Не можам да се одлучам дали машка верзија од мене ме привлеква или не. Денес се неќам зато сум неодлучна. Ко ќе се сакам на чисто сум.
Љубениот сабајле прави планови каде да ја ставиме оваа година новогодишната елка , да пакуваме поклони и да букираме викенд. А мене толку годинава ми е без врска што немам ни волја да китам елка ... списокот со новогодишни филмови исто не е чепнат а ниту ми се шета некаде. Немам никаква еуфорија новогодишна.
Тукушто разбудена од спиење , и ме насанкаа.....кога не сум освестена ко што треба, не ми текнуваат ни оние бели лаги за како да се извлечам од обврски непланирани
Мене едно не ми е јасно. Како им се даваат пари за вакви грди украси, а од друга страна луѓе бараат донации за лечење, за храна и за што уште не. Ај што се грди, туку и не вредат толку колку што ќе ги платат. Нека сум Гринч, ама ич не ми будат Крисмас спирит, се додека парите дадени за нив можело попаметно да се потрошат.
Бриџо 200.000 еу за украсување и да е вакво е срамота значи... со мнноооогу помалку може да е ептен убаво и со вкус
Што има врска тоа со она што јас го пишав? Може да си пишеш дали ти е убаво или не украсувањето и дали си за тоа да се украсува или парите за друго да се наменат. Не -грда е елката, парите за болните требало да се дадат. Да беше убава, тогаш ок, нека си останат болни.
Сакам да му кажам на брат ми: Ти си ми се`. Откако дојде на овој свет, живеам за тебе, се борам за тебе, се трудам да имаш подобра иднина, подобар живот од мојот, да бидеш среќен, да имаш поддршка и разбирање, и никогаш да не бидеш сам во својата борба. Не сакам да си го замислам животот без тебе. Те сакам најмногу.
"I feel so privileged to be the first person vaccinated against Covid-19," Ms Keenan, who is originally from Enniskillen, Co Fermanagh, said. "It's the best early birthday present I could wish for because it means I can finally look forward to spending time with my family and friends in the new year after being on my own for most of the year."