Hristos se rodi! Neka e sreken praznikot! Sfakjam se dodeka imas so kogo da delis lepce, ic ne e bitno vo kogo e parickata. Go sakam praznikot, toplinata vo nasiot dom, energijata, ti blagodaram Gospode!
Христос Се Роди-Навистина Се Роди ,за многу години Мир Божји. П.С. Мислам дека коледарските огнови и не се дел од православието,туку се остаток од некои пагански обичаи за потикнување на плодноста. Затоа и повеќето песни се безобразни. Затоа што скоро сите поголеми Христијански празници се поклопуваат со претходни празници кои ги славеле. А дека не се христијански покажува и самото тоа што ете во мојот крај на огин се собирале само мажи,печеле колбаси(а сеуште траат постите) и пееле мрсни песни,на жена не и паѓало на памет да припари до огнот.Но еве со тек на време тоа се смени така што и жени присуствуваат без да се засрамат или почувствуваат понижено.
Денешниот блажен ден нека ви биде радосен! Божиќ вратата да ви ја злати, секогаш среќа нека ве прати. Ангел срцето кон љубов нека го води, мир божји, ХРИСТОС СЕ РОДИ!
Христос се роди, за многу години! Бидете здрави и среќни. После точно 10 ноќи спиење по 2-3 сати, денес со аларм се разбудив. Ми иде свирачи да викнам од среќа вака празнично, сонот ми се врати на Божиќ.
Прв пат во животов,рековме ајде да купиме да не правиме,и ко за малер,немаше паричка.Ова е памет за нареден пат
Многу ретко на туѓа среќа не се радувам.Ама интуицијата никогаш не ме лаже деке не е тоа тоа. Би сакала овој пат да грешам..
Господе , те молам оваа година исполни ми ја мојата единствена најголема желба, ништо друго не сакам ...