Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Седам и читам некоја статија по порталиве, во изобилие политика преовладува па често гасам кога ќе видам лош превод или лошо сврзана проста реченица.
    Порано не ми сметаше, не знам зошто веројатно не преферирав да читам нешто, сега да отворам да прочитам нешто квалитетно, со убаво избрани зборови сврзани многу тешко може да се најде. Разочарувачки е што денес за новинари и текстописци се сметаат луѓе кои не го усовршиле знаењето добро.

Сите можат денес да купат домен и веб сајт и да направат сајт и да се наречат новинари. Изобилуваат глупи наслови за прегледност и сметаат дека прегледноста се исплати. Краток текст и слика и глуп наслов е еднакво на театарска претстава,некоја смешна со квази глумци кои мислат дека имаат талент за глума. :|

Државата ни ја газат луѓе без моралитет со чест на исклучоци. Невини луѓе паѓаат додека оние вистинските се смеат од страна. Македонија не е тоа што беше пред години и години,повлечена и тивка самостална земја. Не прифаќањето на фактичката состојба дека влезот во Еу е далеку подолг трнлив пат за одење доведе до притисок на посилните страни да одбиваа согласност. Секоја година месец,ден, минута им одѕвонува во глава за Еу да се прошири за уште едно место.
    Со такви долгови до гуша влезот во Еу Мкд ќе ја доведе до банкрот, економската сила ќе доживее колапс, а сиот тој притисок веќе и ја влече полека кон дното.
    Да се дозволи протест на друга нација која се населила пред многу години и да се дозволи веење на туѓо знаме, да се дозволи вовед на втор мајчин јазик,да се дозволи некој мерак предложен а подложен под притисок од источниот сосед е еднакво на пропалитет. За брзо нема ништо да постои, нема ни да се сеќаваат нашите деца на малата Македонија, природна убавина. Дојдоа трујачите, ја отруја своите отровни пипки, го избркаа својот народ, му забранија да се нарекува Македонец, му го ускратија право говор и правото на правда.
    Правда збор што е силен позади анонимност, додека во реалност е познат како мито и корупција.
    Ех, моја земјо Македонска каде израснав и созреав, што ти сторија!

На edna_malecka, *Amethyst*, NPN и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    10.530
    upload_2021-2-27_12-20-26.png

Сите овие што протестираат заслужуваат казна доживотен затвор!!!!! Со кое лице?!
    Многу се прават силни, со знамиња на Голема Албанија, што сакаат, да убиваат луѓе по пат да не бидат казнувани?!

Многу ми е жал што никој ништо не превзема за ова, што им е дозволено!

На butterfly6223, edna_malecka, Idedemja и 13 други им се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Времето плаче за патики и фустанче. :makeup:

На edna_malecka, Bezobrazna01, Idedemja и 14 други им се допаѓа ова.
  4. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Оние кој се смееле на вашата несреќа,ке плачат на вашата среќа еден ден.

На Alisa22, edna_malecka, Bezobrazna01 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Јас не сум јас кога сум во ПМС. :devil: Не сум ни биполарна, мултиполарна сум. :rofl:

На sweet-cherry, LejlaD, edna_malecka и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.576
    Секаде може да се случи. Дома, на работа, во пријателство, во љубовна врска, во родниндка врска...било каде. FB_IMG_1614417558076.jpg

На Regina.Phalange, Bezimenka90, sweet-cherry и 21 други им се допаѓа ова.
  7. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.953
    Допаѓања:
    31.490
    Ми се јави желба за турско кафе :wasntme:
    Си сварив, полека си пиев, без моб, без нет, само јас и кафето и не мислев на ништо.
    Некоја минута немав мисли, тоа е напредок :sun:

Последна измена: 27 февруари 2021
    На LejlaD, edna_malecka, MeowMeow и 19 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.252
    Допаѓања:
    176.399
    Кој ми отру мачињата и ме остај со едно да цркни на најлош начин. Фала, чао.

На butterfly6223, sweet-cherry, LejlaD и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.891
    ;( :hug:

Амин :envy:

На LejlaD, edna_malecka, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    :hug:

На LejlaD, edna_malecka, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.163
    Допаѓања:
    132.017
    Некој ненормален. ;(:hug:
    Аман веќе од трујачи! :@:swear:

На LejlaD, edna_malecka, Bezobrazna01 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Нервозна сум, лута сум, емотивна сум, бесна сум, брбливка сум уста не затварам, напати откачена сум стрвна сум по солена храна, жедна сум, подувана во стомакот сум, И ДА ВО ПМС СУМ!! урлам :party: :x

На sweet-cherry, LejlaD, edna_malecka и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Секогаш се чуствувам добро кога ке напишам тука дел од тешкиот период. Не знам зашто али јас така се чуствувам тука, има секогаш некој што може и знае да ме разбере, исто и да ми помогне. Никогаш не сум се срамела да го напишам тоа што ме мачи, или да го напишам мојот проблем тука, бидејки секој совет мене добро ми доаѓа овде...Драго ми е што сум тука, никогаш не се покајав што го направив профилов, затоа што од тука исто многу драги луге запознав во живо, исто запознав луге што ми помогнале, тоа никогаш нема да им го заборавам. Уште еднаш драго ми е што сум дел од форумот, научив доста вредни работи од тука :l:

На ninja35, LejlaD, edna_malecka и 10 други им се допаѓа ова.
  14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Во последно време гледам повеќе запросувања, регистрации на личности кои ги знам. Може не ми се блиски, ама искрено, од срце се радувам за нив. Многу ми е мило кога ќе видам дека постои вистинска љубов меѓу нив и дошло момент да си ја крунисаат љубовта. Тоа ме исполнува со многу позитивна енергија. Денот магично ми станува убав и среќен. Нека има што повеќе вакви убави вести кои ќе ми го исполнуваат со среќа срцето :inlove: Нема ништо поубаво од тоа искрено да се радуваш на туѓата среќа :sun:

На Herrera, LejlaD, edna_malecka и 13 други им се допаѓа ова.
  15. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Кога веќе лажете на форумот држете се до лагата. Не планирам да ви вадам минати мислења за да ве демантирам. Не ми се троши време на измислени светови.

На LejlaD, edna_malecka, Bezobrazna01 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    Некој да ми кажеше дека ќе почнам да ја слушам Мајли... Ама периодов не знам колку пати ги пуштив Midnight sky и Night Crawling (Били Ајдол :l:). Од тотално антипатична до тотално beloved.

Исто, текстот и спотот на Mother`s Daughter! :o Неофицијалната „химна“ на протестите во Полска. „DON`T F*CK WITH MY FREEDOM!“

На LejlaD, dayla, edna_malecka и 6 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.252
    Допаѓања:
    176.399
    Лоша мајка сум и детето го оставам на таблет колку време сака. Јбг. :rofl:
    IMG_20210228_100902.jpg
    Ама едно ми е. Са ќе го разгалвам, разгалвам. :с

На butterfly6223, S.W.A.G, Bezimenka90 и 31 други им се допаѓа ова.
  18. anelchylola

anelchylola Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    190
    Sakam da kazam deka mnogu mi e dosadno, ako nekoj e za chat slobodno nema mi pise :wasntme:

На Ane_na_Bisera16, LejlaD, edna_malecka и 3 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Со оглед на тоа дека ќе летам наскоро,на инстаграм си гледам клипови со авиони. (facepalm):rofl::drunk:

На LadyInTheDark, LejlaD, edna_malecka и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.852
    Допаѓања:
    80.886
    Сдк 1: Понекогаш на Фејсбук наидувам на видеа со животни спасени од улица, напуштени, затворени или врзани некаде и потоа вдомени, тоа е едно од најубавите работи што можат да се видат. Како животот им се променува, од исплашени и несреќни стануваат среќни, благодарни. Или најдени повредени животни или малечки бебиња животни кои од некоја причина останале сами, па биле згрижени додека не' се опорават и вратени назад во нивното природно живеалиште. Толку многу љубов. А не како што, за жал, повеќето постапуваат: убивање, труење, мачење на животни. Човекот треба да биде таков како во првиот пример: да пружа нега и да помага, оти сите души на овој свет се еднакви. Но, човекот многу често себеси се смета за Бог. Тој други луѓе ги гледа како суштества испод негово ниво, а не па животни. Навистина ми е многу жал што ова морам да го пишам, ама човекот станал најголем ѕвер што шета на Земјава. Не требаше да биде така. Човекот се претвори во зло. Среќа, се' уште има добри луѓе што влеваат надеж, инаку официјално ќе беше дека се' е отидено по ѓаволите.

Сдк 2: 2021 година и луѓето се' уште не ја сфаќаат сериозно депресијата како болест. Ќе слушнат вест дека некој си го одзел животот и му се чудат. А кога тоа ќе го направи некој близок, си викаш како, зошто, кога не знаевме ни дека има некој проблем. Не слушавте, не гледавте, затоа. А има сигнали ама незабележани и несфатени сериозно.

На KLiliana, butterfly6223, Bezimenka90 и 7 други им се допаѓа ова.