Бесценета е добрината и човечноста, ретки како скапоцени камења скриени и/или заборавени во лудилото на современиот свет.
"Идеалите ваши се заклетви наши, долга е раката на В.М.Р.О." Нека се вечни и идеалите на Асномците, преку народно ослободителната борба беше решено Македонското прашање. Честит празник ТАТКОВИНО! Честит именден на сите што го слават денешниот голем празник Св. Илија!
Драга @bicycle, не ми смета се. Да ми сметаше, ќе роварев по сите теми и ќе пишував што ми сметаше во секоја од нив. Да, сме 21 век, но колку од народот во Македонија сеуште размислува вака? Народе македонски. Сплоти се!!! И јас сум од друг град, па не ми смета што дошол да живее во некој друг од помал град или село. Хахах јас имам свои цели и тој си, има свои. Ми ја пренесувал неговата сељачана хаха молам??? Ма, немојте.
Како ми се бања, секоја молекула ми плаче да го осети чувството на тело у вода. Ми се гњури, ми се плива, ми се брцнува во длабокото, ми се фрла у бранови... ми се плаче! Следно лето по секоја цена морам(е)!
Ај едно прашање. Зашо мора баш за Илинден да се пие летви да се правите, гз преку глава? Зашо мора да се пијанчите до немај каде? Власта е крива, ви ги ослободија мерките сеа како пуштени од ланец сте.
Тука имаш две прашања инаку. Може си пијат секој ден луѓето, па да не промашат и за празник да се направат стока. Плус треба некој и профит да направи за празникот. Некој пие од мака, некој од радост, а некој од рано изутрина.
Страшна глетка од Кочани, огнените јазици му се закануваат на градот и горат се пред себе. Господ нека им е напомош да се справат со огнената стихија.
Пожаров од некој идиот е подметнат 100%. Ама зошто? Што им пречат? Да не ги тера некои да ги чуваат, да ги одгледуваат, да ги копаат у 5 сабајле? Море море прост народ.