Март On average in the US, the flu’s death rate is .1%, while the coronavirus’ death rate is 5.2%. Both viruses are most deadly for the elderly. The flu kills .83% of infected people above age 65, whereas the coronavirus’s death rate is 10.4% for infected people from age 65 to 74, 20.8% for the 75-84 group, and 30.1% for people over 85. Link Edit. Апдејт. Јуни Boi, it only gets worse lmao.
Ало на другарка ти да и' кажеш. Греота е смртноста да ја гледаш само ко процент. Не дај боже да се соочите со вирусот, па да се преиспитувате секој ден додека помине, ако помине.
Знам многу случаи каде што и малдите не го поминале најдобро... Нема да заврши ова кај нас дур не се разболиме сите. И повеќето од нас не се плашат за себе си, туку за постарите дома. Повеќето дедовци и баби ни се со хипертензија и некои хронични болести. Дали моето идење на журка или пикање по автобус е побитно од нивниот живот?
Ве чекам во темата за ЈСП да дадете свое мислење и потенцијално решение ајде. Убаво ви идеше до прееска со куцкањето, што ве снема
Што треба да кажеме? Ако ти имаш решение еве ајде кажи го. Ама не кажувај дека не треба да се возиме кога немаме друг избор а на работа мора да се оди..
Ама нели и ти пиеше вода од шише од кое пиеле повеќемина и после ти беше страв затоа што на едниот од нив му се развиле симптоми? Пикање не треба по автобуси, ама немаат како поинаку. На работа не те прашуваат дали имаше гужва, мораш да стигнеш точно навреме, не им е гајле.
Еден. Ја мојата грешка си ја признав и не пробав да се извадам у ниеден случај. Дека згрешив-згрешив. Ама не значи дека не треба и другите да ги ,,искараме” кога грешат. Све среќа што сум самокритична
Јас кога ќе си препрочитам некое глупо, преглупо мислење. Ги жалам прстиве што искуцале таква глупост.
Добро, до кога тоа мислење дека на работа се оди со секакви болки? " Ќе те праша тебе шефот што те боли ха, има да одиш и да ќутиш" Е од тоа си патиме...... Да си го даваш сопственото здравје за работата...