Пак и во живо кога ќе сретнеш некој тој ти е муабетот шо прајш, шо има како има..., ваљда нема да му се кукаш одма лелее лелее офф туфф.
Има некои што сакаат да почнат муабет, не знаат како подобро, па ќе напишат нешто во таа смисла. Не е најдобар начин ама не е ни нешто за кое што ќе ставам етикета манијак, дај не претерувајте дека секој што ќе ви пише му фали нешто.
Ете подучи ги луѓето како да почнат разговор.Не кажа решение.А ова на крај нАли е као фраерски сленг?
Ќе го повторам прашањето од една членка поназад: Ти одиш по улица и застануваш рандом непознати со “здраво, како си?” Пошо тоа е во живо... Плати ми и ќе напишам статија со 11 совети за тоа како полнолетно лице при здрав разум треба да започне разговор со непозната личност.
Ајде ќе ти платам пиши ми во пп каде сакаш да ти бидат префрлени парите и сумата ама биди културна зашто не се знаеме сеуште почни го муабетот да научиме како треба да изгледа првичен разговор со непознато лице во чат (во нашиов случај сандаче)
Ќе ти симнам флаер и ќе ти пратам, пиши ти тоа што се договоривме не бегај цело време од темата како политичар во Само вистина
Сдк каква врска има родот со биологијата? Добро, ова е уствари #прашањакоимемачат Читам денес- градење на имунитет според возраст, род и незнамшо. Не беше полот уствари? Како на имунитетот му влијае моето внатрешно чувство за род Отприлика исто колку моето внатрешно чувство дека имам 23 години
Видов едни деца како јадат сладолед во форма на јагода и мене ме застрвија Од секогаш сум сакала сладолед да ме излади, па и повеќе мраз сладолед, отколку чоколаден тежок, па после да треба кило вода после него да испијам
Жал ми е, ама мора да се разделиме. Ти никогаш нема да мислиш на мене како што мислам јас на тебе. Не заслужувам трошки. Buona vita amore ♥️♥️
Колку е убав овој период. Велигден мир за душа. Пролета најубавото време. Мириса на надеж и на поубаво утро.
А што има лошо во ширење познатсва и пристапување на непознати лица дали во живо или на социјални мрежи? Секако треба да се процени ситуација и ако некој е во брзање или гледаш дека е незаинтересиран, треба да се повлечеш ама самото почнување на најнормален разговор со непознат мене ми е баш симпатично и човечно. На пример во САД, луѓето се многу поопуштени полесно воспоставуваат контакт и баш интересни конверзации сум имала во секојдневни ситуации дали во маркет, бар, па и чекајки автобус. Тука во Македонија баш сме намќори, да се осетиш како манијак ако му прозбориш на некој непознат. По подолг престој во САД по навика кога дојдов тука продолжив со комуникација и блага насмевка при средба со непознати....за брзо се потсетив дека тоа не е начин на функционирање тука
И јас се обидувам да зборнам нешто со рандом луѓе. Не на улица со некој што ќе го разминам де нормално. Ама ако користам некоја услуга негде, продавница, шалтер, па и рандом ситуации каде што ни се вкрстуваат патиштата со некој човек, тогаш да. Реално ова ми се нашло многу пати и често ме вадело од awkward моменти. И у 90% од ситуациите на луѓето им било пријатно. Има места кај што баш спротивното е незгодно и непожелно. На пример многу е глупо на Водно или било која планина да не се поздрави минувачот, нешто што поновите генерации го губат... Едно планинарско "здраво" е многу нормално и културно. Па тогаш спонтано си ја осеќаш енергијата со соговорникот па може да падне уште реченица две, поврзани со приликата...
Ние сме друга приказнадури и шега може да падне на разминување. Па и да си помогнеме. Планинари,велосипедисти Тие сме И чат пат по некоја багра некултурна.