1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Најголем трн-оф на луѓе ми се оние кои своето мислење си го ставаат ко научен факт.

На tinka-mace, Marija_Magdalena, GirlLove и 3 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    На simoncelicius, dayla, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.240
    Допаѓања:
    70.735
    На simoncelicius, edna_malecka и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  4. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Here we go again :D А едвај се стивна атмосферата :D :D.
    Бтв и мене ми се допаѓа Ивона, шминка, коса, се' и е таман.

На simoncelicius, OmniaVanitas, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.368
    А што точно личи?

На Angie1432, Bitter-Sweet и Irenaiki им се допаѓа ова.
  6. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    335
    Ајде не се прајте дека убаво изгледа со ваква поза и стајлинг.

На ElenaOfRivendell и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  7. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.188
    Допаѓања:
    27.411
    Браво Ивона!
    Преубава девојка. :makeup:
    А, останатите разгледајте Ејшли Грахам и Лизо.
    Секое тело е убаво и нема од што да се срами. Од мене само поддршка

На simoncelicius, edna_malecka, poi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.240
    Допаѓања:
    70.735
    Па, најпрво, конечно девојката си се прифатила онаква каква што е.
    И има храброст на тапет да го стави тоа. Мене ми е баш убава.
    @Irenaiki
    Не се прајме, различна перцепција имаме.

На simoncelicius, buba4e89, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    После сето ова, мислам дека се уште не е извлечено ништо корисно од ниту една страна.
    Колку само време повторувавме ко расипани плочи со неколку членки дека МЈФ треба да се затвори.
    Ретко ја следам таа тема, другава за блогерките па воопшто ја немав отворено до вчера, но секогаш одново читам најодвратни можни коментари кои се пласираат под мотото „мое мислење“. Од навреди за изглед до анализи за фамилија, па хејт до толку голем што еве на пример се сеќавам дека се јадеа трици зошто Тамара така славела роденден за ќерка ѝ, многу ќе ја разгалела, секако и ова не беше пишано баш највкусно.
    Треба да одам против себе за да кажам дека сте океј со коментарите.

Само ете, требаше до овде да ескалира ситуацијата и да го споредуваат цел форум со една одвратна креација како „Јавна соба“ за да се сети администрацијата дека треба да се затворат темите за озборување.
    Тоа само уште еднаш ми кажува колку е слушнато членството кога упатува на некоректно однесување одново и одново во Прашање за форумот и наместо одговор од модератори настанува расправија на ниво на „сакам да оговарам“ и „не е океј да навредуваш“. Милион пати е речено дека се преминуваат граници на достојна човечка критика во наведените теми, исто толку пати е изигнорирано и заметено под тепих.

И сега пак ќе биде истото.
    Нови теми, никаква контрола од модератори и никаква самоконтрола од членови.
    Кај го отеравме човештвово, кај го запустивме..

На cresa-jagoda, edna_malecka, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.664
    Допаѓања:
    192.449
    Ама демократија било тоа|(
    Сдк за демократија имате ФБ. Форум за друго е.

Има ли тема- што мислите дека е форум? Тема за елементарна медиумска писменост? Ако не, да го вратиме веб 1.0?

На buba4e89, theowndemon и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.368
    Искрено, многу повеќе се дивам на личности кои објавуваат слики со пред (вишок на килограми) и по (доведено до нормала). Да ги мотивира и сите останати со ист проблем дека можат да успеат и колку само придобивки има пред се ради здравјето, а вака некако невкусни ми се сликите. Убава е пораката да се прифатиме онакви какви што сме, ама уште поубава е пораката дека секој вложен труд и работа на самиот себе носи позитивни резултати.
    Никој не рече дека е грда

На x.Daisy.x, ElenaOfRivendell, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.405
    Од 14ч до сега сум се изнагледала серии и епизоди шо ми се изнасобраа дур беше испитната. :$
    Добро било ова слободно време, заборавив ама било убаво да лабавиш и да се излежаваш. :lol::lol:

На cresa-jagoda, GirlLove, edna_malecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.852
    Допаѓања:
    80.885
    Ја пропуштив сета вчерашна драма тука. :doh:

На elimkd, Alisa22, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    3.735
    Она ослабна ептен, сега не знам дали уште тера фитнис, само ќе кажам дека и самата е свесна со какви проблеми се соочуваше на таа тежина. Таа има право да си го сака своето тело, без разлика на бројката што ја гледа на вагата. Зошто она си се прифаќа таква како што е и пак има свест.

На simoncelicius, Amellie13, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Вакви жени се прифатени секаде и стануваат модели. Апсурдно е да се пишуваат навреди врз база на тежина.

На simoncelicius и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Па тоа е многу индивидуално. Убавината е релативна работа кога е во прашање физичкиот изглед на човекот. Но, мислам дека ептен површно си ја сфатила суштината на нејзината фотосесија. Фрли поглед уште еднаш на сликите и види како девојчето позира со самодоверба. Силна порака испраќа на многу девојки во општеството кои се соочуваат со истите проблеми.

Не верувам дека има човек кој сака да биде дебел или кој не знае какви проблеми сама по себе носи дебелината. Ама, никој нема право да омаловажува некој заради тоа или помалку да го вреднува како човек. Не знам кога ќе сфатите луѓе дека прочитаните книги и тоа што го имате во главата вреди многу повеќе од вишокот килограми или најновото парче облека. Кога би го знаеле тоа, не би коментирале вакви работи.

На simoncelicius, Amellie13, Idedemja и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Pirot

Pirot Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    46
    Да поделам нешто со вас.
    Лично познавам еден човек мирен, тивок. повлечен.
    Седе пред една продавница секој ден, испие некое пиво со кој било, гледа фудбал и си иде. Има убава жена, три деца ангели.
    Човекот има 3 ордени.
    -Орден бел орел за мечување.
    -Медал за храбост.
    -Орден за одбрана и безбедност.
    Кога беше војната влегувал тамо каде што тенковите не смеат да влезат.
    Тамо каде што живее луѓето не знаат за тоа. А најако е што ни жената ни децата знаат за тоа.
    Ордените се во неговата работилница и никогаш ни збор не е прозборел за војна. Ниту може да се слушне од него зборот шиптари или нешто сл.
    Често се прашувам од каков материјал се скроен тој човек, што сонува, што размислува??

На simoncelicius и GirlLove им се допаѓа ова.
  18. Кора

Кора Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    20
    Малце сум збунета од целава ситуација со инста блогеркиве и целава драма што се задесила. Не сум многу активна на форумов, ама вчера на интернетов приметив некои коментари во врска со ситуацијава и тркнав да видам што се случува и пак не ми е јасно. :D

Во секој случај никогаш не оправдувам навреди и клевети на лична база или дискутирање нечиј приватен живот било тоа јавна личност или не. Конструктивна па и негативна критика е едно, навреди и плукање сосема трето, но да напоменам, појма неам што се случувало :D

Ама кога станува збор за инста инфлуенсериве, не ми е јасно зошто фокусот не се става на фактот дека никакви регулативи немаме за тоа што 90 проценти од инфлуенсериве си рекламираат производи, без никакво информирање на нивните следачи дека тие постови се спонзорирани реклами. Испратени ПР пакети со производи, никаде не спомнато, фоткање со тутнати производи во фотографијата за да се изрекламира, никаде во caption не е ставено дека постот е спонзориран, продавање производи по некои имагинарни цени а производите купени од али експрес и слично. Кога веќе сакаме да иаме инфлуенсерска сцена, каде се законите за нивна регулација, како и што смее да се рекламира? Ако на телевизија и радио има јасна ознака и посочување дека нешто е економска пропаганда, зашто тоа не важи и за нашите квази инфлуенсери? (со секоја чест на исклучоци)

Незнам, можда сум грешка али некои работи што ги гледам по интернетов поготово на инста, just doesn't sit right with me. Поготово кога ќе земам во обзир колкаво влијание имаат врз млади сеуште оформувачки мозоци кои што се најчесто дел од публиката на овие личности.

На страна од горенаведениот муабет, feels good to be alive, после којзнае колку време.

На DraganFem му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.884
    Допаѓања:
    41.358
    Тоа е доказ дека во модната индустрија не постои баланс и оди од една во друга крајност.:sweat:

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    7.846
    Така е, секое женско тело е посебно и убаво на некој начин и во ред е да се прифати таква каква што е. И не треба да коментираме види ја каква е, на што личи, бла бла.. но нема ли да е уште поубаво доколку се потруди пред за своето здравје а потоа и за својот изглед, ем што ќе изгледа подобро а најбитното нема да се срами од своето тело и нема да го прикрива

На simoncelicius и elimkd им се допаѓа ова.