О па да. Тој еден процент е многу значаен. Особено е истакнат во Понеделник, фала му на Бога, овој месец денес ( Понеделник ) ми е заден ден што го работам. Сега е појако,за време на викенди ќе работам. А иначе мора да се редактирам по 1000 пати, и телефонот станал на десна нога.
Не да ми фали. Како дете се радувам кога вее. Инаку како што е врнежливо, може еден ваков Снешко во двор.
Mislam deka ova deneska bese znak, znak da prestanam da mislam na nego. Fala ti. Grutkata so mi stoese vo srceto nekolku meseca. Si idam so drugarka mi, se dogovarame za kafe, doagjame do mestoto i onaka se mislevme kaj da sedneme. I vikam ajde tuka, nekako pozivo mi stoi, se upatuvame kon kaficot i vo posleden moment od sosedniot kafic i doviknuva edna prijatelka i se vrakjame vo drugiot. Sedime 5 min i drugarka mi, pogledni...... Prvata sredba, mojot bivsi l, drugar mu i devojka mu na bivsiot. Ko popareni. Ko isplaseni. Kolku otsutnost i dalecina vidov. Vo isitot moment dusata me zabole, i mi olesna. Me zabole za denovite koga me lazese kako toj prekinal so negovata bivsa zasekogas, kako 3meseci pred site dokazuvase deka me saka. Se prasuvam, zarem e mozno, posle tolku grdi zboroci, postapki, dela, na koj bev svedok da se zaedno? Zarem navistina se tolku surovi..... Fala ti Gospode, fala ti so mi go isprati se ova. Ova bese toa so znaev deka ke me boli, ama ete moras do dno za da stanes posilen. Za edno mi e maka, me lazese i pravese budala 3 meseci, se osekjam ko gluperda da, sepak jas sum samata i ostavenata, no nikad nema da vi ljubomoram na vasata toksicna vrska, se napravivte gjubrinja pred moi oci, zatoa i izbegavte. Ke bese loso ako vlegov vo istiot kafic, za vas.
Другарка ми вика "ај од денес на диета оти ќе плачам сама". Како да му речам "да" ко појадував колачиња? Инаку шо е со сите од денес шо се на диета? Дојде Понеделникот? Пошто ... Не сум спремна. Од Понеделник јас. Не овој.
Понекогаш сакам да сум средновечен маж заглавен во инквизацијата. Со долга брада и коса. Да потпљукнувам по патот и вртам чачкалица меѓу заби дур вепарот се пече на селскиот оган. Децата да ми трчаат наоколу, дур женичката ми меси топол бел леб. Да ја соблечам маицата, и на минус десет додека влегувам во ладна река испуштам тешки воздишки како мев пред парење. Животот ќе беше поинтересен во секој случај. Ловиш, јадеш, е*еш. Сувопарна сметка, долга љубов, или како беше?
Ова треба да е некоја виша сила. Убав сончев ден создаден за покрај море и кафе и оп сфаќаш дека си на работа. А кога си слободен наидуваш на вакви постови. Бар снег да заврнеше Животе,неизлупена крушко.
Опсесија деновиве Ги изгледав сите видеа до едно, ме релаксираат ненормално, им се воодушевувам на посветеноста, на едноставниот начин на живот, на мирот. Им завидувам на природата, на бавчите и градините, свежото овошје и зеленчук...отсекогаш ми било желба да живеам во куќарка некаде во некое убаво село, со бавчичка и голем двор полн цвеќиња и билки. Ах животе оти не?
Откога го пробав божикниот чај од Good nature јас добив некоја чудна опсесија. Толку ми е посебен мигот додека го пијам, толку ме опушта, што ми делува како прегратка што во последно време ретко ја добивам. Не поминува утро а јас да не го започнам со една шолја за да се разбудам, или еве како сега, за да го завршам денот читајќи некоја добра книга. Не постои нешто поубаво од тоа да се радуваме на мали работи, да уживаме во тишината и во своето присуство. Кога ќе сфатиме дека самите себе сме си доволни за да ги достигнеме сите аспирации, да најдеме душевен мир, сето останато со што до предмалку сме се оптоварувалe се чини целосно небитно. It was a good day.
Златниот ретривер Такер на Инстаграм ми е хајлајт на денот/ноќта секогаш. Ги обожавам сторињата што ги постира "Линда" и секогаш се смеам. Не можи да не ме расположи, ми иди преку телефон да го земам за то образите големи да го исштипам. И носот да му го бупнам. And he's sooo fluffy. Дефинитивно омилен профил од миленик.
Да, тоа е моментот. Стварно се паметат и застанувањата. Кога сум сто саати неспана за да не го пропуштам изгрејсонцето. Кога се бара бензинска зошто кога сум неспиена многу ми се јаде. Кога се бара некое кафе кое го немам пробано, за да се запамети и застанувањето. Кога се смеам ко нетачна пак зошто не сум спиена, а воедно адреналинот ми е стотка зошто се радувам ко дете дека утредента ќе гледам сина бескрајна површина пред мене и конечно ќе ме заплисне мирисот на море, песок, плажа. Инаку јануари сме. Ама и јас после снег зимава, следно што сакам да видам пак е море.
Се решив да си отворам Инстаграм профил за храна. Ако ви се допаѓа follow please. Мислења и совети се добредојдени. https://www.instagram.com/p/CJ6cLWKhFCp/?igshid=534zmn2n73jo
"Линда" ти е најкул јеховин сведок на светот, само да си кажам. Такер и Линда се лек за депресивни чувства имаат и YT и ТикТок
Толку добро раскажа што додека читав одновно ги дижував сите тие моменти, онака целосно, со визуелни и аудитивни елементи, чувства, емоции ама сè. Ајде уште неколку месеци
Купив од екстра лутите смоки стоби флипс. Сега комотно можам да фрлам оган од уста. Кој ме нервира, ќе го запалам.