Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Имајте убав ден и најубава недела. Оставете лоши работи и тргнете со насмевка :)

На Rama, Jana06, Reina.Gitana и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    21.098
    Кога дремеш 2h како мисирка, чекајќи и молејќи се некој да помине за да те однесе до дома. Ама не, барем за нешто да имав среќа во овој гаден живот.

На АничеБананиче му/ѝ се допаѓа ова.
  3. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    3.741
    Да сте политички определени ви е смртна желба.
    Твојот дел во оваа општество да е на ризик ради тоа што поседуваш партиска книшка.
    Јака функција да имаш 4 години, па оп нова партија доаѓа и си се враќаш на старата работа.
    Епа така функционира кај нас и кругот ќе си се врти.

На hermosa, mira.mira и ThePharmacist им се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.432
    Допаѓања:
    16.201
    Ми се шетка по кафиња, на пијачка, ми се ужива со друштво ама немам време:sweat:

5. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.021
    Мразам кога губам мотивација :headbang:

На raww и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.206
    Допаѓања:
    17.653
    Денеска денот беше прекрасен :inlove:.

На Rama и Anie93 им се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.889
    Допаѓања:
    41.403
    Овие бранителиве на ментално здравје што мислат дека прават револуција со споделување на цитати од типот you're enough :*:, you're valid, you'll be okay по социјални мрежи и мислат дека благ страв кога треба одговараш на испит е ментален проблем и ти доаѓаат со тупава насмевка да ти кажат дека е :*: океј да се побара помош :sun: , а у меѓувреме превртуваат очи кога ќе видат било каков случај што не е анксиозност, како на пример шизофреничар што збори самиот со себе на улица или зависници кои не знаат каде се наоѓаат - сакам да ги измавам.
    Најозбилно, целиов тренд со мотивациски срања, подигање свест за ментално здравје и рушење стигми е само една лицемерна фарса со еден куп релативизирање, деца што се самодијаганостицираат на тикток и на крајот сето тоа зачинето со спиритуални њу ејџ концепти.
    :emo:

На Rama, Mr. Scratch, Bridget и 11 други им се допаѓа ова.
  8. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Se boram so depresija, moram da sum ok okolu lugeto doma, a ne sum. Placham na redovna baza. Rabota ne mozam da najdam, se boram so ovaa rana sto se inficira.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Што убаво било да ти платат патување на Сејшелите, некој не знаел ни каде е. Географија не му ни била омилена некогаш и некаде.

П.С. И ја сакам,љубоморна сум.

На Rama, Anie93, Lavender4 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.310
    Дали само јас имам толку срање среќа во другарство и врски?
    Или се со моми ишус, или социопати или искористувачи. :drunk:

На Rama, АничеБананиче, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Сакам да бидам машко на една недела.
    Да видам шо е мајтапот.

На Kasiopaja221 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  12. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    917
    Вистина било...
    Довербата кога се губи, после претешко се наоѓа...

На Rama, Cupcakee31 и АничеБананиче им се допаѓа ова.
  13. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    7.860
    Може ќе успееш :P

На Vikktorr и WildMk им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Како? 8-|

15. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    7.860
    Хмм.. не знам.. лежи машкото во тебе :rofl:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    29.482
    Рушење стигми за ментално здравје хм.. Глупост? Или начин да се помогне на луѓе кои навистина не можат ни да се осудат да побараат помош?

Да, секогаш ќе има луѓе кои ќе ги романтицизираат менталните болести, ќе мислат дека депресија е исто со и чувството на тага. Ама ајде да зборуваме за оние кои навистина патат. Знаете до колку од нив всушност допира ова што се прави за да не биде менталното здравје табу тема? Знаете колку многу е зголемено чувството на прифаќање дека е нормално да се оди на психолог и да се побара помош? Порано додека си ќутевме сите и се буткаа проблемите под тепих истите тие луѓе патеа сами. Одење на психолог до пред некое време беше еднакво на ,,тој забеган е чим оди на психолог''. Затоа се збори и ќе се збори понатаму за менталното здравје, за да се нормализира што и како е, да се развие свесност, да се разграничи нормален страв од испит со анксиозно растројство итн.

Како да живеете во некој си свој ограничен свет, и не сфаќате како е да си надвор од него. До каде стигнавме бе, до осудување на кршење на стигмите за менталните болести. Срамота.

На Rama, raww, Cosmic Girl и 13 други им се допаѓа ова.
  17. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Denes mi e rodenden, se potsekam na sto treba da bidam blagodarna. Ne sum tolku srekna kako porano, sepak, posle budenjeto od hipnoza i doznavanjeto deka sepak ova ne mi e rodenden, deka rodendenot mi e nekade vo mart, deka moite ne mi se bioloski i eden kup raboti koi site odbraa da gi zaboravat - samo jas ne, zaklucuvam samo edno- devojko, posilna si od site prepreki, od svoeto minato, od bivsiot koj misli deka te skrsil, od se sto ke dojdi dojdi doprva na tvojot pat. Zatoa, sreken rodenden si posakuvam, bez mnogu proslavi, bez mnogu pompa i svetki, no so sila vo sebe, i nadez deka se ke bide vo red.

На Cosmic Girl, Anne Boleyn и Suhan им се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.206
    Допаѓања:
    17.653
    Имаше кај мене еден од пријателите на фб напишано статус (демек многу паметен да се направи), како тие што се правеле анксиозни се мамини и татини синчиња/ќеркички кои не можеле да се остварат во животот само затоа што позади нив нив стоеле мама и тато кои секогаш им ги вршеле работите, како биле размазени и слични глупоштини на кои многу луѓе имаа ставено лајкови од кои и доктори.
    Ми се згади, прво колку народот е неиформиран за психијатриските заболувања, растројства, а второ која е потреба да се истакнеш за нешто за кое воопшто немаш познавање ниту пак си поминувал низ истото и да понижиш одредена група на луѓе кои страдаат од истото.

Последна измена: 19 октомври 2021
    На Rama, calm-girl, Anie93 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    1.641
    Или пак кога ќе ти каже некој близок дека глумиш само за да бидеш во центарот на вниманието. :drunk:

На Rama, calm-girl, Anie93 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.335
    "Кога ќе остарам, да има кој да ме чува"
    Океј, јасно ми е дека човек на 70 и на 20-30 години не е ист со здравје и способност да извршува секојдневни обврски.
    Ама наместо уште отсега да наметнувате на туѓ грб и совест дека некој МОРА да ве чува, зошто да не се потрудите онолку колку што може да останете здрави и витални што е можно подолго, па да не зависите од никој?
    Познавам луѓе на 60, па и 70 години што сами пешачат долго, работат без да се заморуваат, вежбаат доста енергично и витално за своја возраст. Додека одев на пилатес, имаше постари жени од 50+, 60+ што вежбаа покрај нас млади од 20тина години без срам што биле подобри или полоши од нас. И не, немаат некои ултра супер гени, само си презеле одговорност за свое здравје навремено.
    И да, знам, нормално никој не може да гарантира дека на секој староста ќе му биде ваква или онаква. Ама сепак... малце глупаво е да очекувате друг да се секира за вас кога вас не ви било гајле да се погрижите толку години барем малку.

На Ladybug98, crazylady, Annath и 5 други им се допаѓа ова.