Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.858
    Сакам пак да сум дете, да собирам есенски листови за училишен проект, сакам да влезам во соба и да го видам дедо како седи на двоседот и да си го слушнам името од негова уста, со негов глас, сакам со децата пред зграда да правиме канцеларии од дрвата за огрев, оние коцкастите ни беа компјутери, со саати си игравме работа.
    Сакам да се разбудам кај баба и дедо со топол чај и потпечено лепче со домашна сол, надвор пред прозорецот пожолтена лоза и роса од дожд.

Сакам со саати да седиме со другарките пред зграда и да си гледаме на кафе, да си збориме за симпатии, сакам да се спремаме за излегување заедно, да излеземе и да вртиме кругови околу кафичите, да делиме едно сокче или едно млеко со шлаг, или парче пица, оти нема за повеќе.

Сакам пак да имам прв симпатија, сакам пак да имам прв бакнеж со некого, сакам да имам возбуда каква само тинејџер може да има, сакам да запознаам некого за прв пат, дете со илузија дека сум возрасна.

Сакам да е зима, недела, мајка ми да спрема доручек, да врне снег, многу снег, јас дома на топло со брат ми да украсуваме елка и да слушаме божиќни песни. Сакам да си дојдам од Скопје и да го најдам новиот член одново, топче меко, да е мал и да имам уште години со него. Сакам да е Бадник, да гледаме Зона Замфирова после вечера, сакам да е Божиќ и да имаме Хари Потер маратон.

Сакам да е Октомври, да одеме на панаѓур.

Сакам да е лето. Сакам да сум во мојата соба, на тераса, да си читам книга, мир околу мене. Сакам да се спремам за излегување за дејт со него и да се поднапиеме, да се смееме безгрижно, да се галиме и гушкаме и да не се испуштаме од раце. Сакам да дојдам кај него и да гледаме филм, на столчиња пред компјутерот и да заспијам на неговиот тесен кревет, да ми вели остани на спиење, а јас да велам нема шанси, иако веќе е 5 сабајле и сум преспала цела вечер.

Сакам да зима, да сме завршиле со колоквиуми и да се спремаме за распуст, да пиеме какао со цимерките и да гледаме филм, надвор ладно и магловито, ние на топло, среќни сме и удобно ни е.
    Сакам да е почеток на учебна година, одам по патчето накај Шумарски, есен, нов предизвик, ново поглавје, сакам да ги видам нив, да се собереме после предавање и да пиеме кафе во Лепетит, да си раскажеме за летото.

Сакам да е петок, сакам да се собереме со школските и да одиме во кафана, како и секој викенд, да пиеме шприцер со Смедеревка и да делиме порција помфрит и пилешки прсти, да се опиме, да се гушкаме и да пееме.

Сакам да се качам на авион и да слетам таму, сакам да завршеме со работа и да делиме вино од шише или лименка пиво, да вртиме џоинт. Сакам да ги запознаам нови луѓе да ги гушнам и бакнам на прва средба, без притресување.

Сакам да е зима, загушливо, свирка, да стоиме сите еден до друг, да славиме Нова Година, да се бакнуваме и гушкаме, пиеме и наздравуваме и пееме за подобро утре.

Сакам да сум слободна, сакам да заврши кошмаров, сакам среќни луѓе, сакам живот, сакам прегратки и бакнежи и средби и се она што сме го земале здраво за готово. Сакам да младина што живее и се бори за подобро утре, сакам стари луѓе горди на нас. Нема ништо, моментално не знаме дали некогаш ќе има пак живот, срцето ми е скршено.

На Mumoftwo30, mal.ecka, Lolipop23 и 52 други им се допаѓа ова.
  2. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.155
    Колку нереално од денешна перспектива изгледа све ова а у исто време и толку далечно ко да било пред 3 живота :|

На oblace1, M&M, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.789
    Онлајн настава е најкатастрофалното нешто што му се десило на моето и така мизерно државно образование.

На Peperutce1115, Lella, sweet-cherry и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    11.055
    СДК, не сум добро плачам ......знам ќе ми се смеете, ама плачам оти нема повеќе да го видам кучето.

Му реков на маж ми да ме остави да се изнаплачам и дојдов на форум да си ја олеснам душата.

Ејјј жими се , не верував дека ќе се поврзам толку многу со куче. Го сакв како да е мое дете, многу го сакав , секогаш кога си идев од работа ме пречекуваше и буквално се гушкав со него, бреееј толку многу љубов собрано во едно куче. Иако не беше наше, комшијата секогаш го пушташе надвор , а тоа едно весело, друштвено, светла точка ми беше у животот .

И пред саат време ми кажа комшијата дека го дал кучето во друг град.

;( ;( ;(

Душа ми плаче, пичку матер :u:

Го сакав многу , под кожа ми имаше влезено ;(

Никогаш нема да го заборавам , па јас толку за човек не се потресувам колку за куче.

Мислата дека повеќе нема да го видам ме убива.:u:

Уфффф , глупо се осеќам , има 3 дена да го оплакувам сега. ;( ;( ;(

Ќе ме сфатат само тие кои си чуваат домашно милениче и кои се поврзани со него.

Секое друго куче нема да биде исто како ова што си го сакав ;(

На LejlaD, sweet-cherry, MeowMeow и 19 други им се допаѓа ова.
  5. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Недај боже да ти закочи телефон и малце покасно да се уклучиш на предавањето. Веднаш почнуваат коментари "уживаш, не е работата да бидете пуштени а да не следите, можам и јас така да се пуштам и да одам кафе да пијам со колешките".
    А колку пати се десило ти да чекаш професор у 7ипол сабајле наводно "паднал интернетот".

На Vitaly и SugarHoney им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.911
    Допаѓања:
    171.718
    Брат ми преѓе онлајн тест праеше, таман пратил одговорите снема струја на 2 минути, и лаптопот му се искл оти без батерија е, башка нет шо одма немаше. Вика арно само шо пуштив инаку наново ќе требаше да пиши. :sweat:

На edna_malecka и LivingGlam им се допаѓа ова.
  7. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.930
    Леле ужас од муштерии. Значи стварно денот да ти го расипат. Морам да глумам фина ама вистината е дека нервите ми се на конец.

На LovelyGirl3, K7M10J и Рапунзел.* им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.320
    Допаѓања:
    158.403
    Луѓе шо обично и покрај сето внимание се увредени, сепак дека не добиле доволно внимание, па уште и навредени што 99 ги прашале како се, 100тиот нејќел може да им пречи, па и гласно ќе си го кажат тоа као да се божества, у принцип се луѓе кои самите не се грижат за никого и самите никого не прашуваат како е.
    :puke:

На LejlaD, MarigoldA, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Професор те прашува прашање кое не го спомнал воопшто во материјалот или предавањата и ти вели - треба и надвор од материјалот да си учите.

На испит спомнуваш плус информација надвор од материјалот за подетално да објасниш.
    Професорот- не знам јас од каде сте го научиле така, јас барам како јас што сум кажал/а.

Идете у....

На Elf, Hellobeautiful, I.want.to.sleep и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Рапунзел.*

Рапунзел.* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    859
    Зошто луѓето немаат способност да ги гледаат прво добрите/убавите страни во работите и во другите луѓе?

Јас пак,во секоја ситница барам нешто позитивно,добро,убаво и така животот ми е поубав во овие тешки времиња..

Светот навистина стана многу злобен.

На Elf, Cherry blossom89, Принцезичка1 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.829
    Допаѓања:
    33.828
    :hug::hug::hug:

Јас многу си ја сакав кучката на мм.Ако не си играв со неа или не ја галев како да не сум била кај мм.А и она многу ме сакаше.Еднаш дури ми дојде на гости тајно следејќи го мм:inlove:
    Ама кога еден монструм ја уби, 3 дена не престанав да плакам.Поминато е над 10години како ја нема ама еве нас и ден денес ни е тешко кога зборуваме за неа.А често зборуваме и често ми текунува на неа колку беше мила и ја сакав:u:А колку се фалеше кога ќе добиеше кученца:inlove:Ќе доеше и ќе ме однесеше каде што се,баш како да ме фати за рака и ме влечи:inlove: Непребол вечен:u:

На LejlaD, Cherry blossom89, Purplelilac и 10 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Не можам да гледам вакви стрипови на фб,душа ми се парчи. Само,тажно и напуштено во еден факинг кафез и никој не го гледа. ;(
    Ќе ми пукне душатаааааа.
    5899B929-AB31-441F-81C7-E52E919F63D4.jpeg

Баш би сакала да знам каде е мачево,јас ќе го земам. ;(

На Oscar Lady, MeowMeow, Hellobeautiful и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    20201106_220909.jpg 5 години :lol::lol:

На *Amethyst* и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Јас не да го сакам, го обожавам моето куче, па луѓе ајде кажете ми вие љубов ли е или не, станувам од треосед и куцики се сели од неговиот крај на мојот, доаѓам седнувам и се поместува, а јас се ставам на топла и удобна позиција за седење. Мало, а разбира. Јас сега ќе ви кажам колку вложувате во нив толку и дури и повеќекрато возвраќаат, љубат безусловно, а само сакаат да се сакани, е толку малкуцка само бараат и сакаат.
    @Herrera @Ava.84 @buba4e89 :hug: :hug: :hug:

На LejlaD, Angie1432, Amellie13 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.911
    Допаѓања:
    171.718
    Не знам за вас ама имам тенденција да си разгледвам Инстаграм профилот. Па хајлајтс. И зато толку често се прередвам на профилите шо ги имам. Денес стигна на Фемина да тарашвам, и во теми шо имам отворено ова најдов:
    IMG_20201107_012445.jpg
    И морав негде да споделам оти знајте како прат бројки да се осеќам. Возбудено. Оф и темата ... Too soon?

Едит. Другарка ми е навикната кога ѝ треба нешто да го побара на хајлајт кај мене оти често објавувам работи. Многу ме пцуе кога се имам разместено.

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    11.055

Занигде :( , демек гледам да не се зближувам оти знам дека ќе ми биде тешко. Првичната идеја беше тоа, не зимаме куче сега за сега оти се нема време , ама најмалку ко ќе очекуваш , така неосетно сум се навикнала на кучето од комшијата.

Баш ми олеснува што тотално ме разбираш, моиве плус сестра ми не можат да смислат животни, до ден денес никако не можам да ги сфатам тие кои не сакаат животни.

Па тоа е толку мило, искрени очиња, ниту ме нервира, ниту ме пцуе, ниту е себично ко човекот.

Слабост ми се животни, посебно куче .....знаеш што е глупото сега ? Што секогаш кога ќе се симнувам долу пред влез одма спомени од него у глава , ептен се осеќа празнина ;(

За да ме разбере некој , треба да се има поврзано за нешто што му е драго, што му лежи на срце , да поминувал време, да се навикне на него и од ко ќе го загуби , ќе ја осети таа болка, уфффф :u:

И ќе ми рече некој, аман ма , што се потресуваш за куче ?

Не бе, не може секој да разбере.

Расположението ми е паднато на најниско ниво.

На Arjanit2021, LejlaD, Idedemja и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.118
    Допаѓања:
    56.160
    Сдк 1:
    Обожавам да им кажувам на луѓе што ми значат колку ми значат, на начини на кои јас знам, да ги прашувам како се и како им поминал денот. Имам многу љубов за давање која никогаш не се троши.
    И не, не го правам тоа за да ми биде истото возвратено, иако тоа би било убаво. Го правам од срце, бидејќи сакам. Најмалку што сакам е само да биде почитувано.

Сдк 2:
    Причината за која не разговарам со некои луѓе за некои работи е бидејќи возрасна личност како нив треба да е свесна, и нема што допрва јас да ги освестувам. Јас сум го кажала моето, но нема никаква реакција. No message is also a message.

Сдк 3: Многу ме допри постот на @1209 поназад, вака од сабајле, кај и онака сум емоционално суштество, now I'm drowning in feelings. :l:

На Peperutce1115, Рапунзел.*, sweet-cherry и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.199
    Допаѓања:
    3.540
    Jas ne cuvam nisto, ama znam deka.. Kucheto e edinstveno sushtestvo koe tee saka poveke od samoto sebe.. :D

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  19. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Зошто никогаш не можам да дејствувам спонтано? Зошто морам секое решение да го превртам низ главата безброј пати? Морам да најдам начин да научам да си ги штедам нервите. Никој нема да ми каже фала за тоа или да ми даде медал за совесност.

На Рапунзел.*, Karamela12, LittleChili и 8 други им се допаѓа ова.
  20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Ама ич, ич не ми смета седењево дома. И жал ми е сите оние кои немаат услови да им биде исто.

Само...секако дека има само.... не можам а да не помислам колку ќе беше 1000 пати подобро, да можевме на ист тросед, под исто ќебе да се мушнеме и некоја од твоите скандинавски серии да гледаме. Три зими ни беше тоа реалноста, се прашувам што ќе биде оваа...

На Ugly Duckling и K7M10J им се допаѓа ова.