Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Oк, само уште ова ќе го кажам.
    Не сум мизандрист или како и да е терминот ама сметам дека не треба да се возвишува некој што не направил ништо посебно во животот, ниту пак е некаков херој, ниту пак има некаков проблем па да му треба поддршка, напротив, само проблеми самиот прави. Можда не тој конкретно, ама таков впечаток ќе даде на прв поглед секогаш.
    А немам девојка зашто не сум лезбејка ни би и не можам да се замислам со девојка да бидам повеќе од другарка.
    Не го мразам дм ама не му придавам толку значение, зашто обичен човек е.

Последна измена: 19 ноември 2020
  2. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Како бе не му придаваш значење, аман во врска сте :D
    Сакаш да кажеш дека меѓу дечко ти и некој обичен човек на улица не осеќаш ништо различно?

Сакам да кажам, подобро да ме мрази некој отколку да ме игнорира :D

На CameliaMiller, Cherry blossom89, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  3. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    И ти си само обичен човек, па и јас. Но, последнава реченица треба да те замисли дали воопшто си задоволна од партнерот. За мене, мојот партнер не е само обичен човек. Туку личност која пред се ми е најдобар другар, потоа љубовник. Баш напротив, нему ќе му давам посебно значење, затоа што сум си го избрала, како сопатник, сродна душа, сопруг. Незадоволството кон полот, сметам дека е понесено од твоите чувства према твојот партнер. Кога би имала чувства према него, не би ти било проблем да го сослушаш. Треба да си среќна, што споделува со тебе. За жал, некои жени и ја немаат твојата среќа, остануваат само со прашалници, мислејќи дека се е во ред, а всушност, ништо не било во ред и резултира со немили чинови. Кога некој ти бара помош, дај му рака или во најдобар случај советувај да посети стручно лице. Мажите ги чувствуваат истите емотивни болки како и жените. Со тоа што верувам дека им е уште потешко, со оглед дека треба да бидат онаа фигура во семејството која е силна. Машката солза има поголема тежина од женската, а жена ко жена, цмиздри на редовна база.

На thelittle17, K7M10J, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Обичен човек во смисла - не е којзнае кој за светот, не дозволувам да се преминат некои граници само зашто сме во врска или јас да се менувам за него или да се измачувам, да глумам терапевт за него. Можам колку што можам да направам. Во врска сум да уживам.

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.455
    Допаѓања:
    190.852
    Лелееее деца, каде со вакви генерализации?:worried:
    Мажите вака, жените онака.
    Дали ако не цмиздрам сум маж?:^)

Ко стереотипот на сликата сте понекогаш, традиционално азиско семејство, дефинирани полови и семејни улоги, уште да станете и да аплаудирате на авторитетот, и се ќе биде таман. Аригато:bow:

На thelittle17, Avery, K7M10J и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    FB_IMG_1605822608272.jpg
    Горе долу и за мажи и за жени е денес исто.
    Ако не по пол тогаш ќе биде осудуван/ а поради религија, националност, физички изглед...
    Едноставно за сите психичкото здравје е битно исто колку и физичкото, а особено кај нас треба повеќе да се обрне внимание на тоа

На Bezimenka90, K7M10J, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.328
    Ако некогаш искоментирам нешто позитивно или пак да се пењавам на пост на фб од политичар имате дозвола со секира меѓу очи да ме здрвите. Најсериозно, денот кога некому кој живи не одрал ќе го величам поарно да ме рокне некој отколку да живеам.

Што луѓе сте бе вие што им се пикате у шупак и ги величите небаре богови се. Еден ден паметот да ви го имам, да живеам во некој розов свет од розови идеали. Еден.

На thelittle17, K7M10J, fana и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.865
    Допаѓања:
    41.207
    Често приметувам дека во општи дискусии користиш свои примери што звучат како обид да се оправдаш пред нас и да ни објасниш како функционираш и зошто го правиш тоа што го правиш.Многу лично ги доживуваш работиве што се пишуваат тука а што ги вклучуваат мажите.Зошто и како, ти си знаеш.

На eliesaab, buba4e89, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    На K7M10J, Bezimenka90, Idedemja и 2 други им се допаѓа ова.
  10. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.467
    Допаѓања:
    25.201
    ;(
    Ова е една од малте не бесконечните причини/докази дека "Секој сам си ја гради среќата" не е вистина, бидејќи да би била универзална вистина би требало да важи 100% за сите, но за жал не е така. Душичка, се надевам дека некоја организација ќе и' помогне. И на другите во иста ситуација...

На K7M10J, Bezimenka90, Idedemja и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.865
    Допаѓања:
    41.207
    Буквално само што тргнав во темава да си го едитирам претходното мислење и да допишам за ова.
    Додека ние тука филозофираме кој е поголема жртва во нашево општество, милиони девојчиња се вистинските жртви што живеат во ваков хорор без основни човечки права, продадени од деца и со одземена слобода.Страшно.

На K7M10J, GrimTheReaper и Idedemja им се допаѓа ова.
  12. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    И јас го мелам истото од прееска.

13. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    А ако истиот тој почине, девојчето пак нема да има живот. Според нивниот менталитет, ако направи нешто, сите ќе ја одбегнуваат. Во Авганистан, просечната возраст на која жените стапуваат во брак е 15 години. Малолетнички бракови не смее да има, а уште помалку такви во кои девојчињата се мажат за старци.

На K7M10J, *Amethyst*, GrimTheReaper и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.467
    Допаѓања:
    25.201
    Само да не заборавиме дека станува збор за недоволно образовани и реално се' уште неверојатно примитивни луѓе со одвратна култура и воспитување. За среќа во многу предели на планетава таквиот примитивен однос е променет со многу едуцирање и евулирање низ текот на времето, вклучувајќи и го баш нашиов предел. Само кај нас има големи промени. Да, недоволно промени. Но има промени. За жал, човештвото споро еволуира, особено во одредени предели.

На K7M10J, *Amethyst*, Anie93 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Ме замисли.
    По повеќето стереотипи гледано јас уствари сум маж :rofl:
    Ај добро, носам штикли :D

На K7M10J и Biljarkata им се допаѓа ова.
  16. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Се разбудуваш некој убав сончен ден. Решаваш да ја земиш судбината во свои раце. Почнуваш да се храниш здраво, вежбаш речиси секој ф@кинг ден, си правиш третмани за целулитче, ово, оно... Така цели три месеци. Ослабуваш, се стегнуваш, целулитот на минимум, хормоналните проблеми исто на минимум. Животот е убав, држиш гуру предавања за како си успеала и тако даље. После пресврт. Се заладува, се залежуваш, јадиш сваштарии, едвај го одлепуваш г@зот од кревет, не ти е битно како изгледаш, не си се нашминкала неколку недели... СДК сепак луѓето не се менуваат...

На Petar80, K7M10J, SnowWhite8 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.471
    Допаѓања:
    16.952
    Ме швркна некоја мисла, дека не вреди да се работи за 15 000. И нее сакам да работам..........

На Роберт 7, злоба, Принцезичка1 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Од лајкови не се живее, ама ај, вие си знаете.

На K7M10J, злоба, Принцезичка1 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.238
    Чувството кога доаѓаш со такси, а од другата страна на телефонот ќе слушнеш побрзај |(
    Ај важи (fingers)

На K7M10J, Idedemja, christinnn и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    15.715
    Моја најголема маана: успивање за секаде (facepalm)

На K7M10J, edna_malecka и tinka-mace им се допаѓа ова.