Застанувам на бензиска да полнам гориво, после баш нервозен телефонски разговор. Излегувам од кола и вработениот ми вика - за колку да ставам? И јас му се вртам, сеуште со видна нервоза и му викам - а зошто те интересира? Среќа веднаш ми текна шо кажав па едно 5 пати за 2 минути му се извинив на дечкото. А он ми се изнасмеа и ми рече - Ваква убава мома не вреди да се нервира за ништо. Лош момент за флерт дечкоо, лооош.. А не сум таква напиздена скоро никогаш, он си ја имаше таа среќа.
Кавијар. Кога почнав со дохрана без целосно збудалена со авокадо, просо и што уште не. Детето си сака патлиџан и пиперки.
Менувам гајба тропски овошја, морски плодови и разно разни семиња за гајба тегли со печени пиперки со лук и пинџури на секаков начин. За тегли домашен ајвар доплаќам. Пораки во инбокс.
Не излегувам после ручек. За мене ручекот е светост. После ручекот се мијат чинии, чаши и сл. Последно ручек фаќа таква дремка што не ја заменувам за ниту едно шемско кафе. И видов некој пост погоре некој нешто за менуваше. Ја би јадела суви пиперки со варени компири и одозгора превриено масло. Мммммм.
Низ град 99% без маски. Во новите мерки да не има промена и за носење маски на отворено? Или се олабавија луѓево.
Навечер не е нешто жешко. Законов што вика ми беше прашањето. Немам слушнато дека веќе не се носат маски.
Строго, НАЈСТРОГО, го осудувам дивеењето шо се случило вчера на ургентен! Резил! Не можам да сфатам од каде им доаѓа тоа примитивно однесување, а воедно ми е криво шо ќе се извлечат без казни и проблеми.