Само мене ли ова тикток ми тотална глупост?Што е со играњето филмот? Што е со снимањето со дечкото или девојката демек колку сме кјут? Или јас сум стара или стварно многу дебилни млади има во светот штом од личност која "игра" пред екран прават нешто популарно, мислам сериозно уште ова му требаше на светов.
Најмногу им се чудам на оние што ќутат и не споделуваат никакво искуство. Без разлика дали се работи за знаење на работа ( не му покажува на некој, да не му ја земи работата или не Дај Боже платата) Искуства со здравје ( операции, методи, споделување на мислења за доктори) Братучеда ми со години криела дека зет ми се правел операција на х нешто, и кога дојде до тоа на муабет, по 10 годините кажа. Ментално здравје ( то па, ако каже некому дека одиш на психотерапија или пиеш ад и седативи) отпишан си од листата а здрави луѓе, има цел град да те избегава и оговара. Луѓе, делете информации, искуства, можеби со самото тоа би можеле да му помогнете некому.
На објава дека наставниците почнале со обука за сексуално образование: Ne ste normalni barajtee care na pshijatar Jas imam kerka od 11 godini nikako nema da bide prisutna na toj cas dali ke bide onlayn ili fizicko nikako.vie doma moze da si gi odnesete nastavnicite i da vi predavaat po seksualno obrazovanie posto neste ucile po toa vie a ke gi terate nasite deca da ucat. Lele mori majko Sega ke gi ucat kako zeni se lizat I mazi vo gaz se prcaat i deka toa e OK.....gadoviiiii ke ni gi poremetite decata DA trebe da se ucat nie gledavme vo prirodata i zivotnite kako vodat ljubov i seto sto i e povrzano se biolosko oploduvanje i taka ucevme da taka i lugjeto na isti nacin se rasploduvaat irazmnozuvaat denes veke nema vo prirodata zivotni a pomalku narod vo prirodata i nema od koj od koj da ucat zatoa neka ucat od knigite Најголемата иронија: Vovedete si zakon i strogi kazni dokolku se sluci negde takvo nesto na decata do 18 godini a ne da dozvolite da se obrazuvaat za toa. Pa posle se cudite zosto maloletni brakovi ili 12-13 godisni devojcinja ostanuvaat bremeni ili ragaat deca ili vrsat abortusi. И еден куп коментари дека не смеело ова, дома родителите ги учеле (која иронија) и еден куп пресмешни досетки за тоа дали обуката ќе биде практична или не. Дајте, има учени луѓе овде на форумот, напрајте или добијте пристап до некој изум што ќе нѐ сотре како држава.
Во врска со темава и јас сум за, ама... Некој ако не сака да научи за овие работи и со инка да му тураш, нема да научи. Некој и без да учи во школо, знае што треба да знае. И некои ќе знаат како се забременува и пак ќе имаат односи без кондом и тука ќе паничат секој пат. Супер што ќе се воведе, ама проблемот сметам дека е подлабок.
Никогаш не се откажувајте од вашите соништа. Мојата замисла била да си одам од државава. После долго чекање, начекав оглас за Хрватска. Си аплицирав, и ми се јавија за податоци. Чекајќи за одговор, помина подолго време. Си реков од ова ништо не бидува, следна шанса. За вчера да ми се јават, одбрани сте, спремајте документација одите. Денот не можеше да биде подобар
Тоа е точно, ама важи и за секој друг предмет. Еве математика е често прв на листата на предмети што не се сакаат и голем дел од децата учат за пролазна оцена, па нема да се укине поради тоа. Сепак, би требало да има некој минимален критериум за поминување на предметот, така што, како што рече, ќе се знае барем најосновно. А правењето работи што знаеш дека си носат ризици и паничењето после тоа, се сведува на личен избор и тука никој ништо не може да направи или да влијае ако е така зацртано. Важно му даваш пристап до знаење. Се разбира, не дека не може да се добијат информациите на интернет, ама еве, факт е дека многу луѓе не го пребаруваат тоа. Како сметаш ти дека треба да се таргетира тој подлабок проблем?
Сакам да знам зошто толку често се јавува синдромот "кад се сељо покондури" меѓу луѓето, особено каj народ од балканските простори? Најсериозно. Толку е тешко да се остане приземен и промислен? Или да се премолчи во спротивно, за да не ја шири некој сопствената глупоќа? Бат ден аген, за да остане некој некаков, треба да биде таков претходно . Соу, мај гес ис, до сите "изживеани" што се расфрлаат со своите совети, задржете си ги за себе. Во случај да не наидете на некој како мене за да ве постави на место, па да ви помине "фората". Амеби ограничени.
Скоро 2021 е, а уште има луѓе што те заследуваат на Инстаграм само за и ти да ги заследиш па те отследуваат. Go find a hobby or a real job.
Пореметени вредности, најчесто кај помладите е оваa појава.. Па кога ќе видам и постари така фека прават.. no comment
Никако не научив и никогаш не научив дека сред бел ден точаче не се гледа хорор филм. Вчера гледав, ми остана во потсвеста и вечерта ми беше страв да зааспијам. Спиев со паузи зошто се сетив на филмот.