Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Леле, воопшто да не им се замараш на ваквите.
    Јас ниту позајмувам моја облека ниту пак барам од други.
    Не знам како не им е срам на луѓево така да прават.
    Едностaвно, мојата облека можеш да ја видиш на мене и во бутик ако останало, крај.
    Кога ќе видам едно блузиче 10 другарки дека ќе го свртат неперено, лееелеее.. :puke:
    Кажи и искрено и не и се замарај, ако е вистинска другарка ќе разбере и ќе почитува, ако не е и се налути ќе и го видиш вистинското лице. :D
    Секој треба да си го носи своето, какво и да е, не како циган да се моли и коли... |(
    Возиш кола? Ако не, да видиш па колку се нервозни тие со точаци што се клатат лево десно на коловоз. 8-| |( Притисокот 200. :@

Последна измена: 7 февруари 2021
    На *Amethyst*, Emotional123, Limpan и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    21.096
    Хахахаха, не возам ама верувам дека е така.

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    5.361
    А зашто е толку лошо да се позејми? Јас еднаш фустан имам позејмено на другарка, бидејќи и се свиѓаше и да не купува таков свечен за еден ден и го позејмив без проблем, ми го врати испран и убаво мирисаше , ок е еднаш човек да ти побара и да позејмиш ако си во состојба :)

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Еден ден пак ќе бидам таму во градот од моите соништа, градот на најубавите спомени од моето детство, чии улици безгрижно ги газеа моите нозе, чии зданија лакомо ги голтаа моите очи, градот во кој беа поминати неколку прекрасни месеци, месеци на трансформација од девојче во девојка. Мислев ќе биде само едно обично лето, ама тоа беше повеќе од обично, тоа беше време на промени, на гледање на нештата и светот од многу поинакви агли и страни дотогаш познати и видени. Ги видов и живеев во оние најнепосетени и најнепознати делови од градот кои ниеден турист не ги дознава, бидејќи не се во ниеден туристички водич. Да бев, живеев во оној дел со најголема разноликост на градби, луѓе, култури, начин на облекување и срцето ми го украде тоа место. Кога ќе го засакаш нештото поради својата несовршеност, поради неговата разноликост, не поради тоа што изгледа совршено нашминкано и дотерано тогаш знаеш дека душата ти припаѓа кон него. И таа припадност никогаш не исчезнува, кон неа тука се спомените, желбите и копнежите кои знаат планини да поместат да го остварат тоа што срцето го посакува. И знам еден ден пак ќе бидеме таму јас и ти, за да ти го покажам оној дел во кој останало заробено дел од срцево:l:

На dayla, Peperutce1115, Billy Idol и 12 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Лажат сушат.
    Освен ако немаат никакви нус-појави.
    Што е ретко...

На GirlLove, Ema.Sk, LiliBoz и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Каде прочита дека немаат слободен ден?

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.538
    Допаѓања:
    17.111
    Не дека, немаат, туку СЕКОЈА ВТОРА НЕДЕЛА

8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Секоја втора недела, недела како ден. Тогаш кога работат во недела, имаат слободен ден во вторник или среда пример.

На *Amethyst*, pamelche, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  9. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.247
    Некои луѓе имаат многу среќа шо глумам слепа и глува. Ама кога ќе почнам да зборам, охохо, ќе се покаат за секој збор шо ми го кажале.:devil:

На "Zoki", Cherry blossom89, edna_malecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Епа тоа е проблемот,зарем работникот нема право за време на викенд да биде слободен?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.538
    Допаѓања:
    17.111
    Зборуваа еднаш дека ќе ја укинат недела како раб ден.
    И шо мора да се деси.
    Тешко на тој што работи и недела.
    Само тој што работел знае како е.

12. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.240
    Во последно време многу ме погодува туѓата несреќа.
    Туѓите проблеми како да стануваат и мои... и јас како да го носам туѓиот товар врз мене.
    Не знам како да се ослободам од тоа чувство на преголема емпатија и сензитивност. Морам да внимавам и на себе, свесна сум дека никој друг нема да го прави тоа наместо мене :tmi:

На LovelyGirl3, edna_malecka, "Zoki" и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.563
    Сдк и тие најопасните, најпринципиелните, гледаат, и молчат. Јер сепак не се ништо од тоа што се претставуваат кога треба да се соочат, за мир "у куќа" - молк. А да е некој друг, истите тие што тоа го прават, ќе отворат уста.
    Збор нема да изустам, ама ќе чекам да видам дали тој/таа што треба да каже, ќе додржи до крај и навистина ќе биде авторитетот што треба и да посочи дека не е во ред.
    Конфликти на интереси на сите страни. Тоа прави да наведнам глава и да одам по линија на помал отпор. Тивок човек, со гласен ум.
    Театри и претстави, лаги, ишкање муви, префрлање одговорност.
    И луѓе што вадат трачеви и дезинформации, после кога се трудат да вадат гз - ве презирам.
    Жал ми е што се толерираат глупости за тој јебени мир, а немир е, во позадина прави да се јаловат убави работи.

На *Amethyst*, edna_malecka, Fluffy^-^ и 2 други им се допаѓа ова.
  14. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Како може, како, до толку да немате емпатија и да не го цените човекот спроти вас?
    Како може да сте толку бездушни, празни, никакви?
    Најсериозно се прашувам.
    До толку да не се цени никој и ништо, никаква професија...никаква човечност немате.
    Како може да не го цените хирургот кој поминал 15 години во учење, стресови, непроспиени ноќи, операции кои траеле со часови, стрес и напнатост дека ако малку му се стресе раката ќе отиде животот на пациентот пред него.
    Аптекарката која пола саат ви објаснувала за 10 различни лекови и нивните нус појави, а вие не сте купиле ништо и не сте се ни заблагодариле за одвоеното време.
    Медицинската сестра која за 3 часа 10 пати поминала да ги провери пациентите, да смени канила, да ги нахрани и напои со вода, да пресоблече и избања неподвижен болен. Таа која 5 пати проверила дали ви ја дала правилната терапија за да нема грижа на совест.
    Продавачот кој ви ги објаснил сите понуди и карактеристики на 5 мобилни телефони, а не добил ни едно обично - фала.
    Продавачката во маркет која од сабајле ја истоварила цела роба од камион, шефот и се отепал од викање над глава, па сега ти очекуваш да те мази и пази на каса и да ти пакува, сето тоа за минималец.
    Шоферот на автобус кој те донел безбедно до саканата дестинација.
    Шоферот на камион кој ти донел намириници од странство.
    Земјоделецот кој со месеци работел за сега ти да му викаш како кромидот му е скапан или компирот грд, а црешите многу кисели.
    Фасадерот кој на секакво време и невреме работел на скеле на огромна висина, нема врска дали пукало сонце или дувало ненормално многу ветер.
    И уште милион други професии, уште милион други луѓе кои потрошиле години во учење, стресови или тешка физичка и психичка работа... ама не, тие не се битни. Тешка била работата да испробуваш карминчиња и да се сликаш во облека која ти ја дале само за сликање. Не, не сте среќни, ниту пак богати. Вие сте празни. Празни во себе, во душата, во срцето, во мозокот. Ништо немате освен пари. И тоа е многу жално, ова не е љубомора, ова е сожалување. И не заслужувате ама баш ништо.

На СуперДевојка, *Amethyst*, LovelyGirl3 и 26 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.667
    Допаѓања:
    107.561
    Како убаво раскажа за момент како да бев на тоа место па дури се соживеав во моментот и го осетив мирисот на кафето.
    Не знам каде е местово не сум била никогаш но сега се најдов таму виртуелно.

На edna_malecka и buba4e89 им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Понеделник... i hate you. :envy:
    46EE494A-4FEA-4B7E-BE83-4CCBA5619D99.jpeg

На minne992, edna_malecka, Idedemja и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    2 години не се замарав нешто ептен со просекот на факс, ама сега семестаров имам желба минимум три 10ки да извадам :whew:.

На Abel, Cherry blossom89, Maylin и 9 други им се допаѓа ова.
  18. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    31.490
    После поминат викенд со пешачење на планина и возење велосипед, редно е да се почестам со чаша црвено вино вечерва :d:

На sweet-cherry, Cherry blossom89, Stephen Amell и 13 други им се допаѓа ова.
  19. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Се прашувам колку треба човек да е психички стабилен за сам да ја преживее пандемијава?!?!?!
    #јассепредавам

На sweet-cherry, edna_malecka, GirlLove и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.312
    Допаѓања:
    58.245
    Ако сакаш да ме запознаеш вистинската јас, види ме како се однесувам кога сум со луѓето кои ми се најдраги. Тогаш ја имам слободата да сум она што сум without holding back. :l:

На sweet-cherry, Cherry blossom89, Stephen Amell и 7 други им се допаѓа ова.