Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    Пак јас. Денес нешто особено сум зборлива изгледа.
    Го гледав она видеото на fakulteti.mk за некој стан во Париз со површина од вкупно 8м2 и ептен се зачудив како некој би можел да живее во толку мал простор, буквално немаш простор ни да дишеш. Јас во „цели“ 38 квадрати ќе се загушам кај и да е, а камоли па да беше уште помал станов. Едноставно мислам дека за навистина еден простор да можеш да го наречеш свој дом, треба да има доволно место за сѐ што ти е потребно. Настрана мастеријалните работи, зборувам за пристојна кујна, барем минимален дневен простор за одмарање и социјализирање, доволно широка спална за спиење на раат, шкафови, полици за складирање на сѐ што поседуваш. Како бе се живее во 8 квадрати, кај шо не можеш да си дозволиш еден пристоен оброк во денот? Дом ли е тоа, или затвор? Мислам дека никој не заслужува да живее во такви нечовечки услови.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.472
    Допаѓања:
    41.135
    Многу ми се јаки оваквите графички преставувања на податоци на мапата на Европа. Интересни се и информативни. Од друга страна пак, ги покажуваат разликите и сличностите меѓу државите.
    Имаше знам мапи кога ја делеа Европа по тоа дали е wine или beer, poor-rich, hot-cold, potato-tomato и останати интерактивни преставувања.
    Ама, од сите ми е оваа најсмешна мапа. Ептен е епик кај некои држави, како Албанија, ама турциве бе...турциве... па стварно ли ова им е најгуглана ствар? :lol:
    Искрено, не ме чуди. :D

Исланд се најаки и сега таму сакам да се селам. Не дека и правам лице на @theowndemon. ^_^

На sweet-cherry, *Amethyst*, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    How to breathe without choking...
    Um.. what?:rofl:

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Ко денес што ќе се обрукам на факултет, не било никад, а се надевам и нема да се деси пак.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.538
    Допаѓања:
    17.622
    Декември започна да тече, специалниот месец. Треба да се привршат некои планови за да дојдат до крајна точка, и да се отпочнат нови.
    Случките годинава го превртоа светот наопаку, мојот со сигурност, ама земам се' и продолжувам со моето понатаму. Треба да се опточне и отклучи најбитната декада. А јас поспремна за секакви предизвици не сум била, имајќи ништо за губење и се' за добивање.

И, овој пат ќе славам се', и ќе направам атмосфера, и ќе уживам.

Let's get the ball rolling :*:

На Yipman2, Idedemja, edna_malecka и 5 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Порано викав “Hello December please be good”
    Сега не велам ништо,ќе оставам самиот да донесе,што ќе донесе.
    D8DF1461-7131-4A06-8F17-D8AC2F61DABA.jpeg

На Cherry blossom89, Biljarkata, christinnn и 10 други им се допаѓа ова.
  7. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    IMG_20201201_080813.jpg
    Добро утро, најубаво е чувството кога ќе се разбудиш и го видиш првиот снег оваа година.:inlove::inlove:

На Принцезичка1, Cherry blossom89, Bratot и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Ја обожавам зимата и целата божиќна, празнична атмосфера. :inlove:

Одамна почнав да плакнам очи на Инстаграм со слики од Christmas markets, кои најверојатно се од некои претходни години. :)

Едвај чекам да падне снег, по можност да биде викенд. Да си седам дома на топло до прозор, додека гледам како вее надвор. Оваа година греено вино ќе се пие главно во домашни услови, што значи простор за експериментирање со вкусови. 8-|
    65c7eaa5591eba6bd54e0e933aa9873348a65bf4.jpg

Ова во комбинација со ролни со цимет ми е врв. :inlove:

Kanelsnegle-Danish-Cinnamon-Rolls-3-of-5.jpg

Виното не е проблем, ама тапа сум за готвење, особено печење. Ако некој има рецепт Cinnamon Rolls 101: Guide for dumbasses, слободно нека прати. :D

За целосна атмосфера треба маратон со божиќни филмови. Може и божиќна музика. Една од песните што ги сакам и нема да ми стане досадна:

Може и некоја реклама на Coca-Cola. :D

И едни од најубавите спомени од детството поврзани со зима ми се деновите поминати на лизгалиштето под Кале. Со еден тон гратиси поделени од училиште, максимално искористени.
    Мајка ми редовно прати сезони на уметничко лизгање, па и јас со неа и така ептен го засакав тој спорт. :$

И така со носталгија, се обидувам да си направам пријатна домашна атмосфера за да заборавам колку беше тапа годинава. :)

На sweet-cherry, Herrera, Yipman2 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Јас ќе ги правам и ти праќам обавезно.
    Хо хо хо, хев вондерфул холидејс фром нат соу сикрет Санта. :D :*:

На Cherry blossom89, christinnn, prominent и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Thank you, not so secret Santa! Wonderful holidays to you too. :hug::l:

Мх, мх, мх. Ќе се претворам во Алачки додека ги јадам. :D

На Cherry blossom89, edna_malecka, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  11. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Летна и оваа година,годината на Луцифер :/

На christinnn, marija305, edna_malecka и 4 други им се допаѓа ова.
  12. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.329
    Сум пишувала на оваа тема порано, ќе пишам и пак. Не можам и не можам да ја разберам потребата да се бираат најубави бебиња и најубави деца на годината. Значи секое бебе е убаво, нема неубаво бебе. Исто и детенце, зошто уште од најмала возраст да ги пумпаме со комплекси и со вакви глупави натпревари. Не сфаќаат мајкиве кои проблеми може да му ги направат на дете кое уште не разбира како функционира светов стимулирајќи го да мора да биде најубаво од сите.

Цел живот го имаат пред нив, зошто им се уништува детство не ми е јасно. И сериозно непријатно ми е кога некој ме замара ама гласај за детево мое, значи не сакам да гласам. Не сакам мојот глас да допринесе друго детенце да се осети неубаво, помалку вредно од победникот. Крај краева ништо не значи таа титула, освен за пување пред комшивките дека ете, детето мое најубаво е.

Никогаш нема да ви гласам на таква слика, па ако сакате од земја трескајте се, бришете ме, блокирајте ме. Комплекси на дете уште од најмало да му набивам немам намера. А и овие па што ги организираат натпревариве за кликови и со некои мизерни награди од типот на календар... Мислам дали сте океј и зошто не?

Најубаво бебе на 2020 година бе, бегајте таму мавнете ми се сите од прв до последен.

На Besmrten, sweet-cherry, K7M10J и 40 други им се допаѓа ова.
  13. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.488
    Пред две недели имав таква ситуација каде колешка бараше слика од внука е, за бебе календар, за најубаво бебе, а пред тоа цел ден ја сликала :| Еден сат слика бараше, не знаеше која да ја прати, па уште ми викаше и мене сум можела и јас за внука ми да пратам. Кога и кажав дека не сакам, дека тоа мене ми е глупост, како ме погледа чудно :!:

А вчера налетав на објава не знам во која група беше, каде мајка моли за лајкови, за најубаво бебе за нејзиното да гласаат, пуштен линкот во групата.
    Но коммент.

На Besmrten, K7M10J, bicycle и 5 други им се допаѓа ова.
  14. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.329
    Ама не сфаќам која е потребата. Па цел живот понатаму ќе гледа инфлуенсери, магазини и списанија за лепота, цел живот понатаму ќе биде бомбардирано од различни притисоци кои наложуваат стандардна убавина. Што е погрешно во тоа детето да го оставиш да биде дете не ми е јасно. Најлесен начин да му вбризгаш несигурност е уште од мало да го тераш да биде најубаво, најпаметно, најсве. Да не збориме дека тоа може да всади корен кој понатаму ќе развие еден куп компликации.

А и искрено пребизарно ми е да скролам слики од дечиња со цел да барам најубаво. Јас вистина не сум видела неубаво дете, ене и темана за слики од децата на феминкиве кога гледам ниту еднаш не сум помислила леле види неубаво дете. Сите си се убави, плус убавината е толку субјективна работа што ничии критериуми не се исти. И секогаш си викам што убава тема, полна со љубов, не сфаќам зошто на слика од дете мора да се додава таа компетитивност и тука да се фрла пелин и горчина и од нешто што е преслатко да се прави лут натпревар.

Аман нека се тргне овој тренд, сериозно малоумно ми е најубаво дете да бирам.

На Besmrten, sweet-cherry, K7M10J и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Јас тука ги кривам родителите и никој друг. Си ги ставаат децата во многу глупа ситуација и зошто? За сопствени хирови и лечење свои комплекси преку нив или за килограм кафе. Ајде бе... Особено поголеми дечиња, кога веќе разбираат, да им се набиваат комплекси уште на мали години...

На K7M10J, MeowMeow, Idedemja и 5 други им се допаѓа ова.
  16. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    3.731
    Најубаво го кажа! Ова исто и со инстаграм профилите го прават, ќе затруднат, се породат, гледаш пишале mommy of a prince. И тука веднаш 4663 слики од детето од прв ден, па со разни производи, па де спонзори ќе им улетаат.

Во една европска земја, не ми текнува која беше, дете може својот ридител да го суди зошто објавиле слики од нив што не сакале! Значи сепак е во прашање приватност и кога тие деца ќе пораснат ќе им се свртат на нивните родители.

На K7M10J, Herrera, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  17. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    На martiiinna, Amellie13, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.238
    И јас не сакам да си поставувам никакви очекувања, никакви цели за следната година.
    Ако нешто научив годинава, тоа е дека сите планови може да се срушат како кула од карти, само за миг.

На Принцезичка1, Amellie13, злоба и 10 други им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.230
    Допаѓања:
    176.104
    Сакам да кажам дека се осеќам уморно постојано сем во неколку кратки моменти кога седиме и си се гледаме на камера и збораме зошто маслинки се супериорен снек фуд. :$ ;( :D

На Bezimenka90, Purplelilac, edna_malecka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    20.026
    Она кога едвај чекаш да одиш на работа да си го одмориш мозокот. Завршив едно, работам сосема друго. Можеби имав среќа да ми се погоди персоналот со кој работам. Не сме многу, дури 6 луѓе, па може затоа и не е проблем да се разбереме.

На K7M10J, Idedemja, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.