Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Од повеќето коментари по социјалниве мрежи за сексуалното образование, сфатив дека родителите ова образование го сметаат како преобраќање на нивните деца во хомосексуалци. А ако не станат, иако знаеме дека со читање за хомосексуални врски обавезно се станува хомосексуалец |( тогаш во никој случај не смеат ни да ги поддржат или прифатат останатите хомосексуални врски. Значи строго да бидат стрејт и строго да бидат хомофоби. Готча |(

На pravnicka_2604, smooch, Emotional123 и 18 други им се допаѓа ова.
  2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.507
    На Skorpija99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.891
    Колку е перфектно наместен Февруари :o

Започнува во понеделник, завршува во недела ^_^

На НаталиЛили, Mahidevranfan, Autumn Love и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Една работа, затоа што не е фер кон тој чија мисла ја презема. Било да е тоа Ина, било утре може да е Аристотел. Да земе некој да ископира статус од членката на друга социјална мрежа, без притоа да пише дека е преземно со што го претставува како нешто авторско, мислам дека не би ѝ било сеедно.

Друго, не е фер према нас тука да се мислиме дали ни се сонила истата таа реченица или сепак сме ја прочитале веќе некаде, а сега некој нѐ прави будали дека е нешто негово/нејзино. Кога веќе ќе пише дека е од друго место ископирано и дека го објавува бидејќи ѝ се допаѓа или има нешто да додаде во врска со истото, ќе е поинаку затоа што е искрена.

Последно и не помалку важно е дека ако почнеме сите вака, на што ќе личи темава?
    Не е форумов натпревар за кој ќе најде подобар статус за копирање за да испадне најкреативен.
    Сите понекогаш објавуваме статии, постови или нешто што е од друг медиум, за да искажеме критика или мислење, да се согласиме или негодуваме, но притоа нагласуваме дека е од друго место/автор цитирано. И сепак главното е да не ни премине тоа во навика, зошто форум е да изнесеш сопствен став, а не да бараш некој друг да го стори тоа за тебе за полесно.

И уште едно нешто.
    Сме имале тука членки кои објавуваа туѓи фотографии во темата за лични слики и во фото натпреварот.
    Сто пати истите луѓе се фатени во лага со нешто што не е нивно дело. Истото се случуваше и во Фемина Инстаграм, каде се постираа слики преземани од туѓи профили и беа претставувани како свои. Па уште кога ќе ѝ се воодушевуваа членки и ќе бараа рецепт, се филмаше дека тешко било за правење, земала курс за готвење и што ти јас знам. На крај кога ја открија, уште стави слика со среден прст на аватар дека ние сме биле сељанки што сме ја пријавиле.

Токму затоа тука укажувам, зошто вака се почнува па се продолжува во други теми.
    Ако сакате мислете ме сељанка што го пишувам ова, ама гледам од аспект на секој кој вложил сопствен труд за да нацрта, фотографира, зготви, напише нешто. Почитувам искреност и личен труд пред сѐ.

На eliesaab, Autumn Love, Lilit и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Skorpija99

Skorpija99 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    4.801
    Еве вака,значи ова е твит каде што нели секој човек може да го прочита ЈАВНО,да го сподели ако му се допаѓа на социјални мрежи итн небитно.
    Го прочитав пред некој ден,ми се допадна,и се сетив да го напишам оти навистина е добро кажано, незнаев дека треба да се потенцира тоа дали од некаде е прочитано или не,а и гледам дека има и други цитати низ темава па и темата без цитирање што е каде што тие цитати многу добро ни се познати и некој друг ги напишал и смислил,па никому ништо,ама не е битно ок.
    Плус не го напишав јас ова за да се истакнам као "еј еве имам добар цитат",или не знам што,напротив.Па ако толку смета наредно ќе потенцирам,без гајле.
    Ова не е ни лична слика или слика од јадења итн, како што велиш ти дека преземаат туѓи,ова е најобичен твит,цитат, како и да е,каде што секој човек може да го сподели,и каже јавно ,но океј наредно ако треба со потенцирање,ќе потенцирам,но тоа сепак да важи за сите.

На OmniaVanitas, edna_malecka и Billy Idol им се допаѓа ова.
  6. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.296
    Редно е да се самоуништиме како држава. Не дека светот е идеално место за живеење, ама ова е дно на секое можно поле.
    И да не се сфатиме грешно, горите и висојте не би ги менувала за ниедно друго место, ама затоа па хероите шо ги раѓа...
    Кај е копчето за рестарт?

На Осе, LovelyGirl3, Purplelilac и 5 други им се допаѓа ова.
  7. sweettttgirl

sweettttgirl Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    364
    Се прашувам зошто олку бргу поминуваат деновиве,месециве?
    Дур да трепне човек оп поминал денот.

На Осе, Bella*, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.541
    Допаѓања:
    17.632
    Се' тоа океј, ама прочита воведен пост? Дека секакво цитирање и мудрување освен сопствено не е за во темава?
    Не?
    Читај правила во иднина.

Ако си прочитала други слични постови, пропуст на модераторите е. И можеш да пријавиш.

На eliesaab, Purplelilac, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.537
    Допаѓања:
    17.108
    Господ не создал нас, емотивните, емпатичните плачки....

На ЕденЧлен, Ahoy, OmniaVanitas и 4 други им се допаѓа ова.
  10. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.947
    Допаѓања:
    53.218
    А другите настанале од мајмун, seems legit (highfive) :!:

На LovelyGirl3, black-angel, kravce и 8 други им се допаѓа ова.
  11. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.708
    Гледав некои свадби по Јутуб.
    И сеа ми се иде негде на свадба. :music::dance:

На Осе, noteforself, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  12. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.708
    Еве на пример како јас во лични слики, видов слика од Демонка и горе ја тргнав.
    Нели сум за пофалба? :lol:
    Мислаам..:emo:

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  13. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.483
    Знаете дека умотворбите порано се пренесувале на ист начин како ова сега. Ина па една сама што си измислува работи, пола крадени се. Не мора да се тупи за секоја реченица. Вицевите ако секој си ги присвојуваше или потенцираше чии се, до сега ќе се изгубеа и сите ќе западнеа во депресии заради немање хумор (кој и така се изгуби заради глумење политичка коректност).

Многу зависни луѓе. Да не направиш нешто, нема кој да те поддржи. Зеленеат, прсти им се кршат. Затоа е и „да му цркне козата на комшијата“, а не „да е жива козата на комшијата и фала му на сирењето што го дели со мене“. Барем на не реагираат. Неее тоа мора да се најде маана.

ЕДИТ: Сега сфатив дека недоискажано ми е....не оправдувам копирање и недавање credits за тоа. Ама ова е една реченица, c'mon.

Последна измена: 2 февруари 2021
    На ElenaOfRivendell, Leviosa2503, Billy Idol и 5 други им се допаѓа ова.
  14. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    33.074
    Лоша идеја е ставањето на омилената песна како ringtone.
    Помислив дека ми ѕвони телефонот кога започна песната на youtube и за малку ќе се јавев преку лаптопов (facepalm)

На Осе, LovelyGirl3, Idedemja и 23 други им се допаѓа ова.
  15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.247
    Јануари ни започна со растурени планови, лоши вести и војни со коишто успеавме да се избориме, па месецот го заклучивме со нов почеток и нови планови.
    Февруари, уште полоши вести, уште повеќе проблеми, а само што почна. Не знам веќе од кај да изнајдам сили да се борам.

На Hellobeautiful, noteforself, Ugly Duckling и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Така де, сите што ќе ви упатат било каква критика се љубоморни, завидни, злобни, додајпожелба.
    Наместо да пораснете и да прифатите пропуст, грешка, неупатеност или како сакате наречете го, ќе се прават излитени аналогии со козата и комшијата зошто уште се живее во народните приказни, каде секој што ќе каже критика е лошиот. Бу ху. Денес цитат од некоја х твитерџика, утре ќе биде литературен извадок презентиран како свој. Ама шо има врска, нели, другите постојат и пишуваат за вие да имате што да ископирате во две секунди. Некој ќе поти мозок за вие да се осеќате као спешл сноуфлејкс кога ќе го претставите како свое дело. Впрочем еве ви го и правилото пишано пред цели 11 години, не го измислив јас вчера.

Ајт.

На Ambitious, eliesaab, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.315
    Кога си ја земислувам иднината, слегвам во кујна, широка е и уба. Си ставам спанаќ, киви, банана, путер од кикири во блендер, овес и јатки. И кога стига водата ми слегват трите деца и вриштат, се тепат, се карат и место од шишето вода, го прам смудито со вотка. Денешното смуди е со вода. Жимисе.:d:

На Осе, sweet-cherry, Biljarkata и 16 други им се допаѓа ова.
  18. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Тоа што те плаши тебе мене НЕ и обратно, ОДВРАТНО...
    не го чувај СТРАВОТ боли ПРОПРАТНО.

На Fluffy^-^, edna_malecka, bicycle и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Не ми е јасна оваа игра топло-ладно :puke:

На Принцезичка1, Fluffy^-^, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  20. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Најгрозно на овој свет е да се ситиш на туѓата болка. Тогаш покажуваш колку си нечовек.
    Посебно гадно ми е да се ситиш на жена која не може да се оствари како мајка.

На Осе, minne992, Idedemja и 25 други им се допаѓа ова.