Зависи, може и да неможе така лесно да ја откачи, ако е дел од семејството или колешка од работа, а ако е другарка можеш
Многу мразам луѓе што не си ги бркаат работите ама на крај со помош на други добиле исто заслуга колку и вие. Многу малце се цени искрениот труд. Не вреди изгледа.
Само тој што ја почувствувал истата болка може потполно да те разбере. Јас сум една од нив. Прими сочувство за татко ти, а ти биди жива и здрава и избори се со болката.
Преземено: ''Пред неколку години, познатиот италијански нуркач Енцо Мајорка нуркаше во топлото море на Сиракуза. Штотуку требаше да се нурне кога почувствува дека нешто го удира во грбот. Се свртел и видел делфин . Веднаш сфатил дека не го прави тоа поради играта, туку дека се обидува да „каже“ нешто . Делфинот нурнал а Енцо се упатил по него ... На длабочина од 15 метри, друг делфин бил фатен во рибарска мрежа. Енцо веднаш испливал на површина и побарал помош од ќерка си Росани ,да ги земе ножевите за да ја исечат мрежата. И двајцата нуркале и го ослободиле делфинот од мрежата. Им биле потребни неколку минути, а за тоа време делфинот во мрежата испуштал звук сличен на човечки крик. Делфинот може да трае под вода 5 до максимум 10 минути, по што мора да се појави и да го вдише воздухот, во спротивно би се задушил. Делфинот што го спасиле бил во блажена состојба . Неколку минути по ослободувањето, тој роди мало делфинче. Мажјакот делфин му пришол на спасувачот и го допрел со носот неговиот образ, како бакнеж како благодарност, по што се оддалечиле . Енцо Мајорка ја завршува својата приказна со овие зборови: ''Сè додека човекот не научи да ги почитува животните и да комуницира со животинскиот свет, тој никогаш нема да ја разбере неговата улога на оваа Земја“ ''
Најмногу ќе созрееме кога ќе се соочиме со нашите најголеми стравови. И да, во ред е да ни биде и тешко и да побараме помош. Вистинските пријатели се благослов.
Километри, Јако, јако, Камо тебе да те имав.... Сите од Лозано, спомени од една убава помината свадбена вечер, започната на стандарден начин, а завршена со неговиот вокал кој плени... Гласот потполно ист и во живо, неговата појава скромна и ненаметлива. Среќен е братучед ми кој те има за другар и покрај обврските не го заборави и пееше на неговата свадба.
Зошто кога сме мали деца брзаме да пораснеме, а кога ќе достигнеме зрели години сакаме пак да ни се врати детството
Dobro be luge, do koga seksualnoto obrazovanie ke ni smeta? Sakate decata od ulica da naucat? I baj d vej, ako ne naucat na uciliste i plus doma, vo 7moo oddelenie bez poim da imaat ke pocnat da probuvaat raboti vo taa oblast. Just saying. Podobro e da se znae nacin na kontracepcija pred da se pocne so toj zivot, posebno za zenskite deca. Ne velam da ne se revidira ucebnikot, mozi ima gluposti plus staveno koi ne se soodvetni za niv, ama pa da se iskluci skros ne sakam.
Вечерва е најавено да удри Медитеранскиот циклон - Медикан со ветер од 8ма категорија и силен ветер. Во Сицилија, во градовите Рагуза и Катанија е критично,една жртва,се е затворено и е се во red alert само ние сме во orange alert. Во 2019 година паѓаа риби на автопат. Со среќа нека ни е.