Мак фест 2021. Во секоја втора реченица на водителот имаше "во бекстејџот". Имаше мнoгу "бе човече", "дешава", "искача" и премногу муабети како да е stend up комедија. Недозволиво е на таква манифестација, на националната телевизија водителот да се "лигави" и да не знае литературен македонски јазик. Забавно и интересно може да биде, ама да биде со стил, со вкус, со знаење, со пристојност на македонски јазик. Водењето оваа година беше големо промашување.
Велат тежината на зборовите носат свое бреме,како се изразуваш така го искажуваш сопственото бреме од минатото. И навистина!
Толку убава а толку зезната...Полна месечина Една стара комшика нон стоп велеше дека на полна месечина сонот неможеш да го дофатиш или пак немирно спиеш Којзнае дали има вистина...
Човек најмногу го сакаат кога ќе се роди, и кога ќе умре, иронично ама вистинито, а во тек на целиот живот, сите те одминуваат без да те прашаат како си, и потоа гледаат да те исцедат како лимон и да те фрлат
Јас: Добро, решена сум. Едвај чекам да почнам со работата. *Почнува работата* Јас: And that's on паника .
И викате технологијата била добра за младите, а? https://twitter.com/topceglopce/status/1440667777686114318 СДК
Ова ти е тренд на Тик Ток со песната CC 1 од Crni Cerak. Деца прават глупости во училната, фрлање ранци од прозор, кршење канти али ова мислам дека е најбетер што сум видела до сега.
Па добро, може и да премлатат некого се хебла или полошо во следната епизода Како да си го заштитам детето од глупоста во светов?
Vo drug grad sum. Cudno mi e da ne mi se javis. Cudno mi e toa deka te nema. Duri i vo ovoj grad se me potseka na tebe. Tolku mi falis majce. Gi slusam problemite na drugarkive okolu mene i si velam neznaat kolku se srekni. Duri ne mi ni se slusaat gluposti. Se custvuvam kako da mi e se seedno. Nisto ne me pravi srekna. Ni tipot so koj se gledam, nitu drustvo. Nz kako ziveam. Pred site sum silna, no stom dojde vecerta pernicata najdobro ja custvuva mojata bolka.....
Излезе некое видео кај што наставничка се дере по цел клас дека се стока и се јавија во коментари дежурните 50+ генерации да објаснат како кога порано ги тепале со стапови и не смееле збор да кажат било рај.И си мислам многу полесно ќе ми беше и јас да си бев вака тотално brainwashed и во некој општствен меур, заслепена по апсурдни социјални норми со погледот во една точка.Да имаш 60 години и да не си научил подобро со текот на времето е како да кажам, срамота. И кога веќе сум кај муабетов, unpopular opinion ама безусловно почитување на постари само зашто се постари ми е исклучителна глупост.