Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.614
    Допаѓања:
    63.499
    Вчера честитки за 8ми Март, ау бау, трескање од земја, жени иднина, жени планини леле мори мајко мила.
    Денеска докторот што родилката без органи ја остави го прогласија за невин, немало лекарска грешка.

И така...

На sunshinebabe, edna_malecka, Alisa22 и 29 други им се допаѓа ова.
  2. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    10.530

Па не би рекла. Кога би можела да бирам дали ќе ми дадат исечена мртва ружа која ќе ми се распадне за два дена во вазна или цвеќе живо во саксија кое ќе го одгледувам и кое ми ја разубавува собата долго време секако ќе го изберам второто.

И убаво што прашале, сигурно они не бирале какво цвеќе ќе добијат и не сме сите родени учени па знаеме секое цвеќе како се одгледува.

На edna_malecka, Bezobrazna01, poi и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Од бендовите што ја краселе Југославија, заљубена сум во "Плави оркестар". Не без причина го добиле епитетот "Босански Битлси". Која харизма ја има Лoша. Не сум родена во Југославија, ама за атер за музиката посакувам да можев да пожиевам дел од тој период. Ги обожавам :l:.

На John Snow, Nausicaa, Bezobrazna01 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.264
    Допаѓања:
    176.522
    Сакам да кажам дека денес менито ми е "однаопаку". Појадував супа од печурки. Ручав просечен ручек. Вечерам овошна салата. Са ќе пијам кафе. Ми текнува на времиња кога ваков ден ми носеше паника оти е "грешен" или "однаопаку". Се знаеше. Овошјето беше за појадок ( а цел живот телото ми бара на вечер и не си дозволвав и то чисто овошје, не вака со путер од кикири и јатки од страна и прскано со семиња ију калории). Ручек се знај, чист. Без леб. Волуменозен зеленчук. Вечера нешто лесно. Супа или салата. Јас од минатото се дави на морков со 1/8 лажичка хумус на него ко ќе го прочита ова.

На Bezobrazna01, KateKane, hermosa и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.488
    Допаѓања:
    41.207
    Не постои човек од екс ју просториве кој се нема напиено бар еднаш на Боље бити пијан, него стар...
    Ах, добри стари пред - коронашки времиња, едвај чекам пак да ги пеам "Зелене су били очи те" и "Суада".
    Cheers. :beer::d:

На Veta, Bezobrazna01, Peperutce1115 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.296
    ^
    Најчесто слушам музика од осумдесеттите години, странска.
    Вчера случајно на тв начекав екс-ју. Ја слушам песната, гледам спотовите и ме обзема неубаво чувство. Не носталгија, бидејќи и јас сум помлада. Ги гледаш среќни, весели, едноставно постојат, а денес каде се? Така ќе биде и со нас, сега сме тука, утре како да не сме постоеле.
    Не ја сакам староста, само спомени останале, нема веќе што да изреализираш, си ги исполнил сите наметнати норми.
    И дојдов до заклучок дека секој ден треба да се искористи до максимум, па барем да жалиш за убавите спомени, поточно да си среќен за убавите спомени.
    Не сакав да ви го расипам филмот, само негатива ширам аман бре, баш ми ја погодивте темата на која од вчера размислувам.

И уште да кажам дека ако бев чевел, ќе бев оние шо му се враќа модата како коцки напред, а горе како чорап.
    Да ми простат, ама многу ми се грди.

Јас кога ќе си ветам дека нема СЕКОЈ ДЕН да пишам во темава. USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image-1615314552210_6775120287593239322.jpeg

На John Snow, Alisa22, GrimTheReaper и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Мене многу често знаат да ме издепримираат старите луѓе. Многу често се загледувам во нив и чудни чувства ме обземаат. Животот кој што го изживеале како да им се рефлектира во очи. И онака жал ми е понекогаш кога ќе видам како нешто не разбираат или имаат потешкотии да направат нешто или наидуваат на некултурни млади луѓе итн итн.
    Секогаш, ама баш секогаш ме поттикнуваат да размислувам за минливоста на животот.

Исто и песните од екс ју. Ама станува збор за совршени парчиња музика. Без разлика дали е Србија, Босна, Хрватска или Македонија во прашање, музиката од тој период е врвна. Барем кога станува збор за мене и мојот музички вкус.

Ова е тоа што го зборувам:

Не ме допира само музиката, туку и експресијата на Селма. Никогаш нема да престанам да плачам на оваа песна. И никогаш нема да престанам да ја сакам, без разлика што ме фрла во депресија.

На MeowMeow, cresa-jagoda, Billy Idol и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.427
    Допаѓања:
    16.186
    Денес возев неколку ученици со автомобил и при престројување за малку ќе кажев кој к*р му е на овој:sweat:
    Note to myself: ученици друг пат да возам, не!:!:

Јас пример сакам мнооогу цвеќиња, сакам сите да ги имам ама ете не е возможно да сум ги купила сите и да знаам сите како се негуваат. Нема ништо лошо да ти подарат цвеќе кое не знаеш кој вид е, па ќе прашаш, ќе научиш, ќе го негуваш. Саксиско цвеќе дава убава и долга енергија, посебно па мерачки е кога ќе кажеш на тој/таа што ти го купил како успеало и си живее после некое време:inlove:

Последна измена од модератор: 9 март 2021
    На GrimTheReaper и Angie1432 им се допаѓа ова.
  9. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    10.530
    Јас од екс-ју само ЕКВ ги слушам, како луда.
    Ги обожавам, какви текстови пишувал Милан, чиста поезија.
    Колку талентиран пијанист била Мaги, каков интелектуалец, сепак толку трагична судбина имале сите, Милан, Маги, Печар..
    Они направија уметност, музика која се слушала тогаш, сеслуша сега и ќе се слуша уште многу долго време. Нивната музика има голема вредност :l: Kao da su bili nekad...

На cresa-jagoda, Peperutce1115, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    3.101
    Аwww има се зборува за старите добри времиња и тогашните хитови:inlove: многу поскував да се родев во 80s- 90s ама среќа 2000те ме дочекаа:D
    И јас слушам некои од екс-ју
    Плави оркестар ги обожавав како мала со песните: Каја, Боље бити пијан него стар, ако су то само биле лажи...
    Бјело дугме, црвена јабука, кербер

Уфф ми дојде некаква носталгија, што сеа јас одам да си пуштам една од овије:D:inlove::inlove:

На edna_malecka, Crna Dama, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Од толку проблеми во светот, цела недела, цел свет да се занимава со Меган и Хари е рамно на идиотизам!

На edna_malecka, Alisa22, tinka-mace и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    3.276
    Проблемот е што ТИ ГО ГЛЕДАШ „СВЕТОТ“ како нешто што се интересира САМО за Меган и Хари, цела недела. :)

На Anie93, Bezobrazna01 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ок, ќе парафразирам:
    Од толку проблеми во светот, толку луѓе да се замараат со тоа што рекле Меган и Хери, е рамно на идиотизам.

Is this better? :D

На Biljarkata и Bezobrazna01 им се допаѓа ова.
  14. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    3.276
    Kind of bro, kind of! :D

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.809
    Допаѓања:
    9.704
    Дека кога човек ќе се изгуби себеси е тој момент во животот ме разочарува

На GrimTheReaper, poi и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    download.jpg

Од репертоарот на Weird shit I dreamed tonight ви претставувам:
    Сум сонувала дека сум била на одмор во Тајланд, изгледаше малку како Грчка на море. :wasntme:
    Па после сум се враќала дома од аеродромот во Бангкок, кој многу ме потсеќаше на Веро-Тафталиџе. :D
    На крај слетав со авионот, ама не на аеродром, туку на сред некоја раскрсница во Скопје. Онака коли си возеа и чекаа на семафорот да поминеме улица. (facepalm)
    Па некој од трафика купил весник и читавме дека требало да пазиме кога шетаме по улиците навечер, може да имало мечки спуштено. Од Водно изгледа. :drunk:

И тогаш ми заѕвони алармот. :D

На GrimTheReaper, Biljarkata, Idedemja и 8 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.264
    Допаѓања:
    176.522
    Не. :D И 100 проблеми да има на сите му треба издувен вентил.

На Angie1432 и Dentina им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ефтина продукција.

19. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.264
    Допаѓања:
    176.522
    Ама не стварно. Ова го читав и на др места. Луѓе шо му е гајле дека на др луѓе за нешто друго му е гајле шо не се совпаѓа со нивното. Не сфаќам. Секој има башка интереси. Некој фаќа сеир, некој сериозно се интересира. И то е океј. Замисли свет кај шо сите се интересираме за исти работи. Секогаш има "посериозен" проблем. Секогаш има нешто "друго" место ова. Зошто да замерваме за интересите на другите? Не смеат да се интересират за ова? Мора само за ограничена рака проблеми? Не. И не.

Башка интервјуто покрена интересни дискусии за ментално здравје покренати директно од Меган и како луѓе велеа дека е "плач за внимание", па можеше да се види зошто и плач за внимание е алармантно и симптом кој треба да се земи сериозно, а не само да се делат луѓето на депресивни и фејк депресивни. Према мене ова е доста важна тема шо излезе. Не према секој офц, ама према мене. Јас би рекла батали сите проблеми, ова е најважно. Ама за друг не е. За друг најважно е скроз 10то. И то е океј. Има многу важни работи на светов. Во исто време.

И за крај. The memes. Мимс се мислам најголемиот издувен вентил шо не држи сите колку- толку нормални последнава година. Од интервјуто излегоа gold lvl мимс.

На smile:), KateKane, Bezobrazna01 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Да де.
    Врие ријалити шоуа, кардашијани и разни селебритис.

Мислиш ги интересира разговорот за менталното здравје?
    Не.
    Ги интересира добриот трач.
    'Поглед' во туѓиот живот.

На tinka-mace, Biljarkata, Annath и 2 други им се допаѓа ова.