Епа кога не ви чини Коледе-леде „Коледе леде“. Точно кога е настаната не се знае, но најверојатно потекнува од некоја паганска песна. Песната содржински воопшто не го навестува раѓањето на Господ Исус Христос, ниту пак ја величи неговата слава и жртва за луѓето. Таа може да се категоризира во рамките на хумористични, но никако во божиќни песни. Песната промовира несреќен случај (...паднало греде утепало деде) и семејно насилство (деде се мачи баба го квачи...).... па завршува На крај ги повикувам разумните родители, баби, дедовци и сите кои во својата фамилија имаат мали дечиња, прочитајте ги Евангелијата и вие сами напишете песна за најмалите која ќе го возвелича Божјиот дар од небото за нас. Песната да произлегува од она што Бог најмногу го сака од нас – срцето…а, во случај да немате време сигурен сум дека со минимален труд може да пронајдете многу похристијански Божиќни песни од понижувачкото „греде“. Овие ваљда го прифатиле предизвикот
Денот кога битолчани им се чудат на скопјани зошто вртат паричка. FYI мене 24 години ми се нема паднато, не играм поќе.
Прво Бадниково лепче од моите раце годинава се смеси. И за сладусци Да сме живи и здрави и од Бога благословени.
Еве веќе трета година паричката кај мене. Почнувам да сумљам дека ми ја местат пошто како дете сум. Среќен Бадник и среќни празници на сите. И кај тие што се паднала паричката и кај што не се паднала,СИТЕ нека ве следи здравје,љубов,среќа,радост и само убавини.
Се чувствувам убаво кога сите обврски ќе ги завршам и ќе ми се тргнат од глава. Иако можеби цел ден ми одземале, сепак можам вечерта да уживам без ништо што ми тежи на грб.
На Телеграм ко ќе пратиш само срце и го прицниш онака дур врти, телефонот фибрира и пулсира како срце. Си го прицкам ко ќе ми прати.