Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    3.817
    Сакам да кажам овие у маркетиве шо се на каса не крадат и тоа убаво, денес бев на пазарење во кит го гтц штип, и касиерката дури ги куца работите си ги редам јас у торба и на крај ми кажува цена 810 ден јас си вадам пари од новчаник и ми дава фискална сметка на која што пишува 773 ден, како и викам 810 ден кога на фискална пишува 773, се избришало ми вика, ај си реков океј за 40 ден нема да праам галама пошто војска имаше зад мене, инаку ке ја натерав уште еднаш да ги куцне , арам да им се...
    ВНИМАВАЈТЕ

2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Wtf?
    Се надевам не ѝ даде 810 ден, не сфатив баш најдобро. Јас за 4 денари се бунам, не па за 40. Се избришало бе, како да не… Должна си да платиш колку пишува на сметката, ни денар плус. Ако некому му е мала платата, муштеријата не му е крив за да го краде.

На eliesaab, buba4e89, АничеБананиче и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.567
    Допаѓања:
    12.972
    Ми недостига времето кога бев студент. Знаев и тогаш дека ќе ми недостигаат таквите денови, затоа што уживав. Дури и стресот за најтешките испити не ми го скратија мирот и убавите години.
    Понекогаш сакам да има копче за враќање назад, ама се сепнувам и сфаќам дека маж ми и тогаш ќе биде до мене ама ова мало човече не, па затоа подобро е да уживам во оваа најубава убавина, да го гмечам од љубов :l:

На ElenaOfRivendell, eliesaab, carangigia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. АничеБананиче

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    3.817
    За жал и дадов зад мене имаше војска други шо чекаа да платат, и се бунеа шо со неа праев муабет за тоа... АРАМИИ се КИТ ГО маркетите буквално !

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.317
    Допаѓања:
    58.339
    Имам среќа што сум опкружена со луѓе кои често умеат да веруваат во мене повеќе отколку што самата си верувам. Кога ќе сакам да се откажам од нешто ме освестуваат и ми се глас на разумот.
    Не знам како ве заслужив, стварно ве сакам многу. :l:

На Stephen Amell, eliesaab, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    А јас пак во шолјата со Дедо мраз цела година си пијам, денес дознав дека имало луѓе што ги менуваат шолјите за чај и кафе според тоа кое време во годината е..

На GirlLove и злоба им се допаѓа ова.
  7. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.852
    Допаѓања:
    5.619
    Изброј колку производи имаш на фискална а колку во кеса, и ќе видиш дали се избришал продукт или не.

8. АничеБананиче

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    3.817
    Веднаш штом дојдов дома го направив тоа, и убаво нагласив дека ме искрадоа.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    7.856
    Таквите да си ги чуваш, злато вредат, но за жал ретки се :l:

На GirlLove и Amellie13 им се допаѓа ова.
  10. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Марко Виденовиќ
    Screenshot_20211113-182117_Facebook~2.jpg

11. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.970
    Како се вика чувството кога се осеќаш дека некој друг ти живеј во телото, а не самиот ти?
    Пошто тоа ми е…

12. АничеБананиче

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    3.817
    Тоа ти го изучува една научна дисциплина наречена ‘‘Антропологија‚‚ имаш различна литература на многу јазици и убаво е појаснато. Но, незначи дека го нема и во Психологијата, Невропсихијатријата...

На JoanaS му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.546
    Допаѓања:
    17.141
    Чудно, но вистинито.
    Откако прекинав да пишувам прва, никој не ме ни побара.

И на крај, сум мислела дека ми биле другарки.

На SnowWhite8 и Indiegurl им се допаѓа ова.
  14. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    wake-up-in-bwbngf.jpg

И дали станав да јадам?
    Секако дека не. Гуглав рецепти место тоа, да ми се јаде уште повеќе. :drunk:

На Idedemja, Billy Idol и KateKane им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Ми излегуваат разни слики од градови во зима. Најубави до сега ми се Лондон и еден град во Швајцарија.

Последна измена: 14 ноември 2021
  16. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Вчера пазарев во Ист гејт мол, во Тинекс на касата за самонаплата. Ми се допаѓа што конечно има такво нешто и кај нас, додека бев таму само ние, и уште еден пар имаше што отидоа на таа каса, сите други си отидоа на регуларна каса да платат иако таму имаше редици за чекање. Реално, отидовме затоа што не интересираше како функционира, ама да одам пак, пак би ја користела, имено, самиот принцип на функционирање на касата е така направен затоа што ти можеш пример да земеш 1 кг патлиџан, и да ти измерат еден кг патлиџан, ама после тоа можеш да одиш и да си дотуриш во кесата патлиџани, и ќе мислиш дека кога ќе дојдеш на каса дека никој нема да примети бидејќи нема касиерка нели, ама производите што ги куцаш ги ставаш на каса за да се измери нивната тежина и сега касата кога ќе ја пресмета тежината која ја имаш ставено на каса со тежината на производите кој ги имаш ќе 'дознае' дека нешто не е океј и ќе ти даде предупредување, што значи тоа е начин да се дознае да не некој краде... На крајот ако тежината на производите кој се искуцани, се исти со тежината на производите од касата ќе ти овозможи да платиш и ти дава белешка за да можеш да искочиш низ врата.. Мене ми се допаѓа овој начин на функционирање.

На eliesaab и Anie93 им се допаѓа ова.
  17. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    А имаат редари да гледаат како тоа се се спроведува дека прмер имаат маскара за продажба или стапчиња за уши најмало паковање што таа вагата сигурно не е толку прецизна до мали грамажи да го детектира и може некој да си го прошверцува во ќесата со домати пример?:?:
    Или пример си вади домат и си става крема на негово место така вагата памти 2 кг домати, а исто ти е како 1,75кг домати и остатокот крема/пудра што и да е по тежина до 2кг така?:wasntme:
    п.с. За домати да докрадат е најмал проблем, најголем е што крадат скапи продукти и на рафт ќе си најдеш празни кутии, ете не ги ни куцаат, а и со ова што потпрашав пак може да остварат криминални цели ако сакаат така?
    Така да немале касиерка ама си мора редари да има, ако не сакаат вработените да им горат џебовите по пописите.

Последна измена: 14 ноември 2021
  18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Па не знам баш, ретко излеа и ја користат луѓето таа каса, ама според мене доволно е два пати или три да пазариш таму на таа каса за да го научиш принципот на функционирање па да смислиш после некоја далавера како да земеш нешто, т.е да украдеш, видов и дека се што е куцнато мора да ставиш на каса за да се мери тежината, точна е вагата иначе со грамажа иначе, јас ги куцнав овесните плочки и не ги ставив на вага бидејќи беше преполна кесата и одма искочи на екранот предупредување, па ги ставив врз кесата, е сега можеш пример и да не го куцнеш воопшто, и ако имаш среќа во тој момент никој да не те гледа на камера, ќе си искочиш без да го платиш бидејќи нема на самата врата аларм за да проверува дали нешто имаш, производ со бар код за кој не си платил, од кога ќе платиш ти дава со самата сметка и едно како ливче, па со него треба да се куцнеш за низ врата да искочиш а радар или обезбедување што гледа што и како куцаш, нема, освен тоа што главната каса е пред самага

19. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    3.866
    Недела секогаш ми било депресивно,но денеска депресијата ми е пуштена на најако, не знам и јас зошто.;(

На АничеБананиче, Lavender4, Anie93 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Како ви текнува на вакви работи не ми е јасно :D Одамна одам на вакви каси па до скоро не ни знаев на кој начин регистрираат дали си ставил продукт во кеса а уште помалку како да украдам нешто. Махери сте.

На raww и elimkd им се допаѓа ова.