Само јас како дете ова го правев редовно со штипка од мајка ми? Добро не стегаше олку ко на сликава. Или цик цак на рака да си направиш со запците Може да сум само јас
Има поента Сега следно ај иди ма ти што си ставала штипка на нос Јас нокти со салотејп или оние фластери хартиени. А еднаш изолирбан најдов дома, какви нокти испаднаа да знаете. Сузе нокти ефтино да позавиди.
Женски маааа хахаха Носи очила за сонце, а маска што ги носиме бее против ко вид не носи, и плус штиклица је битнаааа
Несовесна да речеше ајде де, ама сељанка... Пишете ме и мене во штипка екипата. Сѐ праев од горенаведеното. А најмногу сум се нервирала со сијаличкана од фрижидерот. Не можев да фатам убо кога се гасни, кога се пали.
- Цел ден врни кај мене Леле само десет минути немам проверено, а веќе има прекривка. Ќе кажев колку го нејќам, ама ај да не ви расипвам расположение. - Ве имаше многу обожаватели на чоколадо па да ви преведам една слика: Гледам чоколадо и во главата слушам два гласа. Првиот ми вели: Мораш да го изедеш. А вториот вели: Го слушна, што чекаш? И така, хоум алоун со чоколадото и снегот.
Понекогаш сакам да сум толку искулирана како братучетка ми. Со неа живеевме заедно во стан во Скопје, и станов е ептен близу до факултетот нејзин, а мојот е подалеку. Чекам предавање и ми текнува дека можеби не ја изгаснав пеглата за коса. И се јавувам и викам на пауза да тркне да провери, да не направиме некоја беља да го запалиме станот. И таа мртва-ладна ми вели: "Абе што се секираш ја еднаш цела вечер сум ја оставила, па ништо не се запали, уживај". И бев као... Окееејјј.. И фатив градски, си го пропуштив предавањето и кога ќе влезам гледам- пеглата била изгасната. После пак се враќав на факс.