До мене имам од фамилијарното паковање и на пола саат јадам по една, две. Како може некој половина да изеде наеднаш, што желудник ќе беше тоа. Прелути се, дури јадеш не се осеќа толку ама после желудникот мој си знае.
Мислам дека ќе ги јадам една недела. Те разбирам. Продавачката ме праша како можеме воопшто да ги јадеме.
Не знам што да кажам искрено ... Ова короништево ме доутепа бе , а си реков готово ми се насмевна среќата и си одам од оваа вукојебина и таман еве сопкаа коронааа Мори вукојебина јас тебе ќе те напуштам еден ден и кај што ќе одам ,кај што ќе стапнам ќе пљукам по тебе , поголема мизерија не верувам дека постои од тебе !! Дури решив да барам работа дури сум овде да не ми е досадно и да не сум без пара дури странција не реши да ми ги отвори портите , ама упссс заборавив работа за една мизерна плата овде само со врскиии и привилегии , дури и за еден бутик треба врски Ајде короно бегај и пушти не да си одиме засекогаш од вукојебинава !!!
И невидливо да е она на гласањето на сториња на Инстаграм, јас ќе успеам да го погодам. Еднаш на една по грешка и гласав дека братчето бебче не и е убаво.
Никако да се научат некои луѓе дека : - ако нешто не е на место, не е крај на свет - ако има паднато листови од цвеќе и стојат цел ден, не е крај на свет и причина за стрес, нервоза и кавги - ако не вклучиш светло, а одиш по скали, не значи дека заштедуваш струја - ако нешто не е направено во моментот, не значи дека нема да се направи за 5, 10 минути ( зборувам за ситница) И така човекот се нервира за ситнници. А, не му текнува дека се има еден живот, и истите може да ти се подобро или влошо во една секунда. Поздрав.
Ме потсети на моето прво искуство, работно, на струка. Сите накриво ме гледаа, тоа лигавења, лигавења. Каков колегиум, демек сите се сакаат. Ауу виолини да свират уште
Од дилеми во три сабајле: никогаш не сфатив што значи кога некој ќе објави своја слика на социјални мрежи и во опис ќе си стави емотиконче срце. Исто и кога некој пишува за себе на форумов и на крај ќе си стави мече.