Па така де, јас почнав кажав дека ми се одвратни го искористов правото на збор и што сега да не треба да очекувам да не носите повеќе, носете слободно и нека не ве интересира што мислат другите
Се поправив, ме зборуваа нешто дури пишев лошо се изразив тоа што мислев Оџата ти е спасот, не си бараат луѓето по темине џабе оџи што баат
СДК.. Многу затуцаност и омраза се крие зад некое наводно критичко мислење, од „напредни“ и „модерни“ луѓенца
Денес сакам да кажам нешто grammar nazi-стичко: Паровите од долга и кратка заменска форма на директен и индиректен предмет се вас, ве и вам ви, не вам, ве .
Не мислиш дека и ти спаѓаш во таа група? Себеси се сметаш за напреден и модерен, како што знам. И толку нетрпеливост во коментарите, изразувањето, буквално сам си се опиша, иако знам на кои алудираше.
Епа некој кој објективно гледа од страна не го дели тоа мислење. Ти ако сакаш мисли и најдобар и најпаметен дека си, ама ... Од секогаш сите биле критичари за другите, послабо за себе.
Мора да имаш синхронизација со матријалот што го учиш и твојот ум. Верувај ми звучи глупо али ептен помага, мора да мислиш на матријалот додека спиеш или одмараш, затоа гледај/читај/слушај нешто што е поврзано со предметот или општо со твојот смер.
Не оди, џабе. Толку ми е одвратен предметот шо само се молам некако да издејствувам за пролазна. Ама судејќи по професорите, и тоа тешко.