Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

И то држи вода...
    Ама ако. :D
    Интересно да биде.

smile:), Dominik, KiT and 1 other person like this.
  2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Чекам денес автобус. А до мене стои една жена во 60-тите, дотерана, нашминкана.
    Доаѓа еден дедо. И вели:
    - Здраво.
    - Здраво.
    - Вие медицинска сестра сте? Се сеќавате ли на мене кога го лекувавте син ми во болница...?
    - Се сеќавам, како не се сеќавам...

И така си прават муабет, кој каде е, што прават синови, ќерки, внуци, со коронава како иде животот. Кој се разболел, кој умрел. Стандард теми. И сестрава му кажува дека веќе во пензија била 5 години.
    И дедово и вика:
    - Вие во пензија? Не изгледате така. Не ве издаваат годините. Убава сте.
    И женава се топи: "фала ти, фала ти". :$
    - Кога бевте помлада, на времето, уште поубава бевте...
    И почнува да зборува: " И жена ми многу беше убава, ама прерано ме напушти, бла, бла..."
    Си изнаправија муабет. Мене ми дојде автобусот и не видов што следно се случи. :D
    Опасен дедото. Опасен. :smirk:

3. KateKane

KateKane Форумски идол

Аман бе девојки не идете со секакви и не пијте morning after апчиња како бомбони! Не се добри тие апчиња, ви штетат и се пијаат еднаш, во краен случај. Не се пијаат како контрацепција, не се користат како решение оти дечкото ви е вол. Сфатете дека машко што ве сака и почитува, плус се грижи за вашето здравје нема да ве донесе во таква ситуација. Грешки се случуваат, ама не смее да прерасне во навика тоа.

Денес видов партал направени матка и јајници баш од лапање на тие апчиња како бомбони.

Не си играјте играчки и не идете со мажи што не им е гајле за вас. Нив ништо не ги афектира апчето ама вас може да ве кошта репродуктивно здравје.

Аман.

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Дали пријави кај надлежните и зошто не?

5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Пријавено е, пишав погоре.

Billy Idol and cresa-jagoda like this.
  6. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Седам лабаво слушам низ пенџер женски глас вика. "Застани бе застани" си реков шо се дешава.
    Неприметливо ѕирнав и ја гледам на телефон се расправа со дечко ѝ.
    И ми текна на мене кога за џабе си ја трескав главата од ѕид.
    Криво ми падна мацку.

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се молат, свежо печените мажи да си ги гледаат жените и бебињата да не досаѓаат со покани по фб.
    Или не дај Боже чат!

Боже, сешто.......

MeowMeow, smile:), Matotheja and 3 others like this.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Како се прави партал матката и јајниците од вакви апчиња ако може да објасниш на кратко?

Hoping likes this.
  9. KateKane

KateKane Форумски идол

Зголемено крварење, паднато железо, промена во половите хормони, силна болка во јајници која е остра и константна, плус гадење, повраќање и треперење на мускулите. Конкретно за прекумерно крварење се обратила девојката, ама испила неколку апчиња во рок од 2 месеци. Трпела болка, ама ете крварењето доста пообилно од вообичаено.

Не е во ред да се испијат неколку апчиња во толку краток период. Еднаш се случува грешка, ама овие апчиња не се контрацепција. А се повеќе и повеќе девојки како бомбони ги голтаат, што мора да се намали.

Подобра опција се орални контрацептиви отколку апчиња за ден после.

1209, MeowMeow, CameliaMiller and 4 others like this.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Не прашав за сите side effects кои може да се јават, туку како конкретно ја уништува матката и јајниците, пошто рече партал биле направени.

Hoping likes this.
  11. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Кога ќе бидеш информиран пиши ЛП.
    Не знам каде да проверам. :makeup:

Ahoy likes this.
  12. Dominik

Dominik Истакнат член

Одиме за Малта :dance:на плажа 8)да си ја лекуваме душата...
    8):clap::dance:

Фемина да организира превоз:!:
    :rofl::rofl:

13. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Денов за никаде. Моја познаничка, починала.. Имаше само 20 години. Господ ја зема прерано. ;( Доживотна казна затвор за тој што ти го стори ова.
    Царство небесно, почивај во мир. ;(

14. Doris123

Doris123 Истакнат член

Нека почива во мир, жално

15. KateKane

KateKane Форумски идол

На клеточно ниво не можам да кажам пошто не сум видела микроскоп од тоа. Ама како целокупна клиничка слика има афектираност што се манифестира со сите тие симптоми. "Партал" коментарот беше за силните крварења и болка што ги развило девојчето. Количеството на крв, густината и грутките не се воопшто наивни. Исто и целокупната крвна слика, не се нападнати само тие два органи, туку цел баланс на организмот се пореметува.

Какви би биле последиците доколку зема пак голем број на апчиња во толку краток период не би знаела, ама не е добро.

16. Bridget

Bridget Форумски идол

Млада си, не знам дали си медицинско лице, но немој да бидеш ко старите тетки сестри и докторки -партал направена од апчиња :^) За да укажат на нешто користат вакви изрази што ниту се соодветни за ситуацијата а знак прашање и дали е заради апчињата. Партал направен орган може да се каже пример за пропаднат орган или во распаѓање а сигурно тука не е таков случај.

AngIv and Hoping like this.
  17. KateKane

KateKane Форумски идол

Па ако пишам стручен медицински термин пола од луѓето нема да ме разберат, а не ми беше воопшто поентата на муабетот тоа. Сосема друго сакам да кажам, а тоа е злоупотребата на овие апчиња, нешто со кое Македонија има голем проблем. Сам доказ на тоа е форумов, отвори во темата за апче за ден потоа ќе видиш што се случува. Ниту ми е целта да се правам докториште овде, ниту пак драматична теткица, ниту пак сакам да лупам суперлативи на здравствени состојби. И не е проблемот дали јас ќе пишам партал или не, проблемот е што огромен број на девојки за да не им се спротиставуваат на партнерите или не знам ни јас самата зошто го прават тоа, порадо би си наштетиле самите себеси отколку да го направат нештото на многу поинаков и поздрав начин.

И да во право си, знак прашалник се овие апчиња. Наменети се за еднократна употреба, а не за да ги пиеш како Ц витамин секој месец по неколку пати. И допрва ќе се види ефектот од нив на сите кои го прават тоа. И не ми ни се разговара за збор кој сум го употребила за да доловам нешто што не е добро, туку за симболиката и пораката што тој збор ја пренесува.

А пораката е дека не треба да се злоупотребуваат овие апчиња, затоа што може да настанат последици како оние што ги пишав погоре. Па нека проценат членките дали е соодветен или не тој збор од она што го напишав како резултат од несоодветно користење.

18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Никогаш не успеав да сфатам зошто најважните работи се најтешки за кажување...

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Зошто некој ја отвора Сакам да кажам (без цитирања) и пак цитира таму? :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk:

20. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Кој левел на баксуз треба да бидеш за толку да се спремаш за колоквиум и на крај поради технички проблеми кои ти се јавуваат минута пред колоквиум не можеш да го полагаш? (wtf)(wtf):fubar: