Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Не сте сите модерни и современи како што се праите, има и изманипулирани меѓу вас. :wasntme:

LejlaD and flower30 like this.
  2. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Исто, постојано мислам на ова и очајно ми треба ваква особа во животот.

LejlaD, flower30 and Ivka~ like this.
  3. calm-girl

calm-girl Истакнат член

СДК:

Поздравче. :*

LejlaD, LittlePinky, flower30 and 3 others like this.
  4. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

До сите што протестирате против мерките да ви кажам една работа пред да излезете надвор пак на протести зошто не можете да се журкате!

Скоро 2 месеци кашлам веќе и почнаа градиве да ме болат и сакав да одам на клиника да се снимам. Во меѓувреме вујко ми исто така има здравствени проблеми и два дена по ред одеше во болница и туку вчера ми се јавува и ми кажува што сакаш прај, пиј чаеви, апчиња, инхалации што и да е вика само во болница сега немој да ти текнало да одиш. Такви глетки никогаш во живот не видел, вика за тоа време што бил таму едно 5-6 мртви луѓе видел како ги разнесуваат. Вика таму има ерупција, страшно е за гледање.

Се слушнав сега со една колешка чија сестра лежи на клиника поради операција на слепо црево денеска истото ми го кажа.

Вика само се слушаат пискотници и плачење од фамилии, вадат нон стоп починати ги разнесуваат, тука вика не се седи не се гледа овој хорор.

Не знам како излегувањата,шетањата,пиењето кафе и журкањето моментално е побитно од ова! Ако сакате следен пат да одите на протест направите малку екскурзија до тетовската клиника па после протестирајте каде сакате.

И плус, зошто вака не се дигнавте сите на протести за сите срања што ни се случуваат во државата, или лезетот е најбитен?

Да бевте барем малце вака борбени за менувањето на името и идентитетот, за двојазичноста, за беззаконието, за мигрантите малце може и на подобро место ќе бевме сега отколку на ова дно. Ама не, за кафе ќе протестирате!

LejlaD, emiliana, bicycle and 11 others like this.
  5. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Многу е брз животот, луѓе.
    Многу..
    Кратко сме овде.

LejlaD, emiliana, LittlePinky and 7 others like this.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Сѐ би дала за еден бурек.

7. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

"Дадено ни е ограничено време да бидеме во нашите тела, зошто да не го прославуваме патешествието наместо одвај да го тераме додека не заврши?".

Имајте убав остаток од викендот :sun:.

LejlaD, emiliana, Brinetka and 6 others like this.
  8. calm-girl

calm-girl Истакнат член

9. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Популарен член

Изгледа ова лето само иште јас не се омажив:rofl::rofl:

LejlaD, S.W.A.G, Brinetka and 13 others like this.
  10. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Ќути. :rofl:
    Не само летово, годинава.

LejlaD, hermosa, buba4e89 and 3 others like this.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Ух колку бурен период.
    Се надевам ќе биде посмирено периодов, после толку проблеми ќе најдам решение наскоро се надевам.
    Секое лошо за добро е, што и да е ќе помине :D

LejlaD and Bezobrazna01 like this.
  12. Escape83

Escape83 Активен член

Ружни снови престаните ружни снови нестаните да ме мучите, да ме мучите

13. tigree..

tigree.. Истакнат член

Bravoo eh samo taka fa razmisluvame site.. se bi bilo poinaku!!

14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Овие од организации како хербалајф ми се поблиску до секта отколку било што друго.

15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

И мене не ми се допаѓа кога има протест во вакво време,ама...
    Уставот дава право на протест.
    Зошто до сите?
    Протестот беше поради неуставни и дискриминирачки мерки.Не биле сите на тој протест оти им е до журкање.Тоа што некои тресеа глупости не може и не смее да ја смени поентата на протестот.
    Лезетот не е битен ич.
    Несоодветниот речник и палењето маски не беа во ред,ама не е во ред ни ова твоево сите кои биле присутни да ги ставаш во ист кош.
    Не генерализирај!

Last edited: Aug 23, 2021
  16. LovelyGirl3

Зарем ова е најлошото што се случи за еден народ па баш сега да се излезе на протести на ваков жар и наплив на заболени?

Тетово е празнооо, мислиш ли некој оди во кафич, во мол, било каде?

Стварно ли ова мораше да се деси за да излезете на протест? Што се не и се случи на оваа држава и на нашиот народ па ништо, ама сега најдовте да се чувствувате дискриминирани? Неуставни и дискриминирачки мерки. Не викам дека не се, можеби се, ама не се ништо во споредба со сите гомна што ни се случуваат години наназад, ама за нив ништо, ќутиме, а пак ќе кажам за лезетот оп протести!

ElenaOfRivendell likes this.
  17. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Во право сте дека не е време за собирање на многу луѓе на едно место како што се протестите. Ама луѓето немаат друг механизам, за да покажат дека се незадоволни од мерките. Каде е тука логиката да се организира попис и да има избори, а онде на луѓе во одредени градови да им бараат сертификат за вакцинација за едно обично пазарење во маркет? Значи кога тие имаат корист за да си ги остварат своите цели да останат на власт може да се оди да се гласа, а народот нека умре од глад затоа што не може да влезе да испазарува основни намирници.

18. LovelyGirl3

За влез во угостителски објекти, кафулиња и барови, без разлика на капацитетот и бројот на присутни посетители/гости/лица, како и за настан од секаков вид (прослава, веселба, свадба, роденден, крштевка, концерт, семинар, обука, работилница, конференција, културен или спортски настан, обложувалници, казина), задолжително е поседување, приложување и проверка на сертификат/потврда за извршена вакцинација, односно примена најмалку прва доза вакцина против заразната болест КОВИД - 19 или сертификат/потврда за прележан КОВИД - 19 во последните 45 дена, сметајќи од денот на оздравувањето, за лица над 18-годишна возраст.
    Оваа мерка задолжително се применува и за организација, работа и присуство/учество и на секаков вид на настан на отворен простор, каде има повеќе, како и за влез во затворениот дел од моловите.

Каков црн маркет? Зарем навистина мислиш дека на протестов излегоа да протестираат за маркет?
    Да не се лажеме.

И да, зошто не изразуваме незадоволство, не одиме на протест за незаконското печатење на личните карти? Зарем тоа не е неуставно? Ама не не тангира тоа лично де, па не мора. :drunk:

bicycle and ElenaOfRivendell like this.
  19. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Знам како пишува во законот, ама доколку читавте во темата за Коронавирус, има изолирани ситуации каде што им бараат сертификати за вакцинација за влез во маркети во помалите градови. Инаку ова што ми го пративте го имам прочитано. Но за жал еве во реалноста друга е приказната.

Инаку не протестираат поради тоа. Затоа што народот не е сплотен, затоа не се оди на протести за личните карти. И онака гледате дека и за овие протести не можат да се организираат. Не ме сфаќајте дека бранам некого само сметам дека имаат причини за протест, иако во време кога има зголемени бројки на заразени не е паметно да се протестира без маски.

20. LovelyGirl3

А ако веќ збориме за реалноста, примаат во некои кафичи и молови и настани без сертификат, а за маркети па да не зборам. Тоа ти е реалноста!

Ау не протестираат против тоа дека народот не е сплотен, ама против ова се организираа и можат да протестираат.
    Абее златен лезет :)

ElenaOfRivendell likes this.