Ти благодарам за поддршката, свесна сум за се знам дека треба да помине време, да се навикнам на нејзиното отсуство, премногу спомени имам со нејзе, што и да правам на најзе ме потсеќа.
Depresijata sega mi se refleksira kako nemanje apetit....sabajlevo sum samo na edna banana i kafe, osekam glad, ama nemam volja da jadam. Postrasno od prazniot stomak, ja osekam praznata dusa i praznoto srce. Snosti samo znam sto sonuvav - deka bev iskoristena i frlena kako krpa. Se osekam mizerno. Da se izvlecam od ova - i nema zaljubuvanje poveke. Dosta e, premnogu dosta.
Готово, после 3 години, денес се откажувам од барање. Случајно на Youtube ми се појави и пак истите силни емоции кон таа песна од филмот. Залудно барање 3 години, по секакви форуми, контактирање НИКАДЕ ЈА НЕМА Убо што ја ставиле и шпанската верзија каде јасно се слуша музиката Ги разбирам сите кои очајно како мене со последни сили ја бараа песната што не е реализирана , се поддржувавме сите овие години онлајн. Фала на сите кои се обидоа да ми помогнат кога барав помош и тука на форумот, ми значи вашето одвоено време, но готово, се откажувам , се надевав потајно дека ќе изникне песничево цела верзија. Тоа сакав да кажам , потрагата е завршена.
Па ни тоа не чини бе. Ко бев Германија на север пред две години во лето, многу чудно ми изгледаше дека уште е ден во 22ч. А другар ми ми кажуваше ко беше една зима во Стокхолм, како сонцето само излегува малку и брзо заоѓа, ако не се лажам кај 14ч. Плус студено тогаш, цело време темница, би паднала во депресија. Не дека не ги сакам скандинавските земји, но само за посета би одела, особено за аурора бореалис. Таман си е овде за ден и ноќ. Муабетот од @Ajronmen скроз има смисла и така функционирале луѓето порано, ама сега изместено е сѐ и тешко е да се прилагодиш.
Понекогаш работите не се случуваат така како што било планирано, и покрај тоа што сме имале најдобри намери. Важно ми е што барем се обидов. Иако знам дека тоа е само утеха, за да не се обвинувам.
Згадено ми е од простоќа, глупоќа, малоумност. Често скролам по тајм.мк во твитер делот, една објава ми го привлече вниманието. Спојлер А додека за маж, не важи истото. До кога со вакви двојни стандарди и простоќа?
Место да мислиме на туѓата карма, треба да се фокусираме на нашите успеси. Така ќе сме посреќни. Дали ќе го снајде лошо или не е мање битно пошто не треба нашата среќа да зависи од туѓата несреќа.
Уметничко лизгање Кога сакам да гледам елеганција, си пуштам уметничко и уживам Совршени тела, облека, начинот на лизгање А пак кога ќе направат double axel е тогаш се ежам и сум ваква Толку слободни и спокојни на мразот, мерак се за очи
Секој си има право на сопствено мислење,став,речник,култура итн... Но никој нема право да ја мрази природата,со тоа што и наштетува. Еј па јас како во двор да ми фрлале ѓубре
Дали некој најде нормална работа во Македонијава наша, во ова време - невреме? Одма да се пријави. Ова не се трпит веќе. Ќ умирш на работа, никој не те гледа бре.
Иста сум и јас.. разликата е што нема 2 месеци од смртта на татко ми.. Само што не осеќам дека е ова нормално па во план сум да си побарам стручна помош