Мерката е сосем океј и на место. Треба и да почнеме да рециклираме искрено и да не користиме толку пластика. Само што тешко ми е да верувам дека станале толку јаки екологисти овие во Влада.На толку депонии, издувни гасови замижуваат. Ама со ќесињата ќе се среди се пошто удри по обичниот народ нели. Оние што поседуваат големи фирми и фрлаат секакви хемикалии во реките и на ОХИС ѓубрето не е никаков проблем. Ќесињата се многу поголем проблем во споредба.
Mu se nalutiv. A istoto go pravam i jas, a mozebi i povekje. Go lazam, i nego i nego. Si pravam kako mi tekne, kako mi odgovara. Baram iskrenost od nego, a ne sum ni jas. Gnevna sum na se. Se plasam od se. Se plasam da se opustam, se plasam da veruvam nekomu, se plasam da bidam iskrena. Sum stanala nikakva. Za prv pat mislam samo na sebe i moite cuvstva. No ne e okej ova, sakam da se popravam. No ete od druga strana ispadna deka dobro pravam, dobro sto ne sum ti veruvala. I znaes sto e prednosta, toa sto ne veruvav beskrajno, toa sto i jss ne sum ti iskrena, vaka pomalku boli. A znam deka ne e okej.
Смачено ми е од овој народ што вади муабети и кога ќе им кажеш нешто веднаш ти на наљутен .. лош ти е денот бла блааа
Ова влогери, јутубери, инфлуенсери, како и да де нарекуваат сериозно имаат изгубено осет за реалноста. Е вакви луѓе се следат и идеализираат: Сѐ е отидено.
Најлошо е тоа што во најголем дел деца ги пратат и мислат дека се што се претставува е така па си набиваат комплекси како тие не се така фит, како немаат богати родители да им купат најнов ајфон или да си (им) обезбедат патување... Или се обидуваат преку инстаграм да станат како нив. Страшно какви вредности им оставаме на децата.
Не знам како луѓето можат да бидат толку злобни и да уживаат во тоа. Како да им објаснам дека сексуалната ориентација не е пречка за постоење,туку пречка е кога си бездушник, бесчувствителен човек. Кога си човек без срце. Хепи прајд на сите Ако сум подржувач не значи дека сум сатанист. Сечев срциња прееска и верувајте кога сте во близина на лгтб член извира неверојатна позитивна енергија,таква среќа и радост што влијае на самите вас, со мерак да сакаш да помогнеш во украсувањата,во подготовката на настанот. Не бидете злобни,прифатете ги луѓето такви какви што се. П.С. Се заблажив пред сѐ,од почит.
Најјаки ми се пензионионериве кога ќе се јават во некоја политичка емисија на тв, па ќе почнат да викаат, урлаат... Како демек на некој му е битно нивното мислење. Политичариве сигурно седат дома и на лист запишуваат кој што кажал/ предложил
Добро бе мајката сите се жалат дека има правници со лопата да ги риниш а неможе да се најде адвокатски приправник, каде се разидува понудата и побарувачката во државава?
Сигурно не е во тоа барем во нашиов случај, две кандидатки не сакаа само поради тоа што услов ни е кандидатот да биде целосно вакциниран
Сите продолжуваат на мастер и полагаат правосуден, одкако ги деградираа приправници сите продолжуваат право на мастер. Нема поента да останеш приправник.
„Не му се предавај на очајот. Животот не е подобар ниту полош од нашите соништа. Само целосно поинаков“ – Вилијам Шекспир.