Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Сите на почеток на врска.
    Тогаш се во хајп и не мислат на ништо друго, освен на заљубеноста.
    После спласнува...

На GirlLove, Bezimenka90 и Anie93 им се допаѓа ова.
  2. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.281
    Допаѓања:
    47.164
    Ми се случило.....и тоа јас бев таа што ги запостави другарките...

Само еднаш и никогаш повеќе...среќа сеуште беа тука за мене кога се свестив

На hermosa, GirlLove, Mantub и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Ми следи многу тежок период ама знам дека ќе успеам и ќе излезам како победник. Имам поддршка од моите, пријателите, дури и од луѓето кои и самите се во уште полоша состојба од мене. Благодарам на сите што сте на моја страна. Ќе ми треба вашата помош во следниот период. Знам дека ќе биде многу лошо и однапред се извинувам ако повредам или навредам некој. Пуштете ми среќа за новото поглавје во животот.

На mira.mira, MeowMeow, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.296
    До чоекот е, не до местото на раѓање и живеење.

На deskarada и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.708
    Она мини кринџ чувство кога читаш стари смислена од себе на форумов, ти иде два шамари да си акнеш. :bandit::tmi:

На nextredstyle, MarijaMi90, calm-girl и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.889
    Допаѓања:
    41.402
    Нај-како-баба се осеќам кога ќе се качам во автобус во петок/сабота навечер и единствени полнолетни сме јас и возачот.

На nextredstyle, MarijaMi90, black-angel и 2 други им се допаѓа ова.
  7. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Зошто луѓево својата среќа ја градат на туѓата несреќа ,зошто ги трошат своите денови за да им наштетат на другите?
    Сеуште не сфаќате дека наштетувајќи ми мене, ми наштетувате еднаш. Но, себеси си наштетувате за цел живот. Вашите срца се празни, а умовите преоптеретени со лоши и негативни мисли.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.310
    Како малечко дете, имав потешкотии со вклопување со другарчињата, затоа што по природа сум абнормално срамежлива личност, но едно нешто кое до ден денес е силен дел од мене е уметноста.
    Години наназад, зимно време, кога имав накај 10-11 бев возбудена да учевствувам во натпревар на нон-профитна организација за дечиња со посебни потреби, каде победив второ место со поема и три цртежи, а и си добив новогодишно пакетче:inlove:
    Тој ден бев преплашена, но натпреварот беше мојата најмала грижа.
    Се тресев од анксиозност поради фактот дека морам неколку часа да седам во простор каде ќе бидам сама и никој нема да разговара со мене, а може да замислете колку е тоа лошо за мало дете..
    После неколку болни часови кои ги поминав седејќи на стол и слушајќи поемски рецетирања, станав да го најдам тоалетот.
    Одејќи со главата надоле, за да избегнам чудни погледи, движејќи се до влезната врата, јас ја здогледав најубавата насмевка што сум ја видела во живот..
    Костенлива дола коса, незаборавна среќна гримаса на нејзиното мило лице, и секако, нежните коси очи..
    Здогледав ангел.
    Ме одпоздрави со нејзината рака, и со нежен глас ми се обрати "Hello!"
    Првата личност да го забележи моето постоење тој ден, а комфортот што го осетив во моментот засекогаш ќе ми остане врежан во душа.
    Не знаев дека таа личност ќе ми постане другарка во наредните години, во кои успеав да ја видам само неколку пати пред да си замине назад во Америка.
    Од голема благодарност ми беше да ја запознаам на подлабоко ниво, дознав дека е посвоено детенце од бели родители, кое до своите 28 години таа успеала да учевствува во многубројни хуманитарни организации интернационално..
    Уметничка душа со емпатија на божица.
    Тогаш бев премногу мала за да сфатам некои работи, но засекогаш ќе се каам зошто не отидов да ја видам пред да си оди, срце ми се кине знаејќи дека тоа ќе биде последен пат..
    Изминуваат неколку години, јас привршувам основно, кога сестра ми ми пружа вест дека неа ја нашле во река мртва, и не се знае како умрела, или била убиена..
    Останав без зборови.
    На свои 33 години, таа го напушти овој свет. Свет во кој остави ништо освен скапоцена среќа и безброј насмевки во илјадници животи.
    Би сакала да го вратам времето назад, и да и дадам до знаење дека е незаборавна личност која е сакана и вреди, но не можам.
    Ах,сеуште паметам колку беше возбудена да бидеш исти години со Исус..

Сакам целиот свет да е таков, ангелски, затоа што од тебе се научи лекција како треба некој да биде третиран.

Азијанке моја, еве една до тебе, светот го напушти, но засекогаш ќе останеш во срцево.
    Ти благодарам:l:

На Осе, KittyAgnes, mira.mira и 11 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    И така… Многу брзо преминав од џемпери,капути,шалови на кратки ракави.
    :rofl:

10. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    917
    Ијјјј... :tmi:
    Проклето точно...
    А па некој кога ти кажува дека ти ги прочитал мислењата, и тоа од првите мислења започнал... ти доаѓа ова да го направиш: :headbang:

11. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.317
    Допаѓања:
    58.363
    Иронијата кај мене е што другарка од детство почна да ме избегнува после години од нејзината врска. Јас и дечко ѝ сме од исто место, таа само со него се гледа кога ќе дојди, мене не ме бара. Година ипол не сме зборувале саглам. А не дека не ѝ имам речено да ме бара ко ќе можи. Ама ете, не можи сосила да ја натерам.
    П.С. за личност што требаше да ми е најдобра другарка дознав дека била во врска после скоро година, и тоа од други. Ете, толку бев битна.

На nextredstyle, mira.mira, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.310
    (wtf):|
    Не знам зошто се однесуваат така.
    Навистина, нема никогаш да сфатам..

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    25.261
    Од многу љуљање бебе, се љуљам и кога не љуљам бебе, онака кога рендом стојам. :lol:

На Осе, mira.mira, Guns N` Roses и 4 други им се допаѓа ова.
  15. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    3.741
    Само кај нас има кладилница спроти црква.

На edna_malecka, nextredstyle, mira.mira и 3 други им се допаѓа ова.
  16. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Ne be, samo tvojata kritika me ubi mene, koga jas zborvam tapan cuka. Mu velam losho prajme shto se mu dozvoluvame na sinko da praj sto saka, neee ako. E Sega lezi po podot na ucilisteto i moja e vinata. Moreeeee nema toj strav od nikoj, da znaj deka nekoj ke mu udri kjotek doma ako se vleci po podot na ucilisteto, nema toa da go pravi. Ako mu recam so ubo nesto, mozam da si zborvam do koga sakam i ic ne me slusa, pocnam da vikam pocnuva da praj.

17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Да, сигурно од почит до бабата е, не дека фустанот е преубав.
    И дека на нет ќе се прошири, заборавив.
    Али поплачи си, не е грешка.

Последна измена: 23 октомври 2021
    На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.797
    Aеродроми,железнички,автобуски ми имаат timeless vibe.Знам, во денешно време поготово со ситуацијава шо се задеси сите брзаат негде па и нервозни и намќорести.Ама кога и да сум таму иако обично мразам гужви земам минута да ја абсорбирам и осетам енергијата некако посебна на тие места.1000људи 1000чуди секој со своја сторија и работа тргнал некаде.Како онаа сцената во Love actually.Уметноста и убавината на животот на дело.

На ElenaOfRivendell, Guns N` Roses, Ugly Duckling и 2 други им се допаѓа ова.
  19. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.672
    Срцето ке ми препукне од болка на моменти, и тогаш најчесто сопругот го добива се она што излегува од мене. Му замерам многу работи. И повеќето се поради тоа што е несвесен за работите, не сака да си ја види реалноста.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Aма нели за вкусови не се дискутира па не го спомнав и тоа:lol:
    Инаку и јас се согласувам со тебе, делиме ист вкус конкретно за фустанов, сепак и самиот чин е убав, бабата жива, внуката вака се решила да направи, мене ми значи и ме трогна до солзи, па и да си поплачеш по малку е убаво, арно велиш не е грешка.

На buba4e89, Bridget и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.