Ах ок уште немам деца, да се навикнам со време на тој мајндсет значи: "Да СнЕжЕ, МаЖоТ мИ е ЗлАтЕн КоЛкУ Ми ПоМаГа сО ДеЦаТа".
Важи, сите ќе ги учат машките деца да не искажуваат емоции и да се самоубиваат за Танченце да се осеќа побезбедно во светот, зашто инаку сВе забегани се машкиве. Уживај.
Затоа што маж потешко ќе побара психолошка помош поради стереотипите дека мажите не смеат да имаат емоции, ако се тажни се слабаци како што уште од мали им викаат на машките деца Не плачи ти си маж треба да си силен.
Aко некој ве праша што би направиле ако еден ден ги нема мажите, што ќе одговорите? Да погодам? Дека ќе шетате слободно ноќе, ќе носите што сакате, ќе шетате без прслуци, со фустани, ќе спортувате навечер.... Значи? Затоа реков побезбедно. Едит - а богами најглем турн оф ми се лигувчиња.
Значи да, треба да се забрани да се раѓаат машки!!! Во право си Танче, како не се сетивме на ова порано. Све глупи, у пм.
Ти може би го одговорила тоа заради некои сопствени нерасчистени сметки со машкиот пол, а не дека е правилно така. Феминизам не се гради врз деградирање на машки пол, ко што е сликава преглупа пошто пробува да го воздигне машкиот пол деградирајќи ги жените. Има и жени убијци, ај да ги убиеме сите жени и да не раѓаме женски деца пошто некое може да е потенцијален убиец во иднина. Генерализациите такви се примитивни в крај. Против такви генерализации прва се буниш кога се прават врз жените, а истото го правиш во спротивна насока.
Па ја не сум чула женско да убие машко оти и прднало онака или да го истепа. А обратни примери има милион Исто и за силување. Не знам дали знаеш ама ако женско присили машко на секс, тоа законски нема да се смета за силување, освен ако му пенетрирала од позади со предмет.. Све друго не е силување. И тоа си кажува нешто
Текстот е ок.Има и мажи кои се жртви,кои страдаат. Ама,сликата не.И жената со многу нешта се справува. И жената има право да работи на лаптоп,дур мажот чисти или трча по децата.Што не стават таква слика(барем за 8-ми март)? Или она да си одмара дур тој готви,чисти или пере? А,што ќе му фали да научи да плете? Реално,и едните и другите носат многу на плеќи.Со постојано газење на едните,ништо не се решава.
Не си чула затоа што не сакаш да чуеш, пошто кога ќе си убедена во некоја теорија ќе ги слушаш само работите што ти ја потврдуваат таа теорија.
https://www.insidehook.com/article/crime/notorious-female-serial-killers Епа не си во право. Сериските убијци баш и немаат некоја причина освен да ја задоволат својата жед за убиство, over and over again. Процентуално се поретки, но не значи дека не постојат.
Дека ќе станам лезбејка? Пресели се село во Финска,решен проблем https://en.m.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Finland
Среќен интернационален ден, мажи. Ноември воедно се смета и како месец на машкото здравје. Уште на почетокот на месецов им кажав на дечко ми и најдобриот другар дека на мене секогаш можат да сметаат, дека можат да бидат ранливи пред мене и да се искажуваат ако нешто ги мачи, ако не можам да помогнам ќе ги ислушам и ќе бидам до нив. Па и да им се плачи, во ова општество машките солзи се знак на храброст. Повеќе да бидите чувствителни, помалку да нѐ нервирате нас жените и повеќе да читате меѓу редови.
Абе нека се довери, ама да си има граници и тоа, не да му глумиш на некој терапевт. Башка што проблем може да има, реално? Еден реален проблем....? Депресија? Од што? Од неебитис или како беше? Сега ќе честитаме, после пак ќе кажеме оти молат да ги силува некоја зашто само со долна глава мислат. Да си бидеме реални.