Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    На фиксен звонат, барем кај мојте на фиксен се јавиле...

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    А како се претставуваат?
    Каде бараат да им се предадат парите?
    Колку пари бараат?

3. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.546
    Допаѓања:
    11.754
    Урлам :rofl:

На злоба, Anabelle.Amorette и theowndemon им се допаѓа ова.
  4. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Добар ден, се јавуваме да ви кажеме дека ќерка ви имаше тешка сообраќајка, прегазиле девојче мигрант - мртво е. И тука шок доаѓа и полека ти изнудува иформации, јас мислам дека татко ми скроз се изгубил и се што требало му кажал. Дека сме на Шапка, дека има зет, внук. И, као зетот да не лежи затвор, за се да прикриеме мора да потплатиме, абе не знаете какви филмови, татко ми е во бунило, не ни знае се што се случувало, се блокирал....

Му побарале 25.000,00 евра, мобилен за да го контактираат, а фиксниот да остави отворена слушалка. Потоа му побарале што кола вози, и регистарска табличка, и во која банка ке ги вади парите.... И негова претопставка дека го следеле цело време. И му кажале на кое место, на некој човек да му ги предаде парите... На автопат!!!

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Филм!!!

На apple12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.247
    Допаѓања:
    176.234
    Апсолутно. Потпишвам дека Дуолинго е вистинскиот негативец. Некогаш поставува незгодни прашања како "кој се грижи за тебе?" И место да преведуваш те фаќа криза на идентитет. :D Е сега кога веќе учев и за смрт ... Oh boy. Треба да почнам скриној да мавам. :rofl:

На MarigoldA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.509
    Допаѓања:
    191.345
    Што е обратно од говор на омраза? Говор на љубов ваљда:wasntme:
    Па вика- Ој ти Убава Министерке на соседна држава(facepalm) Они ова озбилно бе:headbang:

Последна измена: 18 декември 2020
  8. Anomys

Anomys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    364
    Страшно!! И кај нас се имаат јавено, на дедо ми. Бидејќи имам тетки што живеат во странство му кажале дека имале страшна сообраќајка таму и дека се во критична состојба. Му барале 3000 евра мислам, дури и жена се јавила и се преправала дека е многу лошо повредена (дедо ми инсистирал да му се јави тетка ми, да му каже што како е). Среќа имало и братучеди со нив и им пишале веднаш и се слушнале со нив и сфатиле за што се работи. Од полиција им го имаат кажано истото, дека се случува и да се внимателни. Дедо ми дури и им побарал број на тие и се договорил каде да се најде (откако сфатиле дека лажат) и во меѓувреме викнале полиција, ама не ги фатиле.
    П.С. Знаеле и многу информации за дома, значи многу можно е да е некој сто го знаат.

На *Amethyst* и apple12 им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не ти се гледа сликата ;(

10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.509
    Допаѓања:
    191.345
    Анасана, цензура:^)
    Ај види линкот дали ми го сокршиле.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Имам читано многу вакви случаи и никогаш никој не бил најден. Им го дале ли твоите бројот од кој ги барале, зошто секој бр е регистриран на име, од таму може да се тргне?

На маж ми му се јавија за работа, као да дојде таму на лице место во Катлановска бања и демек му се јавува директорот, му требало да се заврши работата итно. Тргнува мм со колегата и по пат им се јавува пак он и вика "До сега бил мајстор за водовод и треба да му се плати, јас не бев моментално таму, па може ли вие да му дадете 4000-5000 па кога ќе стигнете тука ќе ви ги вратам, греота човекот да чека". Ајде овие да искочат во пресрет, си викаат ок е ќе ги врати директоров, му даваат на дечково на договорено пари, идат до Катланово и обезбедувањето им вика аааа и вас ли ве зезнаа, па денес само сте не знам кој број зезнати...
    Ок, идат во полиција и таму као ажурниве викаат аАа ДаА зНаЕмЕеЕ, многу луѓе имаат зезнато, ќе видиме што можеме. Ми се јавува после мм, му викам ти го земаа ли бројот од кој ти се јавиле? Ми вика не. Епа браво.

На eliesaab, *Amethyst* и apple12 им се допаѓа ова.
  12. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    @apple12 Жал ми е за стресот што твоите родители го доживеале, нажалост многу луѓе имаат потклекнато на овие “луѓе”.
    Еве ја истата приказна:
    https://faktor.mk/lugje-otvorete-ochi-povtorno-izmamena-zena-za-5000-evra-za-izmislena-soobrakjajka

Цела година наназад по социјални мрежи се споделуваше слика за случувањава, велејќи да ги предупредиме нашите дома да не веруваат доколку некој се јави и истото им го соопшти. Некои биле информирани, еве во твојот случај не.
    Се претпоставува дека се поврзани некако со полицијата која им дава податоци од луѓето што планираат да ги измамат и најголема мета им се постарите кои не би можеле одма да стапат во контакт со децата.
    Работата е што кога ќе се заостри ситуацијата се повлекуваат на некој период за да се заборават случувањата и потоа пак напаѓаат со иста приказна со сообраќајката, со плачење, вриштење, со сѐ.

Исто, пред некое време имаше на вести дека е
    “пронајдена” групата која стои позади ова, но сигурно било и тоа дел од играта за да се покаже дека и полицијата работи на случајот.

На eliesaab, *Amethyst*, Idedemja и 3 други им се допаѓа ова.
  13. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    Им се кренале акциите, помалце бараа. Да си ги трошат за свеќи само, будали. Се прашувам дали имаат фамилии и што им е одговорот, од каде толкави суми носат по дома. Оперирани од секакви емоции. Гнаси со еден збор.

На Herrera, eliesaab, Idedemja и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Не ми е јасно како на 18 декември 2020 година уште се употребува „еј остави го, пи*ка е тој“.
    Како се уште еден ваков израз може да е океј и да се користи насекаде, додека сакаме еднаквост?
    Како тоа женскиот полов орган е синоним за слабост, додека машкиот за неповредливост и сила?
    Како сите се расфрлаат со изразот „к*р ме боли“ за да покажат колку се несоборливи?

Што, демек к*р никогаш не може да боли нели?
    Да ја испитаме теоријава со колено во меѓуножје во пракса?

Или ако веќе употребуваме, нека биде за мажи „слаб си ко к*р“, а за жени „слаба си ко пи*ка“.
    Одговара вака, мислам таман е. :sun:

На smooch, blueeparadise, sweet-cherry и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Сакав да резервирам некаде Маврово и остало за нова година, ама све полно, ме претркаа...
    Ништо. Ај барем ќе им викам на луѓето дека поради што сум одговорен нема да славам по викендици и ќе ги карам тие што слават таму како се неодговорни.

На *Amethyst*, buba4e89 и LadyLollypop им се допаѓа ова.
  16. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    5.337
    Недај боже некој со слабо срце може свашта да му се случи, па тек после ќе биде вистинска случка и они ќе носат некој на душа, со што се занимаваат луѓево за пари, катастрофа.

На eliesaab, Idedemja, SnowWhite8 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308

Ги читав и јас вчера.... многу луѓе имаат измамено.

Навистина сакам да слушнат што повеќе луѓе, затоа сите предупредете по дома, зошто верувајте не сакам никој да го доживее тој стрес....

Татко ми по природа е див човек, ме нема гушнато никогаш (дури ни на свадбата), вчера како ме има гушнато... Тоа ми е знак дека стресот кој што го поминале бил преееголем :worried:

На *Amethyst*, Idedemja, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    41.179
    И за машкиот полов орган имаш глупи називи како пример: "глуп си ко к*р", "грд ко к*р".
    Треба и ова тогаш да го смениме, нели? :?:

СДК и за двата полни органи има називи во погрдна конотација. Треба да се бориме и двата да се исфрлат од употреба.

П.С "ме боли п*чна жила" е другата верзија на "к*р ме боли".

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Многу сакам кога мажи доаѓаат на женски форум да им кажат на жените дека немаат право ни за својот полов орган мислење да имаат.
    Како да ти кажам, омилено ми е.
    Ете, не мора "глуп си ко к*р", може да промениме во "напаст си како маж на женски форум".

На crimson, smooch, GirlRose и 6 други им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Ако е до мене ништо од тоа да не се користи.
    Ама во случајов, на жена не сум слушнала да и се рече глупава си ко к*р а од друга страна на машко, пи*чка си и тоа како често се користи (од маж до маж). Така да ако веќе се навредувате мажите со користење полови органи, користете ги вашите. А за жени кажано е се веќе, мизерно е тој израз да го користат, тотално самодеградирачки.

На crimson, smooch, sweet-cherry и 6 други им се допаѓа ова.