Мажи што се служат со терминот "курва" и остали погрдни зборови за женскиот род, мислам дека последен пат голо женско тело виделе кога мајка им им давала да цицаат до 5-годишна возраст.
Сите пушачи на цигари би ги прогласил за персона нон-грата во државава. Не можам да седнам некаде, а да не ги гледам нивните смрдени пикавци фрлени на улица или зеленило. Дома така во стан или двор да си фрлате ѓубриња невоспитани.
Толку се плашев дека ќе те сретнам, а и толку сакав да те сретнам. Не знам, К. И по толку месеци, ти си истата за мене. Жената, секогаш со големо ж. Те гледам првпат по шест месеци. Пак растреперив, а тебе ти се насолзија очите. Барем така мислам. Се шалевме, пак те насмеав. Ме стопли нашата кратка средба. Жената на мојот живот, одвеана низ (да, мислам на низ, а не во) ветерот (стварниот и тој секојдневниот, мој личен). Не знам, К. Сакам да ти кажам дека сѐ уште те сакам. Секогаш ќе бидам тука. Секогаш ќе те чекам.
nervozna sum cel den sabajle sestra mi slusnala eden od sosednoto gratce napravil soobrakajka kaj nas pred nekoj den,kamen pijan bil,kolata smackana , uste 3 devojcinja bile so nego u kola od koi 2 mnogu tesko povredeni uste ne se ni osvesteni ,ne razbrala od kade se devojcinjata da ti e**m se po spisok seljaciste tesko, ke se vratite stranstvo na nekoj den i izigravate bogovi,za vas pravila nema generacija mi bil, seljak nizaeden skoro 8 promili alkohol imal vo krvta, dali tamu vo grmanija ke vozis takov i za zal nemu nisto ne mu bilo i na ednoto devojce ,drugite 2 kojznae dali ke preziveat
Работи што ме ужасно иритираат: кога ќе слушам екс-ју хитови или стари македонски песни на јутуб, а коментарите се исполнети со тврдења од типот „Е ова е права музика, а не денешните сељачки срања!“, „Мојата генерација веќе не слуша ова, јас сум стара душа!“, „Ја пуштив оваа песна пред другарка (2002 годиште) и таа не ја знаеше... каде отиде овој свет?“ Многу сте посебни, уникатни души, никој не е како вас.
Анксиозно, никако не можам да се смирам. Има денови како овој, кога се вртам наоколу без да знам што да направам, не ми се одмара а не ми се ни работи. Едноставно, ми иде да си излезам од кожата.
Кога и да се изнервирам почнува да ме боли главата (мигрена) па само што си помислив зошто да не го боли главата тој што ќе ме изнервира туку мене?
Светот е таков, нема чаре Безос се спремаше да оди во вселената со месеци, мислев којзнае колку долго таму ќе биде. Оно, дури сум преспала, полетал и се вратил. Битно ракетата му беше фалусовидна, и бил во вселена 4 минути. Истиот тој што не ги пушта вработените на мочање да одат https://www.globalcitizen.org/en/content/jeff-bezos-space-flight-money-better-uses/?template=next СДК светот е таков никаков и уште поникаков ќе биде
Жално, колку им посветуваш внимание и им одиш по г'з на некои и луѓе и на крај ти се потсмеваат... Им маваш игнор и добиваш : ' Некако, те нема, недостапна стана' ' И од тебе човек не бидува ' ' Не го очекував ова од тебе' Сериозно? Ау, стварно? Ако нешто вакво ви се случи, знајте дека сте на вистинскиот пат.
Кога веќе решиле мајка природа и животот да ми дадат подочници, барем нека бидат симетрични, а не еден поголем од друг.
Ем жешко ем тешко. Живеј во моментот, класична мантра на разно разни коучови, гуруа самопрокламирани експерти за се и сешто, не е проблем да се живее во моментот проблемот се раѓа кога ќе дојде следниот момент и те треснува од земја. Та не сме животни да живееме само за сега без никакви планови и грижи за иднината.