и најмал животен удар може да ги направи депресивни/анксиозни.

Позитивна стимулација треба.
    Работа-па награда.

На christinnn, *Amethyst* и злоба им се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.041
    Допаѓања:
    16.147
    Му пишав дека ми е убав на сликата :inlove:
    Wish me luck with this Capricorn man.:D

На Crna Dama, Frosty!, christinnn и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.100
    Дискусија е, not a big deal. Нормално е да се повторуваат одредени работи. Ако ви е преку таквото од одредена тема едноставно искочете и најдете друга тема. (fingers)

20. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Со некои луѓе и молчењето не е здодевно.
    Среќна сум што имам такви пријатели, дури и да се бројат на прстите на една рака :)

На Crna Dama, Idedemja, Alisa22 и 4 други им се допаѓа ова.