Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Да ти ибам државата у која што Цеца е најголем спектакл у цело лето...

На Lella, LittleChili, ColoursOfTheRainbow и 26 други им се допаѓа ова.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Си одам јас дома, така улетана (како што би рекол дечко ми) :rofl: и го гледам татко ми седнал на лаптопот.

-Шо правиш бе тато? Ееј, не се чепкај таму, ќе ми расипеш нешто. :!:
    -Е да бе. Ти ќерко татко ти шо го мислиш мори? Јас сум образован чоек. :!: :rofl:

Тој да фане да си симне некоја игра со барбики и фризури му праве. :rofl:
    Во еден момент си помислив дека си ги смениле годините и полот со сестра ми. |( :rofl:

На Lella, LittleChili, Someonespecial и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Не можам да разберам човек што дозволува секој да му смени мислење, став, што не стои цврсто на своето.
    Човек има или нема цврст карактер, тоа не се стекнува.

На ozbilnazena, Someonespecial, QueenElena и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Tirquoise

Tirquoise Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    69
    А башка сите тие се со аристократско плава крв :)

На lovelife му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    ^
    :D
    Тие не покажуваат за бојата на крвта, туку како и на сите реклами поврзани со слични производи, го покажуваат дејството на апсорбирање. А не, замисли навистина да ставеа црвена течност, ептен сликовито ќе го направеа и тогаш на што ќе личеше? :D

На lovelife и Tirquoise им се допаѓа ова.
  6. programerka-2nd

programerka-2nd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    53
    Сакам да кажам пошо мора на некој да кажам, ако не кажам ќе експлодирам! :@

Сонував пред некој ден еден тип што во реалноста постои, ама лично не го познавам, нити па имам некаков контакт со него. Чинам и дека немаме ни заеднички познаници. И не знам како и што се десило со мене, ама кога се разбудив се осеќав како да сум го нашла човекот на мојот живот, мојот принц на бел коњ!!!

Само како што ми мириса работава ни со коњот немам шанса да се запознаам... :rofl:

„Ах, Фериде, ах...“ хаха

7. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    A woman's heart is a deep ocean of secrets.

Период во кој некои работи ми е страв да ги кажам гласно, макар и да нема никој околу мене. Не не... дури ни во глава, како мисла прелетана не е убава.
    Нешто не е добро, не е убава работа, но со љубов ја правам.

Знаете како....кога некој пуши цигара и до пола ја остава, малце ја протрива колку да ја подзгасне за после да може да ја допуши. Кога нема ужежен тутун напред да гори, туку има само мало тлеење од врвот. И така си стои, си тлее, малце по малце си исчадува....така ми е на душава. Така си го осекам срцето. Тлее....

Полека и мачно ме тишти, ме гмече и измачува чуството на двоумење, несигурност, неодлучност. Период на врзани раце и ограниченост во изборот на постапки.
    Кој пат да се одбере? М?
    Како знаете кој пат да го одберете?
    Гледате себично во личните интереси? Гледате и чуствувате и мислите ? Само чуствувате? Со ладна глава? А што со надежите? А што е со зборот ‘можеби утре‘ ? А што е со другите? И другите луѓе чуствуваат, мислат, се грижат, планираат, се надеваат ...

Каде? Лево или десно?

8. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.487
    Те засакав.... не те ни познавам доволно, но знам дека те сакам. Мене ми е многу тешко да засакам некого, не знам ни дали воопшто некогаш сум била заљубена, но тебе те сакам! Не, не е само да те посакувам, не е страст, не е минливо.... кога ќе те видам, кога ќе те слушнам, твоите движења, твоите мисли, твоите зборови, твојот поглед, твоите ставови... сакам се... а ти немаш појма за тоа... и сево ова ми создава некаква болка во душата, не знам што да направам...

9. Tirquoise

Tirquoise Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    69
    Знам,само се шегувам во контекст на белите пантолони и еуфоричното расположение на рекламите:)

На lovelife му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    СДК дека луѓето не се толку лоши.... :^) , не е дека сакат да видат во лошо....едноставно не сакат да гледат во убаво....
    Нажалост.

11. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    SDK da ne mi zamervite za latinicata,ne mozam da smenam kirilica...ne znam zs ;(

12. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    172
    :D
    Аха, и на рекламата за памперс: Good morning, good mooorniiing... Сите се будат наспани, бебето се смее, радости на сите страни....Се најубаво за пелените, ама ако ми овозможат со мало бебе да бидам одморена, оно да се буди исто наспано и весело, ке се претплатам уште сега и ке му ги ставам за спиење до кога можат да го соберат.

На cresa-jagoda, Ivy89 и lovelife им се допаѓа ова.
  13. WhatNow

WhatNow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    62
    А болка ко болка, засекогаш ќе си остане во срцево, колку и да ме гризе одвнатре, колку и да сакам да заборавам. Колку и да се обидувам да го игнорирам нејзиниот повик таа ќе ме потсетува на неостварена љубов, на мокра перница и тажни песни. Таа ќе ме потсетува на крај, ќе ме потсетува на него…
    Ме боли тоа што гордоста беше таа која секогаш уништуваше се. Ме боли тоа што не можам да го заборавам, што не можам да престанам да го сакам. А, знаете, во животот само еднаш се чувствува она необјасниво скокоткање во стомакот, само еднаш се љуби вистински. Да, само еднаш, но боли засекогаш. :)

14. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Ме плаши колку многу се шири огорченоста помеѓу луѓето, како да е некоја заразна болест.
    Ретко се наоѓа човек,кој може да ги насмее луѓето.
    Им недостасувале пари. :!:

Тогаш се враќам неколку децении наназад.Зарем тогаш бевме побогати од денес?
    Колку сме се радувале на само две програми на МТВ.
    На еден нов пар фармерки,на оние влечки од чик Куманово. :D на една обична мала чоколадка со животинско царство,дури и на миризлива палома.
    Еден обичен ластик од неколку метра, колку само радост и смеа донесуваше.
    Се собиравме навечер цело маало како едно големо семејство.Додека децата си играа, возрасните делеа лошо и добро.

Потребни сме си едни на други.Осеменоста не носи ништо добро.
    Човек може да повреди човек , но исто и да му помогне.

На Lella, ozbilnazena, poenta и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    ^
    Времињата се сменети, како и околностите на кои луѓето само се прилагодeни :)

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ...Си опцув прееска фино лепо на каса у еден маркет.Погледот на продавачката беше прајслес,а ја после сфатив шо кажав и дека беше ненамерно.
    Абе Свит,главо празна :D

17. DoReMi

DoReMi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    156
    ^ Затоа децата ќе прашуваат дали е нормално да биде црвена течност, а не плава како на рекламите. :lol:

18. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Кај им е културата на продавачите? :^)
    Влегувам во продавница кажувам добар ден, не ми возвраќа. Излегувам, кажувам пријатно, исто не ми возвраќа. А пак ако не им кажеш веднаш почнуваат да зборат дека не си ги испочитувал.Сепак тоа е само една нивна култура, а јас и понатаму ќе си поздравувам безразлика дека ќе ми возвратат или не. :)

19. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    :D Ех сега па, не се сите празноглави како таа што го поставила тоа прашање :D И тие деца, додека им дојде, aко не друго, и во школо, а кај и да е, ќе се пресечат некогаш, и секако ќе знаат дека крвта не е сина :lol: Паметни се децата :D

20. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Селаните не поздравуваа со Добредојдовте,а еден постар брачен пар на чардакот ни понуди домашни печени колачиња,патем јас потајно додека ги јадев колачињата посакав да љубам и да бидам љубена така и после многу години минати.Таму некаде зад многу планини лежи скриено едно волшебо место.

Гушкајќи го јас знаев дека мојата среќа е како светулка во ноќта,силно свети во мракот а јас и се насмевмнувам со душата.И танцувам на тие бескрајни полиња мирисам на сто различни светови.

А имаше светулки во нашиот двор и по тие друмови.
    И се уште има.

На Lella, Yowannty, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.