Помина и пмс и се' останато... Сега со што да си ја оправдам (нецелата) кутијата сладолед, сончогледот и колачите што ги изедов во ова време од „денов“? Да врнеше, ќе си се оправдав, до времето е, мава на психа демек, а овака... У ствари, чекај! А со што да го оправдам фактот што уште ми се јаде? И тоа пази... ќе каснам малку, ќе одам до веце да потрчам 5/6 секунди, да ја снема грижата на совест демек. И пак се враќам да си поткаснам. Плус ме чеша нос, стално. Ова не ќе да е на арно. Чу патошем некого.
Повеќе сакам да прашам отколу да кажам, стварно некои жени одат на плажа за да гледаат какви тела имаат другите и да ги озборуваат?! Не им се ужива во вода, не им се мирува со пиво во рака и мозок пуштен на пасење, туку мораат да гледаат во другите и да викаат - види ја онаа, има целулит на газот? Сериозно, има жени кои одат на одмор за да покажат тело, место да се одморат? И да си одговорам, да, има такви. Оти цела година не работат за одморот да го користат за одмор. А бидејки немаат свој живот да се замараат, се замараат со туѓиот, бидејќи ако зборуваат на нивниот ке треба да кутат. Или да плачат, оти им е празен и беден. Не можам да замислам да отидам на одмор, и да гледам дали некоја имала целулит, имала стрии, и висел мев, носела лански костум за бањање, имала испукани капилари и косата и била несредена. Еве, не се ни сеќавам какви жени имаше на плажа, оти никој не исперцепирав. А може и мажи да имаше. Не знам. И ова не се однесува на мажите, кои како суштества што прво визуелно перцепираат и бираат по лепота(читај цицки и газ) ниту еден од нив нема да седне и да рече - леле види ја на ногата има 2 стрии, а и малце косата и е нечешлана. Они поштено ке речат, аууу цицкииииии, и јак газ, човече, морам да ја плеснам, или пак во лоша варијанта, леле оваа ни цицка ни газ нема, кај е другарка и? И е сосема по океј, отколку жените кои го хранат сопственото его и празен простор во черепот оти некоја имала стрии.
Оф леле како ли спијам јас ? Секое утро се будам со болки , кога грбот, нозете , рацете се живо ме боли како на рат да сум била... наместо да се будам одморена јас се будам мртва уморна... Нешто тука мириса ? Да не одам јас на карате кога заспијам?
Одсабајлево станав, така убаво расположена, доручкував, фатив правосмукалката и во напад. Се` сум усисала дома, свети. После бришев прашина, па прозорците и на крај им направив кафе на моите. Еве ме сега, се вратив од кујна им правев пудинг, ќе го снема за 10-тина минутки. Има уште малку работа, да испеглам нешто и готово. Абе мераци. Подобро да кажам ме фатиле бубачките, убаво било да помагаш по дома, често ќе ги изненадувам сега. И сега да видам, која ме сака за снашка?
omg почнувам да правам еклери а ми текна дека немам чоколадо за готвење, за да ги посипам одозгора. Заборавив дека синојќа, во недостиг на продукт со шеќер и со какао, го изедовме чоколадото за говење, толку ми беше вкусно, како милка со карамел полнење да изедов. И сега к*р чоколадо, ќе морам шеќер во прав да ги посипам, ако имам и тоа, ако не ќе го дробам со сукало Уф omg и густин малку сум имала, треба 5 лажици за во пудингот а јас имам едвај две , морам да импровизирам и да намалам со млекото, за да биде малку погуст пудингот. Ебати готвачката, не ми се случило до сега да почнувам со готвење без потребните состојки.
Секогаш сум имала се што ми било потребно во животот уште од раѓање. Љубов, спокој, кров над глава, дури и повеќе одколку што треба за скромен живот. Има луѓе што секојдневно го туркаат животот, немаат кров над глава, се чудат како да го преживеат денот, немаат парче леб, немаат чиста вода за пиење, некои се продавани, силувани, немаат образование, љубов да ги згрее. Сум имала се и никогаш не сум барала повеќе, што ми се даде, тоа. Фала Богу секогаш сум имала доволно и благодарна сум за тоа знаејќи дека има луѓе што имаат многу помалку од мене или немаат воопшто ништо. Бидете благодарни за тоа што го имате и не се жалете заради тоа што сте имале пар фармерки или бојата на карминот не ви бил погоден. Луѓето имаат и поголеми проблеми и секогаш бидете благодарни за тоа што го имате Јас сум И убав ден на сите https://www.youtube.com/watch?v=pRCp7t6h99Y
Се е наопаку поставено, наместо глумата да е за во театар, испадна дека била за надвор од него, уште посмешно што па можеби не секој сака да гледа театар...не е интересно така.
Уште месец и ќе бидам 9-то. Колку глупо звучи... Нели е тажно човек да биде 9-то? 14 години? Се чувствувам како гуска. Толку од основното? Па уште ме фаќа и некоја носталгија за иднината или што и да е. Носталгија за иднината, а? Сеедно. Ако е последна година од основно, тогаш нека помине with no regrets. Сепак, имам чувство дека ќе биде тажна учебна година.
Ти прија, уживаш, едноставно се препушташ, си шлапкаш по водената површина и не ти е гајле дали некој мисли дека нешто ти фали или си луда. Ти свое си истерала и мокра си среќна. Кој им е крив што не знаат да уживаат во секое време - невреме. Го сакам летниот дожд и летното фустанче
Секој носи некоја од душта извезена поема, си мислам додека ја гледам карирана кошула на девојката во некој доцен час во автобусот и се прашувам дали и е омилена,а потоа вниманието ми го краде веќе избледениот нож кој умешно некој некаде,се чини оддамна го нанел на таа кожа која се чини минала низ доста годишни времиња,остарена,од времето,се прашував за неговата симболика додека го гледав дечкото од другата страна како слегува од автобусот. Мене низ кожата ми поминуваше погледот на една девојка,ми продираше преку зениците потемни од ноќта,бараше нешто,јас поради неа се прашував за сите тие приказни во тој автобус кои лебдат над нас.Тука е мојата.Таа можеби ја составува мојата,а јас нивните,ги испишувам во умот,ги врзувам,ги замислувам.Кога градот е тивок,светлата блескаат,ти тонеш во фантазија,неуморно патувајќи. Ти ветувам светови. Отварам врати. Непознатото го допирам. Секој има своја вечност,или останал некому. Што ако можев јас да ја знам сечија приказна,ќе заспиев ли некогаш?
Дали сум единствена што од купување било каква бела техника, најинтересен ми е овој момент? А да не зборуваме ако има и некое од ониe bubble wrap, им ја вадам душата од пукање, си имам занимација за наредните неколку дена. Мераци. Детска радост...
Се убо и фино мор Озбилна, ама барем да паузираше на ден, два, три, па и цела недела, не ќе беше лошо :geek: и уште шампон, гел за туширање при рака и таман
Оној на кој му значиш малку, роденденот ти го помни, или го има запишано во календарче, во тефтерче, аларм на телефон, без разлика како се потсетува, ама не чека нотификација од фејсбук. Купува некој уште честитки за ваква намена? За некои работи, откако сум била потрупана со хартија на работа го славев системот на електронските папки, организирани, најдеш што бараш, и доколку ти треба, пак ќе го испринташ на лист некогаш да направиш измени или да понесеш со тебе. Електронска честитка не признавам. Не е ништо друго туку мрза. Едит. Не ми е роденден. Така, бутур ми е И уште еден едит. За машките кои ме контактирале во последно време заради Снежана во доминејтрикс гардероба на аватарот, сликата не е од мене. Хелоу! Одете најдете женско во живо кое ќе ве стимулира визуално. Оваа е нацртана фор крајст сејк!
Аууу ќе прашам ко будала, а мор сестро, има и такви на аватари што се палат Дај стави нешто ватреније, нек буде лудо до лудила ни да плачеш ни да се смееш работава. Реков јас свашта жена раѓа. Него поздрав голем до тебе