Збогум 2020 година,да не се повтори НИКОГАШ ваква лоша година.Во новата 2021 ке ви посакам НАЈМНОГУ ЗДРАВЈЕ,СРЕЌА,ЉУБОВ,и све што ке посакате да ви се исполни.
Ако нешто ве вади од контакт во продавница, маркет или било што слично за да сте драматични и навистина нервозни и гласни, сфаќате дека имате посериозен проблем и треба да побарате стручна помош, така? Колку побрзо го сфатите тоа, толку поверојатно дека ќе се излечите. До вас е.
Мене ме вади од контакт ако ми се пикни некој преку ред. Е тогаш, врескам. *ако ме замоли некој, друго е.
Гледам по ФБ сите слават со колеги/колешки на работа, а јас сама во канцеларија сум ваква: И си викам ај за*би. Ќе си купам од маркет еден коњак, ќе го мешам со Кока-кола во случај да залута некој клиент и сама ќе си славам. И така доаѓам со шишињата на каса, ме гледа касиерката и ми вика "А ти имаш 18 нели?". Јас цела збунета: "Да, имам." Сакам да и се заблагодарам што ми го разубави денот. Не дека ме направи помлада, знам дека таква фаца имам. Ама очигледно не ги забележала белите .. не влакна, туку цели прамени во косата. А плаче за фарбање.
На сите што изгубија некој оваа година, на оние што се далеку од своите блиски за време на празниците, на секој еден што ги преброди тешките моменти оваа 2020та.. праќам многу љубов и посакувам само силни светли денови во новата година.
@Bezimenka90 и јас гледам слики по ФБ и Инстаграм, почнале луѓево од сабајле со некоја чашка алкохол, па и јас си ставив една чаша вино на биро дома и со сила ја пијам Онака, чисто да почувствувам некоја атмосфера, нема врска што не поднесувам алкохол и по малку ми се гади од мирисот, решена сум дека ќе ја допијам до ручек
Ја слават НГ flatearth-ери? Туку... Секако дека е само уште ден, само уште една вечер. Ама ете, утре почнуваме нов круг околу сонцето. Ново патување, на некој начин. Изминатово патување ми беше поприлично досадно , а истовремено финансиски и здраствено лошо. Секако, секогаш може да биде полошо. Благодарна сум и на тие какви-такви прилики што ги имав за убави моменти, ситни заработки и периоди на спокој. Навистина сум благодарна, не го велам тоа само колку да го кажам. Ама искрено, се надевам дека во текот на наредново патување ќе имам подобри прилики за повеќе позитивни нешта! Се трудам да не се надевам, да не очекувам, ама посилно е од мене. Ја почнав 2020 неописливо цврста - и психички и емотивно -, мотивирана и позитивна. Веќе одреден период не сум ништо од тоа. Затоа се надевам, зошто немам што друго веќе да правам.
Леле ко себе да се читам со алкохолов. Во домашна атмосфера ич не можам да пијам, а на журка е друга приказна
auu kolku gi sakam ovie praznici okolu NG (nedela-dve pred i po) ako e pandemija i mora doma no i doma super mi e e sega, nadvor recisi nisto ne ukrasile (bar vo moeto mesto) i sega se mislam ke ima li vecer bar ognomet ili ke gledam na yt (mn sakam ognometi) jas veke pocnav da si slavam sama hehehe,xo xo xo
Пред малку си седам на инста, листам сториња и што да видам, една мајка си ја сликала својата малолетна ќерка полугола во долна облека, рекламирајќи го бутикот од кај што го земала вешот. Страшна работа, луѓето не знаат кај тераат веќе. За без пари и децата ќе си ги продадат.
На денешниов ден во 2018 започна тој пекол. За малку ќе ме снемаше во првите денови на 2019.Борбата ме исцрпи. Ми се насобраа стресови и стравови што не ме напуштија ни на крај на 2019,ни цела 2020. Истите слики ми излегуваат пред очи.Срцево лупа ко да не е мое. Не знам дали ќе ми вреди надежта за 2021.Не знам дали да плачам или да се смеам.
Остана некој што не отиде на кафе денес? Преплавен ми е инстаграм со сториња во кафичи и ресторани, исто ко да нема корона.