Некои работи како вчера не ми се свигаат баш тука али тоа е ќути си трај си..док можеш кога не можеш кажи си
Луѓе од БТ:СПРЕЧЕТЕ МЕ ДА НЕ СТАПНАМ ОВДЕ СИТЕ ПАРИ ЌЕ ГИ ПОТРОШАМ https://www.facebook.com/329586330536570/posts/1735584093270113/
Колку коментари вакви имам добиено.. И кажувам дека е исто како на човек со вишок килограми, да му кажеш дека треба да престане да јаде. Ама не.. не ми правеле body shaming. Да качиш килограми е исто тешко, како и да симнеш.
И јас,и кога имав вишок,и кога имав мањак. Најјако ми беше кога се правдаа со загриженост. Јао... Ако е од загриженост,има пофини начини да се каже тоа.
Ова мислиш како тек зимата да доага е времево..марта е луда богами Се осекам како нова година да иде а не пролет хаха
Седнав да учам и завршив на страни за онлајн шопинг на облека што апсолутно не ми е потребна моментално ама е преслатка.
Многу мразам кога некои членови ќе почнат да се филмаат на форумов..па да прикажуваат нереални слики за себе ... Добро е..не живееме на Марс, знаеме дека е филувано...Ама ЗОООШТО? Некој ќе ти завидува? Њет...
Е ова. Ме нервира како е прифатливо да кажиш дека некој/а е "слаб/а ко прачка" или "50 кила сосе кревет" и не се смета за body shaming како кај крупните луѓе. Ова го кажувам како некоја што се бори со вишок. Истото е само на другата страна од паричката. Сите се бориме со нешто во животот и стварно не ја сфаќам поентата да му го потенцираш тоа на некого.
Се дур на Ленче од Маџари на ждм и кажувате кај може да купи нешто за прослава која бара многу луѓе (очигледно), а не и викате со кој памет мори, ќе имаме по 1300 души на ден. И да бидете имуни на Славица кога ќе ви реплицира со, ако можеш да помогнеш, помогни, не праша жената со тоа, па соодветно да и речете - и помогнам да остане жива!
Една од многуте мизерии на светов е да јадеш трици зад грб. Покажи храброст и повели во лице кажи. Фала, пријатно.