Некои луѓе не разбирам. Ќе ти се прават пријатели, глумат цело време, ќе си фатат партнери и се губат. Блокот од рајот е излезен. Лицемери.
Сакам да кажам и покрај сите патешстествија и тешкотии на кои сум наишол и искусил во теков на овие 27 години, мислам дека лека полека (ќе) се поклопуваат коцките онака како што замислувам.
Тешкиот период ме освести да видам со какви личности сум била опкружена да научам да бидам неемотивна и искрена со лицемери и секој да знае кај му е место.И по правило ниту една пружена рака од тие "поблиските" што барем ги сметав , добив од луѓе за кои имав поинакво мислење, па коментирање од околина, па како си земаш за право да коментираш нешто што не си го доживеал, сеир гледање, жално колку зло постои во луѓето.И после се чудат што не ги перцепираш кога ќе се издигнеш.
Каков народ сме? Се оговара во друштво, се оговара по дома и очигледно тоа не ни е доволно па мора и на форум.
Пред некое време најдов вест кај што пишување што пребаруваат најмногу македонците на youtube ии погодете што е тоа? Задруга...
Смислив лек за зависта од мобилни, компјутери, лаптопи, таблети итн... Ставете премногу тешка лозинка на телефонот, лаптотпот, компјутерот, таблетот итн., но да ви биде запишана на лист. Скријте го листот негде и само кога стварно ќе ви треба земете го и видете што ви треба на електронските уреди. За да не се занесете премногу во електронските уреди можете да си го наместите алармот да ви ѕвони за десет минути од кога сте го оклучиле телефонот. На пријателите кажете им дека нема да комуницирате преку чет, туку дадете им го бројот и нека ви се јават, речете им дека пишувате бавно. Спојлер: ПС Е АКО ОВА НЕ ВИ ПОМОГНЕ НЕМА НИШТО ДА ВИ ПОМОГНЕ, ОВА Е НАЈСИЛНИОТ ЛЕК! Нема потреба да ми се заблагодарувате.
Види само што пишала на Фејсбук. Сме немале капацитет... Уште ќе сме ја барале нејзината песна. Ахам, важи!
Се согласувам, има само посакувани. Ајде уште малку до 100% па да ги видиме. Претпоставувам дека тоа вклучува и зависност од форум?