Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.250
    Допаѓања:
    176.254
    Сакам да кажам дека симпатијата ми прати снимка со то како кај него врни снег и сега седам и размислувам како имам две причини зошто неќам веќе да сум дома. :wasntme:

На noteforself, edna_malecka, LovelyGirl3 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.470
    Чим видам алфа домино бајо на радар дундата автоматски ми станува сува барут.
    Уште ако отвори уста и почне да збори, Тигар и Еуфрат се претвараат во сушна катастрофа.

Драго ми е што сме синхронизирани. Те сакам дунда. :inlove:

На edna_malecka, Idedemja, Hellobeautiful и 6 други им се допаѓа ова.
  3. sierra

sierra Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    908
    Март малку подалеку, да не заборавиме дека јануари трае колку два месеца... (waiting)

На noteforself, cresa-jagoda, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  4. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    5.623
    Make it 3. Уште сега ми се плаче. :D

На sierra му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.890
    20201229_171044.png

Уште 2 дена... изгледа 2020 прогласува победници :|

Не е денов за огномети, затоа и ги нема. Денес праќаме желби за подобра 2021 година за сите, полна со здравје, среќа, мир, љубов и сето она што сите ние го посакуваме како поединци :)

На noteforself, edna_malecka, Idedemja и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Fauhxy

Fauhxy Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    2.131
    Имам некое претчувство дека ќе не мавне некој астероид откако @Ahoy ќе заврши со одбројувањето.

На noteforself, edna_malecka, Idedemja и 29 други им се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Аман АМАННННН нека заврши годинава. Де бе до толку само лоши работи да се дешаваат не ми е јаснооо.
    Онака...со надеж дека 2021 ќе биде магична

На noteforself, edna_malecka, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.493
    Допаѓања:
    17.000
    Кога ќе сфатите дека е нормално да посетуваш ПСИХОЛОГ и/или ПСИХИЈАТАР, и е нормално да примаш ТЕРАПИЈА, ДА, АПЧИЊА, АНТИДЕПРЕСИВИ И СЕДАТИВИ дур тогаш ќе се ОПРАЈТЕ.
    Е**ТЕ ЗАТВОРЕНИ МОЗОЦИ.

Ми се јавува една роднина, имаа смртен случај. Нормално потресена. Детето уште поќе.
    Ми се јавува, и требало да праша за детето нејзино, знаеш, вака, така, се тутка.. Што е сеа реков?
    И беше срам да побара број од психолог.
    Алоо, ова е 21 век.
    Луѓе отворајте ги мозоците.
    Траумите се лоша работа

На Ivy89, edna_malecka, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  9. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    36.161
    Во конзерва не се прогледува:doh:
    Или си со отворен ум и ќе живееш по твој избор или ќе те "обликува" средината и ќе се претопиш во мнозинството закоравени.
    Толпата не можеш да ја промениш, а од себе можеш да направиш најдобра верзија ако располагаш со солидни особини, став, храброст, истрајност.
    За секој чекор има решение, ама и треба да знаеш да се носиш со преземените дејства.

На Bezimenka90, dayla и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    3.732
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    I dreamt a dream.
    Оној зимски, снежно миризлив ветер во коси. Имав чувство на огромна слобода, можев се', и беше поминало се'. Одамна се немам почувствувано така. Се држам себеси во заложништво. Дали видот, или мислите ми ги создаваат овие темни граници.
    Ми се љуби, ми се бега, ми се трча. Кон зајдисонцето, секогаш кон сонцето. Сончогледка.
    Ми недостасува моја бушава, дива мецана. Деновите поминуваат, деловите не се составуваат.

На sweet-cherry, Idedemja, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.168
    Допаѓања:
    17.643
    2020-то доста е.
    Потресни слики, и тешки судбини.
    Нека почиваат во мир жртвите од земјотресов.
    dcm594.jpg

На noteforself, Ambitious, Idedemja и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Ми се наежи цела кожа од врисоците на мајката во Хрватска . Најголемиот ужас на родител. Ме потсети и на други луѓе кои изгубија дете. Грозен ужас без дно.

На sweet-cherry, noteforself, Idedemja и 10 други им се допаѓа ова.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Последниве години декември ми стана еден таков мрачен, маглив, тажен, неподнослив и трагикомичен месец. Како Скопје. Имаше некоја игра со Скопје, требаше да се бориш со некои мутирани суштества. Суштествата се болкиве што ги носиме изгледа, анксиозноста, болестите, во краткиве зимски денови, во маглите... се бориш со нив. Секогаш победуваат. Се надеваш догодина ќе стекнеш повеќе способности за ти да победиш, нов левел да фатиш всушност, со секој левел нови суштества, зошто...па зашто тоа е животот да му се невиди.
    Сакав да кажам можеби не е најидеално да правам осврт на годинава во декември. Се чувствувам како на јаки дроги, да се биде еуфоричен, да се биде весел, да се откорнеш од плачење сам со себе и да се смееш како луда кога сите те гледаат.
    Се уште не можам да се справам со себеобвинувањата, со што се' можеше поинаку да направиме. Се уште тежат недостигањата, зар некогаш ќе прекинат да тежат. Ти фали дел, го нема засекогаш. Имам слушнато за тоа, фантомска болка, кога ќе ти ампутираат дел и потоа пак можеш да чувствуваш болка во него иако повеќе го нема. И така кога ќе ти откинат сакан од тебе, го немаш, а те боли...секогаш.
    Освртов мрачен. Како 2020. Па да видиме, завршив една љубов, завршив друга љубов, ниту еден всушност не сакав. Дијагнози, дијагнози, дијагнози. Зголемена плата, зголемени трошоци. Свадба, радост, стравови. Дијагнози.
    Детс ит. Збор на годината, дијагнози. Нека одат во неповрат. Тука се, за цел живот.
    Немам големи очекувања за 2021, секако не очекувам светот да се промени преку една ноќ. Само сакам да можам луѓето да ги гушнам и да ги бакнам, без страв. Тоа сум јас, со допир функционирам. Треба ли да си зададам задачи за 2021? Да бидеме здрави и да бидеме тука. Тука, како на овој свет.

Бидете здрави и бидете тука, на овој свет. Да се боцнеме, па да се гушнеме. Не со хероин де...

На sweet-cherry, noteforself, edna_malecka и 17 други им се допаѓа ова.
  15. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    100 денари К15,кој сака нека честита.Во оваа вукојебимна повеќе,ништо неможе да ме изненади.

На noteforself, edna_malecka, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.089
    Допаѓања:
    44.398
    Провејува снег надвор, дома топло, на маса нѐ чекаат пржените компирчиња со рендано сирење горе во малото бело тенџерче.
    Во исто време од рерната се шири мирис на малите крофнички со џем и шеќер во прав, додека баба нѐ убедува да го испиеме компотот од ,,топчиња" како што го викаше брат ми, не знаејќи како да рече цреши.

А да, тука негде околу празниците баба мораше да ја направи и фамозната торта со ресани.
    ,,Големите" зборуваат за ,,големи" работи, додека малите се натпреваруваат кој попрв ќе го отвори пакетчето и кој повеќе благо ќе има внатре. Па се менувавме ако нешто не ни се допаѓа.

Се расправаш да ти купат смоки со играчки внатре, ама не ти дозволуваат оти секогаш смоките остануваат неизедени бидејќи се како пластика, а играчката по 5 минути ни здосадува.
    Ако не се стоби флипс, не ги купуваат, другите не ги јадевме секако. :lol:

Честитките напишани, прошарани со ѕвездички со сино и црвено пенкало, а на линиите задолжително напишано улица виулица број шлаканица или улица питулица број стој.
    Па ќе ја оставиме пред врата кај комшивчето, ќе тропнеме и ќе се криеме под скали да видиме дали ќе ја земе, а понекогаш и ќе нѐ фатеа, ама со прст покажувавме да молчат. Како никој ништо да не видел.

За кај баба мораше честитката да биде од оние со свирење. Пред некое време најдов една, со ракописот од брат ми кога бил прво или второ одделение.

И ова е само дел.
    Жал ми е што спомените бледнеат со тек на време.
    Убаво би било да останат замрзнати во времето, како вчера да се случиле.
    До крајот на животот да се сеќавам на вкусот од малите крофнички, тортата со ресани и домашниот компот од топчиња.

Последна измена: 30 декември 2020
    На tirkenbal, Ivy89, sweet-cherry и 23 други им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.493
    Допаѓања:
    17.000
    Зборот ми е.
    Тука во малите места да појдиш кај психолог и психијатар е ТАБУ ТЕМА и јавна тајна водено.
    Се работи за 18 годишно дете, они би го носеле на бајач а не на професионална личност.
    Не се обидувам да променам, туку сакам да помогнам.

18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Годинава не заслужува ни песни, ни ракоплескања, ни огномети.
    Камо среќа менувањето на календарската година да значи и нов почеток, утешна е мислата барем.

На sweet-cherry, Alisa22, noteforself и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.845
    Допаѓања:
    80.830
    Штом отворам Фејсбук, мора по некој нов линк да ми излезе со информација или некој детал за состојбата по земјотресот во Хрватска. Ретко ги отворам. Не можам да гледам такво нешто. Посебно не видеа, две само видов и толку. Вчера на Вести затекнав снимка од емитување во живо од некоја телевизија во Хрватска, кога се случи земјотресот и човекот почна да вика... Страшно. Многу потресно, не можеше да има полошо сценарио за крај на годинава, почната со пандемија, завршена со силен, разорен земјотрес. Бог да не' чува сите.

На noteforself, edna_malecka, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    36.161
    Колку и да ти е намерата добронамерна, не можеш да помогнеш на некој што не бара стручна помош, дури и кога е дете во прашање.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.