Се мислев за македонскиот точен израз, најверојатно е "нервен слом/паничен напад". @theowndemon може и стручно да ни каже.
Срам ми е да зборувам отворено за ова, ама ќе морам изгледа. Премногу тежи вака да држам во себе неискажано. А долго време ме измачува и нема подобрување. Тоа е, можеби ќе ми прости личноста, ама мене ми е битно.
Да си простиме себеси и на другите. Нема ништо полесно на душата од тоа чувство. Не можам во себе да држам неискажани зборови, чувства, лутина.... Се надевам дека една личност ќе прости исто така. Голем е Бог! Верувам, верувајте. За многу години Бадник. Здравје, среќа и љубов само
Нервен слом дефинитивно не. Јас breakdown често си го преведвам како распад. Така да од твоето мислење иди "емоционален распад". Или јас често користам mental breakdown шо би си го превела "ментален распад".
За англицките работи- не знам дали го видовте ова Спојлер: Hangover At the Twopenny Hangover, the lodgers sit in a row on a bench; there is a rope in front of them, and they lean on this as though leaning over a fence. A man, humorously called the valet, cuts the rope at five in the morning. Ете, денес сум поинформирана од вчера
И кај мене нема таква традиција за Бадник, затоа не мириса. Двајцата сме од запад, тој малку појужно од мене, ако не се лажам.
Денес рантам цело сабајле со секој со кој зборав зошто нема посно мени во рестораните кога *вади календарчето* 187 дена без сите Среди и Петоци оти ме мрзеше и скокав, се во пост. Као батали тие шо посно јадат цел живот ( пинг @Ketchup и неговиот посен мајонез кога пишав ова ми текна и смеа ме фати), културата на пост ни се базира на то сите бар дел од постите ги држат ако не цели ... Зошто не е "ин" веган мени и општо голем опсег на посни продукти? Као, како култура базирана на пост многу непопуларна е посната исхрана и недоволно откриена? Бар кај мене ваму уџум во главниот град ми е некогаш невозможно да најдам некои работи и ко ќе видам странција шо се имат љубоморам. И оти ме фати нерва е, буквално пола година е во пост. Би си рекол на толку посно, редно е да имаме поќе посни опции. Ресторани, колку полесно ќе беше да имавте посно мени цела година? Знам дека е контроверзно. Чирс.